Nosati vanzemaljci od tri metra

Čovek smišljha i bogove nalik ljudima-vazeme su nešto nižeg ranga,ali i oni zgodni da budu
nalik ljudima...Postoji niz antropoloških razloga za to...
Lično meni su vanzeme nešto između žabe i cvećke mesožderke...:mrgreen:

Da ali i bog je smilslio čoveka nalik sebi. A kao što neko reče kada bi konj bio religiozan i njegov bi bog bio nalik njemu , to jest konju . Znači nije u pitanju samo antropološki razlog već i zoološki :hahaha:

No da se vratim na temu , neki razlog postoji (zašto vanzemaljski junaci imaju tri metra i velike noseve) . U Holivudu i visokobudžetnim filmovima ništa nije prepušteno slučaju. Da bi se neki scenario odbrio on prođe kroz šumu odobrenja i sijaset analiza , zato sam oduvek više voleo nezavisnu produkciju i niskobudžetne filmove.

Poslednja izmena:
Pozdrav svima. Slazem se sa tim da je u Avataru bio pokusaj poistovecenja sa domoradackim plemenima koja su bila kolonizovana od strane korporativnih/zlih evropljana. To je stari trik u filmografiji. Ako primetite ne samo sto su visoki/vitalni/imaju plavu - nebo bezazlenu boju. Kameron je isto i iskoristio dizni trik da podmiti publiku naivnim i ljubkim izgledom (krupne oci- slican primer mozete naci i u manga karakterima) macijim ili psecim nosom (zar nije slatko malo machence i kuchence). I plus krajnji trik klasican za holivud- seksualizovanje karaktera, a to su pune oble usne , vitalno telo. Zaista jeftin trik i vec daleko vidjen.Sto je jedan kriticar kroz humor spomenuo vezano za Avatar- Ok, svi smo vec gledali strumfove.
Uzgred isto se i primecuje kod zle strane u filmu. Ako dobro pogledate scenu gde onaj zli kapetan docekuje vojnike, i drzi im moralno borbeno predavanje. Primeticete da svi vojnici izgledaju kao zli jenkiji, i teksasani, cak ima i jedan karakter koji podseca na one zle motocokliste. Dok naravno sam kapetan ima klasican izgleda grubog, zlog, konzervativnog vojnika kao i ponasanje i stavove.Jos jedan jeftin trik ( Na zalost iako pokusavam da izbegavam politiku- nije li u vreme kada je avatar izasao amerika u ratu sa nekim drzavama vezano za naftna izvorista (malo je isuvise slicnosti zar ne? ;)) Naravno svi sada mozemo da se pitamo,: Pa cekaj onda ovaj film upravo sve to kritikuje. A u stvari nije, jer je opste poznat trik u filmu izvrtanja stvarnosti i obrnuta psihologija. Fina kampanja rekao bih.Jer zaboga ako je takav film dozvoljen u drzavi koja je optuzena da to upravo i radi, onda je drzava demokratska i sasvim u redu ;)

Zanimljivo tumačenje vanzemaljaca,krupne oči,napućena usna,hvala na sugestiji .Mislim da si u pravu.

Što se tiče kapetana ( zapravo vidim da je pukovnik,no nebitno,i ja sam zaboravio šta je ) on je zapravo maska za omraženog oca.Jer taj tip ličnosti- pravi anglosaksonski belac,namrgođen,sa autoritativnim stavom je tipičan ćale u Teksasu, Ohaju ,Virdžiniji i ostalim farmerskim državama.Kao da su prerušili Homera Simpsona u vojničku uniformu.Pitam se koliko američkih gledaoca je skontalo da hejtuju svog ćaleta kroz lik pukovnika.

Da ne spominjem što su gotovo svi muškarci debili,a ponajviše glavni junak,dok sve žene naučnice ili vozači helikoptera:lol:

Kakva manipulacija ljudskim emocijama.

"Šta je bilo mali nešta nije jasno " :hahaha:

stephen-lang-signed-avatar-8x10-photo-wcoa-colonel_4c30ac9ff1f00a1ae2bd4c08e88bd560.jpg

Da ali i bog je smilslio čoveka nalik sebi. A kao što neko reče kada bi konj bio religiozan i njegov bi bog bio nalik njemu samom, to jest konju . Znači nije u pitanju samo antropološki razlog već i zoološki :hahaha:

No da se vratim na temu , neki razlog postoji (zašto vanzemaljski junaci imaju tri metra i velike noseve) . U Holivudu i visokobudžetnim filmovima ništa nije prepušteno slučaju. Da bi se neki scenario odbrio on prođe kroz šumu odobrenja i sijaset analiza , zato sam oduvek više voleo nezavisnu produkciju i niskobudžetne filmove.

U pitanju je zaista neverovatan profesionalizam.U Avatar je uloženo 300 miliona dolara ,a zaradio je 3 milijarde.Ne mogu da shvatim da neko može da misli da su u filmu od 300 miliona kao Avatar ili u Prometeju,koji je isto vrlo skup i jednu jedinu sitnicu ostavili proizvoljnosti.
Nema tu ni trunke sentimentalnosti ili improvizacije.Gde je sada Peter Rader koji je svojevremeno napravio najgori ekonomski fijasko zvani Vodeni Svet? Odobren je budžet od 175 miliona,mislim da je i to probio a zarađeno je samo 250 miliona.Nestao sa scene.Vidim da je snimio posle toga još nekliko beznačajnih filmova i neku tv seriju.Dok Kameron i Ridli Skot i dalje istrajavaju jer donose novac.

Zanimljivo tumačenje vanzemaljaca,krupne oči,napućena usna,hvala na sugestiji .Mislim da si u pravu.

Što se tiče kapetana ( zapravo vidim da je pukovnik,no nebitno,i ja sam zaboravio šta je ) on je zapravo maska za omraženog oca.Jer taj tip ličnosti- pravi anglosaksonski belac,namrgođen,sa autoritativnim stavom je tipičan ćale u Teksasu, Ohaju ,Virdžiniji i ostalim farmerskim državama.Kao da su prerušili Homera Simpsona u vojničku uniformu.Pitam se koliko američkih gledaoca je skontalo da hejtuju svog ćaleta kroz lik pukovnika.

Da ne spominjem što su gotovo svi muškarci debili,a ponajviše glavni junak,dok sve žene naučnice ili vozači helikoptera:lol:

Kakva manipulacija ljudskim emocijama.

"Šta je bilo mali nešta nije jasno " :hahaha:

stephen-lang-signed-avatar-8x10-photo-wcoa-colonel_4c30ac9ff1f00a1ae2bd4c08e88bd560.jpg

i šefica i sekretarica, žena na trapezu i pjevačica.. :zcepanje:

Back