Noć istraživača

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Paula

Wignerova Prijateljica
VIP
Poruka
43.566
Danas je manifestacija Noć istraživača

možete pogledati na linku
https://nocistrazivaca.rs/
ako vas nešto zanima :)

"Pažnja, pažnja! Daje se na znanje: „Nauka je ponovo na putu!“
Evropska noć istraživača stiže u Srbiju po 15. put!

Evropska noć istraživača istovremeno se održava u preko 400 gradova u 23 zemlje Evrope pod pokroviteljstvom Evropske komisije a u Srbiju donosi nove interaktivne radionice, zapanjujuća saznanja, naučne izazove a sve to – kako drugačije nego kroz zabavu! Kao i svake godine, program će biti potpuno besplatan za sve posetioce i prilagođeni su svim uzrastima tako da vam predznanje nije potrebno. Zajedno ćemo u ovom velikom naučnom spektaklu naučiti puno toga novog!

Tokom 27. Septembra od 16 do 22h na javnim mestima u 16 gradova (Beograd, Niš, Kragujevac, Pirot, Leskovac, Ranovac, Čačak, Kruševac, Zaječar, Smederevo, Novi Sad, Subotica, Mokrin, Kikinda, Šabac i Inđija), naučnici će na zanimljiv način pokazati kako nauka oblikuje svet i kako utiče na naše svakodnevne živote. I dalje nam je glavni cilj da podignemo svest šire javnosti o značaju i pozitivnoj ulozi nauke i naučnika na društvo, a samim tim i da probudimo neke nove naučnike među najmlađim posetiocima.
Veštačka inteligencija, zelena energija, gorivo budućnosti, mikroplastika, tečno drvo, biblioterapija, dekodiranje tajne života, medonosne pčele, bubice plastikožderi, insekti forenzičari i putovanje kroz vreme, samo su neke od tema u fokusu 15. Evropske noći istraživača koje su timovi TRAILS i ReFocuS FLOW projekta pripremili za vas!
Pozivamo vas na još jedno druženje sa istraživačima na javnim mestima širom Srbije! Očekuje vas mnogo znanja, kreativnosti i mašte koje su naučnici ugradili u ovogodišnji program, a sve to uz dobru zabavu ali i vredne nagrade!"

Jel ima besplatna escape room, jedino to vredi u noci istrazivaca....ostalo je glupiranje, mi treba da tezimo Srbiji na vodi.....svi da budemo za lagani biznis i solidnu platu , za muvanje, zabave i provod....a ne lazni naucnici i lazne diplome , lazni strucnjaci i lazne dobre namere.....

A to nije noc nauke...
A onda dobro , ovo je za one koji su vec zarazeni....
To je ono sto ja nekad pitam sto je razlicita vrednost za cm, cv, energiju reakcije i slicno..
Dobro znaci par predavanja na hemijskom fakultetu , odmah do pmf....

Jel to predavanja pocinju u 16h , a posle je ono svrckanje kao kokteli ili na svakih 2h ili kako?

Pa navedeno je 6 ljudi za neku temu , sve razlicite specijalnosti , jel to znaci da naizmenicno drze mini predavanja grupicama ili pojedincima jer tesko da svi poseduju znanja da odgovore na neko uze specificirano pitanje....

Danas prednost zivog bica u odnosu na ai je samo ako zivo bice moze bolje da razume pitanje i predvidi moguce zabune koje mogu nastati ili u odgovoru ili tokom primene pitanja...

Pitam zato sto se meni desi da zaglavim sa ljudima a da totalno nema veze sa onim sto je u najavi...kad sam otisao na festival madjionicara zavrsio sam sa projektom za svetlece trake, kad sam otisao na prezentaciju teslinog ventila zavrsio sam na druzenju sa muzicarima a jeste bio teslin transformator u pozadini...

Hocu da iskoristim priliku kad vec imamo nekog ko je domacin da steknem uvid, necu se nista pripremati , osim brijanja...nisam ja taki....i ne volim puno da pitam, ali kad pitam onda sam ko pit bul, ili znas ili ne znas...a i nije meni namenjeno , mada neke teme su vrlo ozbiljne npr pfas, a ono mikroplastike, to nisam siguran da se ovde zna o tome koliko je stetno ...

Poslednja izmena:
Vidi pise nagrade....
Uuuuu ja bih voleo da mi kazu gde ima da se kupi tecnost koja povecava povrsinski napon ekstremno, mnogo vise nego vosak...jos bolje kad bi poklonili jednu ampulu velicine kao ruzino ulje...

Danas je manifestacija Noć istraživača

možete pogledati na linku
https://nocistrazivaca.rs/
ako vas nešto zanima :)

"Pažnja, pažnja! Daje se na znanje: „Nauka je ponovo na putu!“
Evropska noć istraživača stiže u Srbiju po 15. put!

Evropska noć istraživača istovremeno se održava u preko 400 gradova u 23 zemlje Evrope pod pokroviteljstvom Evropske komisije a u Srbiju donosi nove interaktivne radionice, zapanjujuća saznanja, naučne izazove a sve to – kako drugačije nego kroz zabavu! Kao i svake godine, program će biti potpuno besplatan za sve posetioce i prilagođeni su svim uzrastima tako da vam predznanje nije potrebno. Zajedno ćemo u ovom velikom naučnom spektaklu naučiti puno toga novog!

Tokom 27. Septembra od 16 do 22h na javnim mestima u 16 gradova (Beograd, Niš, Kragujevac, Pirot, Leskovac, Ranovac, Čačak, Kruševac, Zaječar, Smederevo, Novi Sad, Subotica, Mokrin, Kikinda, Šabac i Inđija), naučnici će na zanimljiv način pokazati kako nauka oblikuje svet i kako utiče na naše svakodnevne živote. I dalje nam je glavni cilj da podignemo svest šire javnosti o značaju i pozitivnoj ulozi nauke i naučnika na društvo, a samim tim i da probudimo neke nove naučnike među najmlađim posetiocima.
Veštačka inteligencija, zelena energija, gorivo budućnosti, mikroplastika, tečno drvo, biblioterapija, dekodiranje tajne života, medonosne pčele, bubice plastikožderi, insekti forenzičari i putovanje kroz vreme, samo su neke od tema u fokusu 15. Evropske noći istraživača koje su timovi TRAILS i ReFocuS FLOW projekta pripremili za vas!
Pozivamo vas na još jedno druženje sa istraživačima na javnim mestima širom Srbije! Očekuje vas mnogo znanja, kreativnosti i mašte koje su naučnici ugradili u ovogodišnji program, a sve to uz dobru zabavu ali i vredne nagrade!"

Pitam za poznanika: jel ce da budu neke pevaljke tu? I, da li ima piva?

Bliži nam se "Noć istraživača." Možda sam malo uranio sa ovim komentarom, ali ne smeta. Odavno me ova manifestacija ne uzbuđuje kao nekad, iako je posetim. Nije mi to kao što je na početku bilo. Sećam se - nekada na Kalemegdanskoj tvrđavi desetak stolova i na svakom stolu eksperimenti iz raznih područja prirodnih nauka. A i trajala je bar dva dana, odnosno noći.

Interesuje me da li forumaši iz drugih država posećuju "Noć istraživača" u svojim gradovima i kakvi su im utisci.

Back