"Nova 2018 godina docarana romantikom"

cestitka.JPG

Nova godina
Ella B

Ne mogu tebe da zaboravim
smirim sebe i da prezalim
sto nema vise tvoje ljubavi
na kraj bih sveta s tobom krenula
vise od svega broj okrenula
al’ necu da smo samo drugovi

I zauvek ja cu tvoja ostati
i umrecu, al’ te necu pozvati

Refren
Nek ti Nova godina ispuni zelje sve
a meni samo zelju jednu
da opet volis me
nek ti Nova godina ispuni zelje sve
a meni samo zelju ovu
da opet volis me

Zivot je kazna bez tvojih dlanova
soba prazna, a puna tragova
sve me, duso, na tebe podseca
jos uvek greje, a bol ne prolazi
ko da me greje
a ko da pomazi
a sunca nece biti do proleca…

miscellaneous_19.jpg
miscellaneous_19.jpg
miscellaneous_19.jpg
miscellaneous_19.jpg

rudolph8005xu.jpg

prod63730713hy8.gif

Nova godina je praznik dobrog raspolozenja, najlepsih zelja i cestitki, druzenja, veselja, zdravica, bogatih trpeza i poklona ispod raskosno okicenih jelki. Ovom prazniku se podjednako raduju i mladi i stari, oni koji ocekuju poklone, i oni koji ih biraju i spremaju za nekog posebnog.

Dok poruku citas ovu i godinu cekas novu iz mog srca ti primi zelju-docekaj je u veselju. Nek ti je zivot pun srece i snova i nek ti je SRETNA GODINA NOVA....

8_2_93v.gif
8_2_93v.gif
8_2_93v.gif
8_2_93v.gif
8_2_93v.gif
8_2_93v.gif
8_2_93v.gif

dance11.gif
dance11.gif
dance11.gif
nova2007.gif
dance11.gif
dance11.gif
dance11.gif
nova2007.gif

MerryChristmas-1.gif
MerryChristmas-1.gif
MerryChristmas-1.gif

Zelim ti uspeh i moc Najludji provod kroz noc

Zelim vam da vas ne boli ono sto vas je bolelo
a da vas voli sve ono sto vas do sad nije volelo
Zelim da vam deca budu bolja od vas,
da se vise hvalite vi njima nego oni vama
Zelim vam da budete potrebniji drugima nego li oni vama
da zelite I mozete vise nego sto vam treba a da sve sto vam
pretekne podelite sa onima koje ne mogu koliko vi
Zelim vam da dobijete stan ako ga nemate ili
da umete da se radujete ako ga vec imate..
Da vam ono sto imate ne bude manje od onoga sto nemate…..

Obilje ljubavi, srece i ostvarenih snova nek vam je Sretna Godina Nova!

merrychristmas.gif

dusala000
daj adresu deda--mraza :-D:-D:-D
i ja imam zelju ;-):-D:-D:-D
...

Jedini medjunarodno priznati «pravi» Deda Mraz živi u Finskoj, a njegova adresa je grad Rovaniemi.
Da bismo pronašli pravog Deda Mraza, otišli smo na daleki sever. Doduše, ne baš na Severni pol, ali na krajnji sever Finske, gde božićna fantazija postaje stvarnost. Lokalni stanovnici, narod Sami, zaista se oblače kao vilenjaci, nose špicaste čizme, napravljene tako da naležu na skije, i meke, neverovatno tople šešire.
Irvasi su u ovom delu Finske brojniji od ljudi, i imaju sopstvena imena.
irvas1.jpg
Irvasi zaista vuku sanke tradicionalnije nastrojenih stanovnika, i izuzetno su snažni. Ovakav irvas može da vuče teret od blizu 300 kilograma čak deset kilometara. Današnji Deda Mraz zapravo je kombinacija priča iz različitih zemalja. Medjutim, Finska je zemlja koja s pravom može da tvrdi da je prva ispričala mnoge od njih.
Sve je počelo pre više stotina godina, finskim folklorom o strašnom čoveku koji posećuje porodice jednom godišnje da nagradi dobre, i kazni loše ljude. Takodje, postoje i finske legende o letećim irvasima.
Danas je Finska medjunarodno priznati dom Deda mraza, gde se nalazi njegova zvanična pošta, koja godišnje prima čak milion pisama, kao i njegova zvanična kuća, gde se Deda Mraz pridržava originalne i jednostavne božićne poruke o ljubaznosti i plemenitosti.
«Nadam se da mogu da pomognem da svet bude bolji» kaže on.
santa.jpg
Čitajući njegovu poštu... a njegovi «vilenjaci» otvaraju svako pismo i odgovaraju otprilike na svako deseto ... ustanovili smo da ta poruka i danas stiže do dece.
«U mnogim zemljama deca traže mir u svetu i hranu za siromašne», kaže Heli iz Deda Mrazove pošte.
Naravno, deca traže i poklone. A na ovom ledenom mestu gde je sve počelo, Božić je podjednako topao praznik kao što je svuda.

( VOICE OF AMERICA)

Back