Noć istraživača

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Paula

WignerovaPrijateljica
VIP
Poruka
40.540
Danas je manifestacija Noć istraživača

možete pogledati na linku
https://nocistrazivaca.rs/
ako vas nešto zanima :)

"Pažnja, pažnja! Daje se na znanje: „Nauka je ponovo na putu!“
Evropska noć istraživača stiže u Srbiju po 15. put!

Evropska noć istraživača istovremeno se održava u preko 400 gradova u 23 zemlje Evrope pod pokroviteljstvom Evropske komisije a u Srbiju donosi nove interaktivne radionice, zapanjujuća saznanja, naučne izazove a sve to – kako drugačije nego kroz zabavu! Kao i svake godine, program će biti potpuno besplatan za sve posetioce i prilagođeni su svim uzrastima tako da vam predznanje nije potrebno. Zajedno ćemo u ovom velikom naučnom spektaklu naučiti puno toga novog!

Tokom 27. Septembra od 16 do 22h na javnim mestima u 16 gradova (Beograd, Niš, Kragujevac, Pirot, Leskovac, Ranovac, Čačak, Kruševac, Zaječar, Smederevo, Novi Sad, Subotica, Mokrin, Kikinda, Šabac i Inđija), naučnici će na zanimljiv način pokazati kako nauka oblikuje svet i kako utiče na naše svakodnevne živote. I dalje nam je glavni cilj da podignemo svest šire javnosti o značaju i pozitivnoj ulozi nauke i naučnika na društvo, a samim tim i da probudimo neke nove naučnike među najmlađim posetiocima.
Veštačka inteligencija, zelena energija, gorivo budućnosti, mikroplastika, tečno drvo, biblioterapija, dekodiranje tajne života, medonosne pčele, bubice plastikožderi, insekti forenzičari i putovanje kroz vreme, samo su neke od tema u fokusu 15. Evropske noći istraživača koje su timovi TRAILS i ReFocuS FLOW projekta pripremili za vas!
Pozivamo vas na još jedno druženje sa istraživačima na javnim mestima širom Srbije! Očekuje vas mnogo znanja, kreativnosti i mašte koje su naučnici ugradili u ovogodišnji program, a sve to uz dobru zabavu ali i vredne nagrade!"

Jel ima besplatna escape room, jedino to vredi u noci istrazivaca....ostalo je glupiranje, mi treba da tezimo Srbiji na vodi.....svi da budemo za lagani biznis i solidnu platu , za muvanje, zabave i provod....a ne lazni naucnici i lazne diplome , lazni strucnjaci i lazne dobre namere.....

A to nije noc nauke...
A onda dobro , ovo je za one koji su vec zarazeni....
To je ono sto ja nekad pitam sto je razlicita vrednost za cm, cv, energiju reakcije i slicno..
Dobro znaci par predavanja na hemijskom fakultetu , odmah do pmf....

Jel to predavanja pocinju u 16h , a posle je ono svrckanje kao kokteli ili na svakih 2h ili kako?

Pa navedeno je 6 ljudi za neku temu , sve razlicite specijalnosti , jel to znaci da naizmenicno drze mini predavanja grupicama ili pojedincima jer tesko da svi poseduju znanja da odgovore na neko uze specificirano pitanje....

Danas prednost zivog bica u odnosu na ai je samo ako zivo bice moze bolje da razume pitanje i predvidi moguce zabune koje mogu nastati ili u odgovoru ili tokom primene pitanja...

Pitam zato sto se meni desi da zaglavim sa ljudima a da totalno nema veze sa onim sto je u najavi...kad sam otisao na festival madjionicara zavrsio sam sa projektom za svetlece trake, kad sam otisao na prezentaciju teslinog ventila zavrsio sam na druzenju sa muzicarima a jeste bio teslin transformator u pozadini...

Hocu da iskoristim priliku kad vec imamo nekog ko je domacin da steknem uvid, necu se nista pripremati , osim brijanja...nisam ja taki....i ne volim puno da pitam, ali kad pitam onda sam ko pit bul, ili znas ili ne znas...a i nije meni namenjeno , mada neke teme su vrlo ozbiljne npr pfas, a ono mikroplastike, to nisam siguran da se ovde zna o tome koliko je stetno ...

Poslednja izmena:
Danas je manifestacija Noć istraživača

možete pogledati na linku
https://nocistrazivaca.rs/
ako vas nešto zanima :)

"Pažnja, pažnja! Daje se na znanje: „Nauka je ponovo na putu!“
Evropska noć istraživača stiže u Srbiju po 15. put!

Evropska noć istraživača istovremeno se održava u preko 400 gradova u 23 zemlje Evrope pod pokroviteljstvom Evropske komisije a u Srbiju donosi nove interaktivne radionice, zapanjujuća saznanja, naučne izazove a sve to – kako drugačije nego kroz zabavu! Kao i svake godine, program će biti potpuno besplatan za sve posetioce i prilagođeni su svim uzrastima tako da vam predznanje nije potrebno. Zajedno ćemo u ovom velikom naučnom spektaklu naučiti puno toga novog!

Tokom 27. Septembra od 16 do 22h na javnim mestima u 16 gradova (Beograd, Niš, Kragujevac, Pirot, Leskovac, Ranovac, Čačak, Kruševac, Zaječar, Smederevo, Novi Sad, Subotica, Mokrin, Kikinda, Šabac i Inđija), naučnici će na zanimljiv način pokazati kako nauka oblikuje svet i kako utiče na naše svakodnevne živote. I dalje nam je glavni cilj da podignemo svest šire javnosti o značaju i pozitivnoj ulozi nauke i naučnika na društvo, a samim tim i da probudimo neke nove naučnike među najmlađim posetiocima.
Veštačka inteligencija, zelena energija, gorivo budućnosti, mikroplastika, tečno drvo, biblioterapija, dekodiranje tajne života, medonosne pčele, bubice plastikožderi, insekti forenzičari i putovanje kroz vreme, samo su neke od tema u fokusu 15. Evropske noći istraživača koje su timovi TRAILS i ReFocuS FLOW projekta pripremili za vas!
Pozivamo vas na još jedno druženje sa istraživačima na javnim mestima širom Srbije! Očekuje vas mnogo znanja, kreativnosti i mašte koje su naučnici ugradili u ovogodišnji program, a sve to uz dobru zabavu ali i vredne nagrade!"

Pitam za poznanika: jel ce da budu neke pevaljke tu? I, da li ima piva?

Back