Nocni bolovi u kukovima

blizance

Ističe se
Poruka
2.391
U poslednje vreme uglavnom nocu i to negde na pola spavanja pocinju da me bole kukovi.Ponekad me bole i prepone ali uglavnom kukovi i ponekad donji deo ledja.Imam 40 godina i nisam imala nikakvih problema sa ovom vrstom bolova sve do sada.Dosta vremena provodim sedeci zbog posla a u toku dana hodam i setam nekad vise nekad manje.Ima li neko ideju o cemu je rec i sta da preduzmem?

Doslo je do deformiteta lumbalnog dela kicme i moguce je da postoji i ukljestenje nekog nerva i dolazi do jacih upala i normalno do bolova.Jer dok se krecete to se malo i uziga pa deluje da manje boli,a kada se umiri organizam,upala dolazi do izrazaja.Javite se u svakom slucaju Reumatologu.

Da li te boli kada spavas na boku ili te boli i kada spavas recimo na ledjima?

Uvek spavam na desnom boku.Nekad se mozda okrenem na ledja ali retko.Boli u oba slucaja ali napominjem da uvek spavam na boku i bole oba kuka.Bol je nekako intezivan da me budi i tera da promenim polozaj. Promena mozda samo na minut olaksa bolove.Osecaj je podnosljiv i ne uzimam lekove protiv bolova ali je dosadan i smeta mi da spavam a pomalo me i brine jer traje vec skoro 2 meseca,nekad manje nekad vise.

Doslo je do deformiteta lumbalnog dela kicme i moguce je da postoji i ukljestenje nekog nerva i dolazi do jacih upala i normalno do bolova.Jer dok se krecete to se malo i uziga pa deluje da manje boli,a kada se umiri organizam,upala dolazi do izrazaja.Javite se u svakom slucaju Reumatologu.

Hvala na savetu.Moram naci vremena za odlazak kod lekara ali sam htela da se raspitam da li mogu barem delimicno sama sebi na neki nacin olaksati bol do odlaska kod specijaliste?

U poslednje vreme uglavnom nocu i to negde na pola spavanja pocinju da me bole kukovi.Ponekad me bole i prepone ali uglavnom kukovi i ponekad donji deo ledja.Imam 40 godina i nisam imala nikakvih problema sa ovom vrstom bolova sve do sada.Dosta vremena provodim sedeci zbog posla a u toku dana hodam i setam nekad vise nekad manje.Ima li neko ideju o cemu je rec i sta da preduzmem?
od setnje nije pre ce da je do duseka i godina

Radi Reganove vezbe, pomoći će:ok:

Ne bih ja na svoju ruku radila bilo kakve vežbe pre nego se konsultuješ sa lekarima naročito što već par meseci osećaš konstantnu bol , kukovi nisu za zezanje.

Ja sam pre mesec-dva snimanje kičme završila za dva dana sa sve opštom praksom, uputom i pregledom koje su mi preporučili za spondilozni deo , a da me nije mrzelo i da sam išla na te terapije grejanja onim lampama koje su mi prepisali sve ukupno bi bilo gotovo za 10 dana...najnemarniji smo prema sebi , čim nešto ne boli više kao da je nestalo samo od sebe , a nije i sama sam svesna da je pitanje dana kad će me opet zaboleti .

Back