Nomenklatura istorijskih ličnosti!?

fosilvaso

Buduća legenda
Poruka
39.135
Prvo sam mislio ovo baciti na podforum 'Istorija', a onda mi sinulo da bi to možda, čak i jako verovatno, bilo vezano i za današnju politiku! Nekoliko puta mi je prigovoreno da istorijske ličnosti trebam nazivati pravim imenom, da ih ne smem vređati i pridruživati im razna uvredljiva i slična omalovažavajuća imena i epitete!
Za početak navodim DEMOKRATSKO pravo da NIKO NIJE KRIV dok se pravomoćno ne osudi! Ali ipak, u mnogim zemljama ti ne gine robija ako veličaš Hitlera.

Dolazimo do Bravara koji isto NIJE osuđen! Jasno je da ga mnogi i danas hvale te veličaju do nebesa. A šta je sa žrtvama njegovog režima? Da li i oni moraju POZITIVNO i sa POŠTOVANJEM da se izražavaju o tom zločinačkom bravarskom kopiletu, ili DEMOKRATSKI imaju PRAVO na svoje mišljenje i slobodu govora?

Da li onaj koji mi prigovara što ja PLJUJEM po toj lutkici na koncu velesila, ustvari UGROŽAVA moja demokratska prava!?

Čudno, niko ne grize? Očigledno moram da spašavam i održavam temu na površini! :super:
Pa kaže: Jevreji, koji su bili žrtve Hitlerovog režima su se izborili da je veličanje Hitlera krivično delo u nekim državama!
A šta je sa Srbima koji su ISTO bili NEDUŽNE žrtve Bravarevog režima? Zar oni to ne mogu, ili ne smeju da izbore i za Srbiju, ako već to ne mogu za Pingviniju? Po čemu je neka srpska žrtva manje vredna od nekog jevrejskog grla?
I šećer za kraj: Neki bi rado uveli i u Srbiju kažnjavanje onih koji negiraju 'đenosajd' (:zcepanje:) u Srebrenici, što je na kraju, po međunarodnim budalama DRUGA država! A šta je sa srpskoim žrtvama u Srbiji? Po zakonima Srbije bi trebao biti važniji neki tamo bosanski mujkan nego BIVŠI, smaknuti nedužni državljanin Srbije? :zcepanje:Kud gode se okreneš, neka lakrdija! :zcepanje:

Back