Норвешки бенд отпевао "По шумама и горама"

комшија

Stara legenda
Poruka
96.548

Nakon što je prošle godine osvojio srca srpske publike izvođenjem pesme "Zakleo se bumbar", norveški bend ”Svartlamon hardkor” odlučio je da obradi i partizansku pesmu "Po šumama i gorama", prenosi B92.

Muzičari iz Trondhajma su na taj način želeli da obeleže praznik Dan mladosti, koji se svakog 25. maja slavi na teritoriji nekadašnje SFRJ, navodi B92 i dodaje da su obe numere izvedene u saradnji sa srpskim muzičarem Jovanom Pavlovićem, koji živi i radi u Norveškoj.

"Svartlamon hardkor" gostovao je prošle godine u Beogradu i Gornjem Milanovcu u okviru muzičke manifestacije Serbia World Music festival.

Najveće simpatije pobrala je obrada pesme “Zakleo se bumbar”, kojom je bend želeo da se zahvali na gostoprimstvu Beograđanima.

- - - - - - - - - -

:super:

:lol:
Болесно...
Пре онолико година, у Је Не А, мене и сапатника ми терају да носимо неке кутичине са џебаном, и још и да певамо ту прелепу песму пролетера; нама уауа до земље, окилависмо се, е још и да певамо?
Шта ћеш, мораш...:roll:
Е, али ја и Драган не би били Срби, кад не би.....:lol:
Певамо ми, само- шатровачки текст. Деремо се ко магарци, јер нам сад и забавно, а и покрива нас чета, не примећује се, јер и они певају, није марш шала...
Док нам се не прикраде капетан са леђа, да не приметимо; одвојио уво, чуо нас да "искачемо" и ухвати нас код "шманду тикле"...:sad2:
Наебасмо по мало, али смо му после били некако симпатични, није нас много кињио...:lol:

vidi, jel problem prepev slovenske pesma?

čisto da znaš i "UZ MARŠALA TITA" je ruska koračnica

Hvala, ni to nisam znao. Sad vise nemam nikakvih sumnji da su sve podrpisali. Znaci kakve lopurde... I jos besramno lazu i kite se tudjim perjem.

Vec sam pisao, i off-topic je, ali ponovicu, gledam onu seriju Soviet Storm, nas su bukvalno Sovjeti oslobodili, one nase price o partizanskim odredima i tako dalje su takve nebuloze da nemam reci.
Mislim da obime dejstava.
Bez Sovjeta, mi se ne bi oslobodili Nemaca ni za 500 godina.

Sto se mene tice, istorija WW2 mi je potpuno jasna - sve sto smo ucili o nasim gilipterima je LAZ.

Samo nije lose da znate kako su se Norvezani uprkos poslovicnoj miroljubivosti veoma hrabro suprotstavili nacistima u 2. svetskom ratu i borili se koliko god su mogli.

Tako je domoljUbe

Evo ga jedan od njih

I poslovicno miroljUbiv, i nadasve hrabar norveski antifasista.

main-qimg-2c289b34d0f32298a29f3a5c8daf4204-c

Hvala, ni to nisam znao. Sad vise nemam nikakvih sumnji da su sve podrpisali. Znaci kakve lopurde... I jos besramno lazu i kite se tudjim perjem.

Vec sam pisao, i off-topic je, ali ponovicu, gledam onu seriju Soviet Storm, nas su bukvalno Sovjeti oslobodili, one nase price o partizanskim odredima i tako dalje su takve nebuloze da nemam reci.
Mislim da obime dejstava.
Bez Sovjeta, mi se ne bi oslobodili Nemaca ni za 500 godina.

Sto se mene tice, istorija WW2 mi je potpuno jasna - sve sto smo ucili o nasim gilipterima je LAZ.

iz cega si ti to ucio?
mislis da je sadasnja istorija istinita:lol:

Back