No comment

mislim da se ovde pokusava govoriti o tome da "dete iz sela" iz malog mesta je uglavnom iz porodice gde je malo vise konzervativan nacin vaspitanja, dok su deca iz vecih gradova kako nalaze brz tempo zivota koji u gradovim vlada vaspianpo u malo slobodnijem duhu. ako se desi da "dete sa sela" koje je vaspitano u malo strozem maniru dodje u grad i to uglavnom dodje samo, da se skoluje i odjednom dobije punu slobodu, onda to ponekad ne izadje na dobro. naravno opet to nije pravilo, ali moze da se desi da je to uzrok i da se to htelo reci. u svakom slucaju ne mozemo reci da su sva deca sa sela ovakvog tipa.

Ponekad. To zavisi od ličnosti deteta. Grad je pun "povremenih narkomana" koji su rođeni i odrasli tamo. Neki prestanu, neki baš i ne prestanu, jer su takvi.

Šta bi bilo rešenje za labilno dete sa sela, msm, da ga zatvore u štalu do kraja života :think:

Ova se po priči zaljubila, mislim da najmanje ima veze sa bilo čime to što je sa sela ili, čak, labilna ličnost.

Nači dete iz sela ne može jednostavno da bude labilna ličnost pa da se zato udrogira nego je po pravilu samo selja? :think:

Ono, tako deluje.....

Ne znaci. Naravno. kakve su to gluposti. Pa u nasoj zemlji, ogroman broj fantasticnih ljudi iz svih oblasti... kako nauke, tako i kulture, upravo je sa sela. Al tad je selo bilo nesto sasvim drugo. U stvari, danasnja deca sa seela imaju samojedan poriv... da sa sela pobegnu po svaku cenu. Narocito devojcice. A nisu adekvatno pripremljene za uzase urbanih sredina koji mogu da ih se docepaju. Nisu, naprosto, jer ni njihv roditeljinsiu,pa nije imao ko da ih pripremi.

To što neko ne želi da ostane na selu ceo život je savršeno razumljivo i podržavam 100%, uzgred. Grad pruža veće mogućnosti. Nisu svi za poljoprivredu, ima jako inteligentne dece tu.
Ljudi rođeni u gradu vole da naglašavaju svoju superiornost i kad im neko dođe u grad kao da im je okupirao teritoriju.
Taj čovek sa sela nije manje vredan od tebe. Svi iz grada koji bi poslali seljake "nazad na selo" mogu komotno sami da odu na to selo da vide kako je lepo.

A zato se deca koja su rođena u gradu ne drogiraju...

Naravno da se drogiraju,al ona sa sela nije imala iskustva. Ja sam od 15. godine vidjao narkomane,imao kontakt sa njima,nudjeno mi,ne mogu o tome na forumu.Imam dosta drugara koji su posli tim putem pa znam koliko je to lose. Ona na selu to sigurno nije vidjala,mozda malo alkosa nista drugo.
Ona je mislila da selidbom u velegrad njen zivot tek pocinje...E pa grdno se zajebala...

To što neko ne želi da ostane na selu ceo život je savršeno razumljivo i podržavam 100%, uzgred. Grad pruža veće mogućnosti. Nisu svi za poljoprivredu, ima jako inteligentne dece tu.
Ljudi rođeni u gradu vole da naglašavaju svoju superiornost i kad im neko dođe u grad kao da im je okupirao teritoriju.
Taj čovek sa sela nije manje vredan od tebe. Svi iz grada koji bi poslali seljake "nazad na selo" mogu komotno sami da odu na to selo da vide kako je lepo.

Ja ne omalovazavam nikog. Svi smo mi sa sela,98% ljudi koji sada zive u gradovima.
Ta devojka je mozda bila marljiva,dobar djak ( sigurno ne inteligentna kad je curka),al eto kojim putem je posla...
A i ljudi odlaze u gradove bez icega...Samo sa odecom i malo kesa...Danas,tek posle 30,40 godina ljudi mogu da kazu da je nesto njihovo. Nije vise kao pre da su delili stanove i placeve sakom i kapom...

Poslednja izmena:
Ponovila bih...
Užasi urbanih sredina?

Sad su ljudi sa sela neuki i neobavešteni i nemaju internet i tv?

:neutral:

*** ovo ko moj deda da priča.
Po selima se dešava mnogo više stvari nego što ljudi iz gradova očigledno zamišljaju. Ponekad mi se čini da su gradovi ustvari neobavešteni...
A par tema ispod devojka se preselila "u jedno mesto" iz njenog milog velegrada, a "tamo se svi drogiraju" :lol:

Stvarno se svetu ne može ugoditi.

Ja živim u nečemu što je poluselo i ovde ima više narkomana nego što ih nađoh bilo gde u gradu, a školujem se u istom preko deceniju.....

Back