Quantcast

Nomenklatura istorijskih ličnosti!?

fosilvaso

Buduća legenda
Moderator
Poruka
31.199
Prvo sam mislio ovo baciti na podforum 'Istorija', a onda mi sinulo da bi to možda, čak i jako verovatno, bilo vezano i za današnju politiku! Nekoliko puta mi je prigovoreno da istorijske ličnosti trebam nazivati pravim imenom, da ih ne smem vređati i pridruživati im razna uvredljiva i slična omalovažavajuća imena i epitete!
Za početak navodim DEMOKRATSKO pravo da NIKO NIJE KRIV dok se pravomoćno ne osudi! Ali ipak, u mnogim zemljama ti ne gine robija ako veličaš Hitlera.

Dolazimo do Bravara koji isto NIJE osuđen! Jasno je da ga mnogi i danas hvale te veličaju do nebesa. A šta je sa žrtvama njegovog režima? Da li i oni moraju POZITIVNO i sa POŠTOVANJEM da se izražavaju o tom zločinačkom bravarskom kopiletu, ili DEMOKRATSKI imaju PRAVO na svoje mišljenje i slobodu govora?

Da li onaj koji mi prigovara što ja PLJUJEM po toj lutkici na koncu velesila, ustvari UGROŽAVA moja demokratska prava!?
 

fosilvaso

Buduća legenda
Moderator
Poruka
31.199
Čudno, niko ne grize? Očigledno moram da spašavam i održavam temu na površini! :super:
Pa kaže: Jevreji, koji su bili žrtve Hitlerovog režima su se izborili da je veličanje Hitlera krivično delo u nekim državama!
A šta je sa Srbima koji su ISTO bili NEDUŽNE žrtve Bravarevog režima? Zar oni to ne mogu, ili ne smeju da izbore i za Srbiju, ako već to ne mogu za Pingviniju? Po čemu je neka srpska žrtva manje vredna od nekog jevrejskog grla?
I šećer za kraj: Neki bi rado uveli i u Srbiju kažnjavanje onih koji negiraju 'đenosajd' (:zcepanje:) u Srebrenici, što je na kraju, po međunarodnim budalama DRUGA država! A šta je sa srpskoim žrtvama u Srbiji? Po zakonima Srbije bi trebao biti važniji neki tamo bosanski mujkan nego BIVŠI, smaknuti nedužni državljanin Srbije? :zcepanje:Kud gode se okreneš, neka lakrdija! :zcepanje:
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.