Nostalgie

''Прве хитове Beatles-a започињао сам састављањем мелодије а тек касније сам бих смишљао и прилагођавао текст. Понекад као што је то случај са ''Yesterday'' имао сам мелодију али никако нисам могао да смислим текст. Ту песму сам дуго звао ''Кајгана'' јер то је била једина реч која ми се уклапала (Scramled eggs / Oh, my baby how I love your legs" (Ох драга како волим твоје ноге Кајгана - ла, ла, ла Кајгана/ Да би објаснио Пол пева). Тек много касније сачинио сам садашњи текст песме. Као што рекох, сваки пут је другачије. Тако бих желео и да остане, јер не волим када неко има готове формуле за компоновање.''

Paul McCartney - југословенски музички магазин ''Џубокс'' број 1од 01.07.1974године

Ова песма имала је највећи број верзија у историји музике открива анкета коју је спровео енглески музички магазин ''Rolling Stone'' Чувена пема објављена је на албуму "Help" 1965 године,исте године када је и настала, а у својој верзији отпевали су је разни извођачи попут Elvisa Presleya, Marvina Gaya, Ray Charlesa, Michaela Boltona i Franka Sinatre.

''Мелодија се родила за воланом доксам ишао дапосетим Синтију Ленон. Тих дана, она иЏон су прекинули брачни живот, а ја сам био просто луд за њиховим клинцем Џулијеном. Он је диван клинац, знате! Возио сам тако и почео да певушим ''Хеј, Џули'', ни сам не знам зашто, вероватно због свих тих тужних околности које су снашле дечака. Касније сам то Џули претворио у Џуд јер је то боље одговарало мелодији….''

Интервју
Paul McCartney - југословенски музички магазин ''Џубокс'' број 1од 01.07.1974године

Срећан рођендан Ричард Хју „Ричи“ Блекмор :vatromet::vatromet::vatromet:

1613921_390482097759603_8730883772292910208_n.jpg
1901651_390476817760131_1538143075718835005_n.jpg

Back