Negde sam već opisivao kako su divlji titoisti došli na igralište, pretukli sve koji su se tamo zatekli, preuzeli teren, podelili su u dva tima, pretučene podelili na zvezdaše i partizanovce i tako uzurpirali ligu na 75 godina. Ne bih da se više vraćam na to.
Za mene su i Dotični i gorepomenuti primitivci, svaki na svoj način ali suštinski veoma primitivni ljudi bez obzira što jedan matra kako je inžinjer iako dan staža u struci nema a drugi najbolji student prava koji nema ama baš nikakvo realno radno iskustvo.
Ova država je imala priliku da se poput Češke, Rumiunije, Slovačke i drugih zemalja istočnog bloka distancira od struktura nasleđenh od komunizma ali to nije uradila. Današnja dešavanja su posledica te pogrešne odluke. Mi naravno i danas imamo istu priliku ali je i dalje ne kristimo jer su nas navikli da živimo kao stoka. Odreknite se svojih nakaradnih rezona o prošlosti, budućnosti i sadašnjosti i sve će krenuti na bolje. Da nismo imali priliku ne bih prigovarao ali kako znam da jesmo sve što mogu da zaključim je da smo pretežno preglupi.
Da, mi smo se zaista pokazali najgori u svemu jer ja nikada nisam video neefikasnije ponašanje jednog sistema koji je suočen sa pandemijom,
Korona nije izmišljena ali nije ni ono za šta je predstavljaju. U Ustavu je precizno objašnjena uloga Skupštine u proglašavanju vanrednog stanja:
. Narodna skupština
Položaj Narodne skupštine
Član 98
Narodna skupština je najviše predstavničko telo i nosilac ustavotvorne i zakonodavne vlasti u Republici Srbiji.
Nadležnost
Član 99
Narodna skupština:
5.
odlučuje o ratu i miru i proglašava ratno i vanredno stanje,
A gle šta kaže Radulović iz prve ruke.
Ako se još ima na umu da se isti sud proglasio nenadležnim za Briselski sporazum a desetine hiljada oštećenih građana prisilio da traže pravdu u Strazburu - verujem mu ko struci i kriznom štabu.
Bio sam na prvom velikom protestu mogu ti reći sledeće; čim sam video koreografiju zauzimanja stepenica ispred Skupštine bilo mi je jasno da je u pitanju
izbrifovana ekipa. Kada sam gledao kako ulaze i još brže izlaze rekoh sebi, da bio sam u pravu.
Ta ekipa nije dobila nikakve posebne batine ali su ih zato dobili mnogi građani i građanke koji nisu učestvovali u neredima na bulevaru uz juriš
lake konjice. Tu je učestvovao i Nogo i tu se njegov nastup završava. I njemu je bilo jasno da veći deo mase neće da krene za njim ali je ipak insistirao na performansu. Njemu to znači i razumem ga.
Međutim likovi koji su nakon potiskivanja prve grupe sa stepenica definitivno su ubačeni maskirani provokatori robijaških fizionomija koje niti jedmom pre nisam video na Nogovim protestima a bio sam na svima, Oni su krenuli da kamenicama, bakljama i koječime još gađaju policiju što je bilo opravdanje za paušalni teror nad svima okupljenima.