Nosati vanzemaljci od tri metra

gost 275405

Veoma poznat
Banovan
Poruka
11.751
Slika govori više od hiljadu reči .

Najnoviji hit Prometej:

2ue5zk7.jpg

Hit od pre par godina Avatar :

dfi00p.jpg

U oba filma imamo vanzemaljce visoke oko 3 metra,veoma mišićave,i sa izrazitom nosinom koja je je najočiglednija u gornjem delu nosa.

Šta je razlog što nam najpopularnija vanzemljska bića serviraju kao humanoide,koji izgledaju kao redovni posetioci teretana ,izuzetno visoki i sa specifičnom surlom? :lol:

negde postoje bas takvi vanzemaljci ,sve mogucnosti se ostvaruju u nekom od bezbrojnih univerzuma.
u nekom od njih si ti taj vanzemaljac a on je Rudolf forumas krste.
i tamo postojim i ja i pricam ovom od tri m, a imam i ja nekih 2,70m o postojanju multiuniverzuma i nekog Rudolfa.

okey retardirani holivudski isprdci bez imalo smisla
so what?
U svakom postu se rugas , kritikujes i omalovazavas .... ako ti je citav forum tako ogavan , pun glupih ljudi , smesan i jadan , zasto si stalno na njemu ? Otkud 13,5 hiljada postova , nije moguce da se je sve to kritika ( koja je gotovo uvek bez osnove ) i jos zanimljivije pitanje , ko ti dade te silne reputacije ? Pretpostavljam korisnici slicni tebi koji pokusavaju da budu trolovi ( citaj , ljudi koji imaju smisla za humor i dozu kreativnosti ) , ali su uglavnom dosadni .....
E kad sam to skinuo sa duse da se vratim temi : Ima i smisla izgled vanzemaljaca sa ljudskom psihologijom . Vanzemaljci su uvek prikazani kao napredniji od nas , bilo tehnoloski , bilo duhovno (kao u avataru ) , zato su uglavnom "dobri" vanzemaljic visoki , nabildani itd itd ..... Dok "losi" izgledaju poput alien-a ....
Uglavnom predstavlja u nekom smislu ono sta bi mi mogli biti ... intelektualno , duhovno i fizicki .

U svakom postu se rugas , kritikujes i omalovazavas .... ako ti je citav forum tako ogavan , pun glupih ljudi , smesan i jadan , zasto si stalno na njemu ? Otkud 13,5 hiljada postova , nije moguce da se je sve to kritika ( koja je gotovo uvek bez osnove ) i jos zanimljivije pitanje , ko ti dade te silne reputacije ? Pretpostavljam korisnici slicni tebi koji pokusavaju da budu trolovi ( citaj , ljudi koji imaju smisla za humor i dozu kreativnosti ) , ali su uglavnom dosadni .....
E kad sam to skinuo sa duse da se vratim temi : Ima i smisla izgled vanzemaljaca sa ljudskom psihologijom . Vanzemaljci su uvek prikazani kao napredniji od nas , bilo tehnoloski , bilo duhovno (kao u avataru ) , zato su uglavnom "dobri" vanzemaljic visoki , nabildani itd itd ..... Dok "losi" izgledaju poput alien-a ....
Uglavnom predstavlja u nekom smislu ono sta bi mi mogli biti ... intelektualno , duhovno i fizicki
.

U potpunosti se slažem.Dosad najbolji post u ostalim čudnim postovima,no nebitno.Pitam se zašto su nam kao ideal postavljena takva bića?Budući da Avatar više nien aktuelan,mogu reći a da ne otkrijem filmsku priču ,da se film završava time što glavni junak odbacuje svoje ljudsko telo,a uzima telo vanzemaljca .
Hvala na dodatnoj sugestiji u postu.Zašto loši vanzemaljci izgledaju kao glavata čudovišta sa ogromnim zubima i repom?

Sad kad opet pogledah fotose ,zapanjih se -nijedan od ova dva lika nije maljav ! Nema dlaka .Buože me oprosti,ali kakav je to muškarac bez dlaka?

gotovo nikakav muskarac, ali da smo Rudolfe u buducnosti nekoj dalekoj na nasoj planeti ni ljudi vise ne bi imali dlaka, prirodno, kroz proces evolucije a ne zbog depilacije.
tako kazu neki naucnici koji su se bavili time u kom pravcu ce se razvijati izgled ljudi ako se ne dese neke nepredvidjene stvari.
ovakvi junaci filmova bi trebalo da predstave neke savrsenije ljude u svakom smislu.
nos bi mogao da ukaze na veci prostor u lobanji za joticu bar gde bi trebalo da se za istu tu joticu poveca mozak, neki njegov deo, nepoznat nerazvijen, za sad samo zakrzljao sa tek klicom nekom
zaista zaista raznolike misli mi se roje oko ovog pitanja. sve cu ih nabrojati, svidja mi se tema tvoja.

Od stotina SF filmova sa vanzemaljcima, od desetina kultnih SF filmova sa vanzemaljcima.. ti izvuce bas ova dva.
Da li ti je palo na pamet da je slucajnost? Ili da je autor ovog drugog bio pod jakim uticajem Avatara?

To mi je prvo palo na pamet.Ipak svaki vanzemaljac je odraz duha nekog vremena.Mi trenutno imao dva vanzemaljca u roku od samo dve godine ,koji su gotovo braća po izgledu.Zašto takav tip izgleda?
Recimo krajem sedamdesetih je bio popularan intelektualni tip vanzemljca kao dr.Spok ,vulkanac ili master Joda ( obojica imaju velike upečatljive glave ,srazmerno svojoj visini i velike šiljate uši,očigledno znaju da razmišljaju i slušaju ).

http://4.***************/_PpMo9HHpB4c/SJNTaw8vaGI/AAAAAAAAACg/palNQ2bt-S0/s320/dr+spok.bmp

http://1.***************/_xxVAclEZkMU/SyXZfuRnJVI/AAAAAAAAAFo/qjuG8GLlb6A/s320/master+yoda.jpg

Poslednja izmena:
gotovo nikakav muskarac, ali da smo Rudolfe u buducnosti nekoj dalekoj na nasoj planeti ni ljudi vise ne bi imali dlaka, prirodno, kroz proces evolucije a ne zbog depilacije.
tako kazu neki naucnici koji su se bavili time u kom pravcu ce se razvijati izgled ljudi ako se ne dese neke nepredvidjene stvari.
ovakvi junaci filmova bi trebalo da predstave neke savrsenije ljude u svakom smislu.
nos bi mogao da ukaze na veci prostor u lobanji za joticu bar gde bi trebalo da se za istu tu joticu poveca mozak, neki njegov deo, nepoznat nerazvijen, za sad samo zakrzljao sa tek klicom nekom
zaista zaista raznolike misli mi se roje oko ovog pitanja. sve cu ih nabrojati, svidja mi se tema tvoja.

:think:

Zanimljivo. Ima smisla.

U svakom postu se rugas , kritikujes i omalovazavas ....

prvo
lazhesh ko *necu biti prosta* :aha:

ako ti je citav forum tako ogavan , pun glupih ljudi , smesan i jadan , zasto si stalno na njemu ? Otkud 13,5 hiljada postova , nije moguce da se je sve to kritika ( koja je gotovo uvek bez osnove ) i jos zanimljivije pitanje , ko ti dade te silne reputacije ?
drugo
ne tiche te se :aha:

Pretpostavljam korisnici slicni tebi koji pokusavaju da budu trolovi ( citaj , ljudi koji imaju smisla za humor i dozu kreativnosti ) , ali su uglavnom dosadni .....
E kad sam to skinuo sa duse da se vratim
trece
skinuo si s dushe to :zcepanje:
tugica:sad2:

To mi je prvo palo na pamet.Ipak svaki vanzemaljac je odraz duha nekog vremena.Mi trenutno imao dva vanzemaljca u roku od samo dve godine ,koji su gotovo braća po izgledu.Zašto takav tip izgleda?
Recimo krajem sedamdesetih je bio popularan intelektualni tip vanzemljca kao dr.Spok ,vulkanac ili master Joda ( obojica imaju velike upečatljive glave ,srazmerno svojoj visini i velike šiljate uši,očigledno znaju da razmišljaju i slušaju ).
U Star Warsu imas mnogo tipova vanzemaljaca. Yoda ima velike usi, ali ih ima i Jar Jar Binks, a on i nije neko ko ume da slusa. Opet, Ewoksi su imali vecu glavu, a nisu bas bili mnogo pametni.
ET je imao veliku glavu, ali nije imao usi, dok u Avataru su plavci imali normalnu glavu, ali su imali izrazene usi.
Tesko je generalizovati na osnovu nekoliko filmova, posebno sto su neki pravljeni kao SF horori sa vanzemaljcima koji zbog utiska moraju biti gadni, kao sto je slucaj u The Thing-u. :)

Smorili su sa tim nosatim i jakim likovima.
Da li ce Amerikanci ikada snimiti normalan,realisticki film?
Mora da su im Prometej i Avatar ideali lepote...

To se i meni čini.Jer u oba filma ti vanzemaljci su zapravo predstavljeni kao perfektna bića.Pade mi na pamet da je za prosečnog čovek,bio on Amer ili Rus ,ideal biti visok.( Meni se preterana visina ne sviđa više volim da sam kao Brus Li ).
Ipak me do juče zbunjivao nos,ali mislim da imam odgovor i na nos.Opet to su samo neka moja nagađanja.

Gaj Julije Cezar

opw6rt.jpg

Mikelanđelov kralj David ,

143lser.jpg

Filmski kralj Leonid ,

sy1hck.jpg

I konačno Aleksandar Veliki ,

2md4hop.jpg

Imamo čak 4 istorijske ličnost, setio sam se još nekih,ali ovo je dovoljno ,( Mojsije,Samson itd. ) koje su prikazane,bez obzira kako su stvarno izgledale, kao osobe sa veoma velikim izraženim nosevima.
Za Cezara se zna da je bio nosat.
Isto tako u ilustracijama Gistava Dorea ,biblijski patrijarsi i kraljevi se prikazuju na sličan način.Ja bih rekao da je veliki nos odraz snage,a još ako je ukombinovan sa narogušenim obrvama i jakim čelom,utisak je kompletan.
Surlaši ovo je vaše doba,više nema razloga sa stid .Najjači ste .I ja imam nosinu,prava Cezarovska .:per:

Back