Nova akcija hapšenja MUP-a

Tim ljudima je, do juče, nudjeno da ne rade, a da primaju platu.
Znaš i ko im je nudio i ko im je plaćao i ko ih je ložio da je to potpuno u redu.
Ja tebe mogu da razumem, sad je pojačana kontrola, nije prijatno, staju poslovi, ali ovo što nudiš kao opravdanje je smešno.

kom je nudjeno da ne rade a da primaju platu ? z:D

o cemu ti to ?

procitaj ti i svi vi ostali ovu vest pre nego lupite. U Raski je nezaposleno mozda 55% radno sposobnih dok je u Novom Pazaru taj procenat oko 50% . U Kraljevu je takodje mislim oko 45-50%

http://www.vesti.rs/exit/N-Pazar-Siromastvo-i-nezaposlenost.html

Nezaposlenost sa dve strane

Međutim, pitanje nezaposlenosti je usko povezano sa pitanje siromaštva u Novom Pazaru. Naime, gotovo svaki drugi radno sposoban čovek u Novom Pazaru je nezaposlen.

Preko 20.000 građana Novog Pazara čeka na posao.

-----------

Znas li ti kolika je to stopa siromastva i nezaposlenosti ako svaki drugi radno sposoban covek nema posao?

I koju alternativu ti ljudi imaju sobzirom da nemaju , vecina njih, nikakve mogucnosti da dodju do normalnog zaposlenja?

JEDINO SVERC

E a onda dodju demokrate da ih hapse zbog toga , zato sto nece da crknu od gladi i bede, nego rade u skladu sa svojim mogucnostima sto mogu da prezive i ishrane porodice.....

Ja sam rekao podrzao bih tu akciju da je izlecen uzrok . Da je nezaposlenost u raski 10% ja bih to podrzao. A sobzirom da je nezaposlenost ovde preko 50% , ja podrzavam te ljude i njihov sitan sverc jer manje je zlo sverc nego da ljudi umiru od gladi po ulicama , prose i ubijaju jedni druge zbog nemastine....

Polovina uhapsenih su aktivni policajci.
Da li je mozda i njih nezaposlenost naterala na sverc?

brate ti uhapseni prvo nece moci nista da im dokazu jer da bi dokazao krivicno delo mita potrebno je da primaoca mita tereti onaj ko je mito dao , i da se podmetnu primaocu mita materijalni dokazi da je mito primio tj obelezene novcanice. kod ovih policajaca nisam cuo da je nadjen bilo kakav materijalni dokaz - barem ne do sada.

drugo ti ne kapiras da je ovde preko 50% populacije NEZAPOSLENO pogotovo populacije mladje od 35% godina tu mozda nezaposlenost ide i do 70% i da ti ljudi u ne mogucnosti da nadju bilo kakav posao jednostavno moraju da se snalaze i da svercuju nemaju drugog izbora. granica je tu 10 km od grada, i sta oni drugo da rade?

Trece ti policajci koji rade u granicnoj sluzbi nisu dosli sa marsa, nego su takodje iz raske , i oni su prijatelji, skolski drugovi, rodjaci , kumovi ovih sto svercuju , i znaju njihovo materijalno stanje i nisu ih pustali toliko da bi im uzeli ne znam kakve pare nego jednosatvno zato sto je u njima ljudskost pobedjivala pravila sluzbe. znam da su popusili sad zbog toga ali tako je

prvi bi ja da sam policajac sve ove svercere pustao da prodju, jer su to sve bre sirotinja koja prosvercuje 2 kante benzina, 4-5 televizora, 10 stolica da moze da prezivi od danas do sutra .

poenta je sto ti ne znas kakvo je tesko stanje ovde i sto sudis na osnovu onoga sto procitas u medijima tj vestima, a ja znam koliko je ekonomski tesko da prakticno je grad mrtav i bio nacisto dok taj sverc nije krenuo i tek su tada poceli ljudi malo da zive.

jeste time je drzava ostecena za nenaplaceni porez AL KO YEBE OVU SMRDLJIVU DRZAVU, da je to drzava u interesu svojih gradjana ona bi omogucila tim ljudima da normalno rade i zarade novac , a ne da moraju da ko planinske koze se veru po brdima i gudurama sa robom na ledjima da bi zaradili 100 evra....

Trece ti policajci koji rade u granicnoj sluzbi nisu dosli sa marsa, nego su takodje iz raske , i oni su prijatelji, skolski drugovi, rodjaci , kumovi ovih sto svercuju , i znaju njihovo materijalno stanje i nisu ih pustali toliko da bi im uzeli ne znam kakve pare nego jednosatvno zato sto je u njima ljudskost pobedjivala pravila sluzbe. znam da su popusili sad zbog toga ali tako je

....

Ovo ti je post godine, a godina tek pocela:lol::super:

a sta ti mislis sto su ih pustali da prodju?

da se obogate od 10-20 evra kolko im uzmu ?

Ma nije se rodio taj koji će tebe u nešto ubediti:mrgreen:
Uzimali su 10-20 evra za siću, dve kante goriva i malo cigara. Zaboravljaš koliko dugo je ova tvoja ekipica praćena, snimana, verovatno i prisluškivana....
A kad se natovari kombi ili kamiončić, pa mu se "izgubi" trag po seoskim putevima, ili kad se overi da je orba izašla, a nije..... tu su već tarife znatno veće.
Znaš to i sam valjda;)

Tihi ja verujem da si ti dobar dečko ali ti imaš užasan problem sa percepcijom i rasuđivanjem, ne shvati ovo kao uvredu već kao dobronamernu kritiku.

nemam ja nikakav problem sa percepcijom nego sam samo realan , sto ti i tebi slicni niste

ako je u nekoj opstini pogranicnoj nezaposlenost preko 50% , sta ti ocekujes da ljudi rade?

sta ocekujes?

savrseno je normalno i logicno da ce se baviti svercom , jer drugog izbora nemaju ni nacina da dodju do novca.

izbor im je ili da sede bez zute banke kuci gladni i zedni bez icega, da odu u beograd da rade negde za 250-300 evra, sto nije resenje jer ce im troskovi zivota biti 50 0evra mesecno sa placanjem stana i komunalija i ostalih dazbina, ili da svercuju .

takav je zivot a ti si izgleda rasla u diznilendu i nemas pojma kako je u realnom svetu.

Uzimali su 10-20 evra za siću, dve kante goriva i malo cigara. Zaboravljaš koliko dugo je ova tvoja ekipica praćena, snimana, verovatno i prisluškivana....
A kad se natovari kombi ili kamiončić, pa mu se "izgubi" trag po seoskim putevima, ili kad se overi da je orba izašla, a nije..... tu su već tarife znatno veće.
Znaš to i sam valjda;)

lupas

znam licno recimo jednog od privedenih policajaca , i znam da on koji je bio zamenik komandira i navodni "svercer" vozi neki razdrndani auto star 20 godina, da zivi kod oca i majke i da brat ne moze da mu se ozeni jer nemaju stambenog prostora za zivot. logicno je ako on uzima pare, da makar uzme sebi da kupi stan ili da iznajmi a ne da zivi kod oca i majke u zajednici.

trece njemu su prilikom pretresa i privodjenja nasli 12.000 dinara u dzepu i kuci nisu nasli bukvalno nikakve druge pare.

ja jos nisam cuo za nekoga da se bavi svercom a da ima ukupno 12.000 din u dzepu zajedno sa zenom.

trece taj covek je u kreditima do guse, uzeo je recimo kredit da RENOVIRA KUPATILO.

sto bi neko ko ima pare od sverca , uzimao kredit da renovira kupatilo sto je mozda neka investicija brat bratu 1-2000 evra. Zar nije logicno da ako se bavi svercom da ima makar 1000 evra kesa da iskesira za renoviranje kupatila?

nema logike nikakve

sve u svemu ti i tebi slicni nemate VEZE BLAGE SA ZIVOTOM i samo vam ostaje tako da lupate i pricate na pamet.

lupas

znam licno recimo jednog od privedenih policajaca , i znam da on koji je bio zamenik komandira i navodni "svercer" vozi neki razdrndani auto star 20 godina, da zivi kod oca i majke i da brat ne moze da mu se ozeni jer nemaju stambenog prostora za zivot. logicno je ako on uzima pare, da makar uzme sebi da kupi stan ili da iznajmi a ne da zivi kod oca i majke u zajednici.

trece njemu su prilikom pretresa i privodjenja nasli 12.000 dinara u dzepu i kuci nisu nasli bukvalno nikakve druge pare.

ja jos nisam cuo za nekoga da se bavi svercom a da ima ukupno 12.000 din u dzepu zajedno sa zenom.

trece taj covek je u kreditima do guse, uzeo je recimo kredit da RENOVIRA KUPATILO.

sto bi neko ko ima pare od sverca , uzimao kredit da renovira kupatilo sto je mozda neka investicija brat bratu 1-2000 evra. Zar nije logicno da ako se bavi svercom da ima makar 1000 evra kesa da iskesira za renoviranje kupatila?

nema logike nikakve

sve u svemu ti i tebi slicni nemate VEZE BLAGE SA ZIVOTOM i samo vam ostaje tako da lupate i pricate na pamet.

Ma u pravu si, sve su ovo smislile demokrate da oblate pošten svet:mrgreen:

Znaš to i sam valjda;)
Jel CIA?:eek:

Beograd -- MUP Srbije uhapsio je grupu od 35 ljudi, među kojima 18 policajaca, osumnjičenih za šverc robe preko administrativne granice sa Kosovom, saopštio je MUP

Hapšenje je završeno oko 14 časova. Direktor policije Milorad Veljović kaže za B92 da je to bio nastavak započetih akcija. Više od dvadeset privedenih biće zadržano u policijskom pritvoru. Kako je saopšteno iz MUP-a Srbije, uhapšeni se terete da su izvršili više krivičnih dela krijumčarenja, davanja i primanja mita.

Oni se terete da su švercovali naftu, alkohol i druge akcizne proizvode.

Osumnjičeni su prelazili administrativnu granicu u Kopnenoj zoni bezbednosti prema opštini Raška, kako bi izbegli carinu, a za robu koju su prenosili, pravili su lažnu dokumentaciju, kako bi joj umanjili vrednost.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=03&dd=09&nav_category=120&nav_id=349068

Kod Ivice nema zezanja.Čak mi mito ne pali:D

Back