Njena glupost mi je bila toliko fascinatna ,da je doživljavam kao umetnost

to su prefinjeni umovi, ne mogu da se bakcu sa svakodnevnim stvarima, sve ima svoje dobre i lose strane.

to i ono kazu..samo sto je zivot svakodnevna stvar u koji se oni tesko uklapaju..samim tim ce im svaka realna situacija doneti razocarenje i besmislen zivot dok se ne opasulje..da ne pricam sto teze extremima i sto olako potegnu za drogom i drugim hodom po ivici

Dakle drage prijatljice i prijatelji ,da li ste se nekad sreli sa ljudima koji imaju volovsku svest ,a rešetaju vas svojom filozofijom,shvatanjem umetnosti ,citatima iz knjiga,poezijom i ostalim ?
Meni je zaista fascinatno u tolikoj meri da me to uopšte i ne ljuti ,nego zadivljuje ...

Ima jedna scena iz filma Amadeus ,kada traže od Mocarta prvo da svira svoju muziku u stilu Baha,onda traže od njega da svira kao Hendl ,on dobija jer ne voli Hendla ,onda traže Gloka ,kaže Glok je dosadan.I onda mu Salijeri zamaskiran kaže a da svirate Salijerija?

Mocart odgovara -E to ,to je pravi izazov.Može (ili žemo )

Seda za klavir ,sa ozbiljnim licem ,nabada prstom po prst u klavir i na kraju pusti gromoglasni vetar.

To je to :D

03:22

Jes, sećam se tog filma.
Išli smo sa školom u bioskop, taj dan sam izgubio jednu ...pa, nekako ljubičastu novčanicu, mislim da je bila od 500 000 din.
Krupan apoen, u svakom slučaju, bilo mi mnogo krivo, a neko se sigrno mnogo obradovao.
U filmu mi se najviše dopao nameštaj po tim salonima i sobama, a bila je i neka dobra čkpi, čini mi se.
Eto, hteo sam i ja nešto pametno da izjavim za ovu temu.

to i ono kazu..samo sto je zivot svakodnevna stvar u koji se oni tesko uklapaju..samim tim ce im svaka realna situacija doneti razocarenje i besmislen zivot dok se ne opasulje..da ne pricam sto teze extremima i sto olako potegnu za drogom i drugim hodom po ivici

ima istine u tome, ali i ti opisujes ekstreme, postoje ljudi koji nekako nadju ravnotezu, odrade sve neophodno,
minimum koji je potreban za normalno funkcionisanje kroz svakodnevnicu pa se posvete tim potragama za raznim istinama ili idejama koje ih mame, ili potrazi za samim sobom, svejedno

Shojka ti li si ?:D Stvarno ne znaš da zabašuriš tragove.

Прелетеше птице ластавице,
Прелетеше, жалости, мој дилбер,
Ај, нигде не падоше.

Ал падоше девојци на ђерђеф,
Ал падоше, жалости, мој дилбер,
Ај, девојци на ђерђеф.

Иш одатле, птице ластавице,
Не цепајте, жалости, мој дилбер,
Ај, платно извезено.

Везла сам га три године дана,
Везла сам га, жалости, мој дилбер,
Ај, за мога драгана.

ima istine u tome, ali i ti opisujes ekstreme, postoje ljudi koji nekako nadju ravnotezu, odrade sve neophodno,
minimum koji je potreban za normalno funkcionisanje kroz svakodnevnicu pa se posvete tim potragama za raznim istinama ili idejama koje ih mame, ili potrazi za samim sobom, svejedno

ne ne daleko od toga da su extremi..vecina devojaka experimentise i opija se svakodnevno..poznato ti je uopsteno experimentisanje i trazenje sebe..samo to danas nije kao ranije..roditelji ih zapostave a ni oni nisu zreli vecinom kao sto su nasi..uz internet i hiperaktivnost i sve dostupnije nebuloze danasnjice pogube se..imaju potrebu da se razlikuju..i jesu inteligentni ali nikako da usmere to na nesto realno..da se spuste na zemlju..kapiram da ce kad tad morati ali ne zele..bas se bore otvoreno protiv svega sto im lici na vecinu i shablone..kad im pridjem s tom pricom gnusaju se istine

Данас се маректингом баве професионалци, ето то је пример ЈК или фудбалера који не да су просечни, него немају појма и онда од њих медији направе звезде. Шта мене боли уво за Кежмана, да о њему пишу новине и о томе што не живи са женом. Који је он фудбалер, ја га памтим само као недоношче које пада у шеснеастерцу чим прими лопту. Добар је он сигурно дечко, али звезда?
Мало је стварно оних аутентичних, својих, правих ликова и вероватно су негде шалтерски службеници и биће познати 100 година након своје смрти.

Naravno, i ja sam takva osoba - najviše volim da saopštavam svetu šta mislim o knjigama i filmovima :lol: pa nije u redu da se ljutim kada to rade drugi... To su samo reči - ne može loša interpretacija ili lupetanje ili pretencioznost da pokvari dobru stvar... Svim tim ljudima služi na čast što se uopšte pale na umetnost i kulturu - svako u okviru svojih mogućnosti.

Ма, јесте, нарочито кад ми кажу да је тетовирање уметност, и онда поставе на Фејс цртеж да пријатељи гласају и изаберу њену будући тетоважу.
Дискутабилно ти је то око претенциозности и лупетања, мора нека црта лол...

Dakle drage prijatljice i prijatelji ,da li ste se nekad sreli sa ljudima koji imaju volovsku svest ,a rešetaju vas svojom filozofijom,shvatanjem umetnosti ,citatima iz knjiga,poezijom i ostalim ?
Meni je zaista fascinatno u tolikoj meri da me to uopšte i ne ljuti ,nego zadivljuje ...

Ima jedna scena iz filma Amadeus ,kada traže od Mocarta prvo da svira svoju muziku u stilu Baha,onda traže od njega da svira kao Hendl ,on dobija jer ne voli Hendla ,onda traže Gloka ,kaže Glok je dosadan.I onda mu Salijeri zamaskiran kaže a da svirate Salijerija?

Mocart odgovara -E to ,to je pravi izazov.Može (ili žemo )

Seda za klavir ,sa ozbiljnim licem ,nabada prstom po prst u klavir i na kraju pusti gromoglasni vetar.

To je to :D

03:22

Fim je vrh, scena je fantastična, ali veze nema sa ovako formulisanim naslovom.

A oni što kupe Vujakliju pa svaki dan uče po jednu nepoznatu (poželjno što komplikovaniju) reč, u fazonu "tako se obrazujem".
Ili nauče Dučićevo "Blago cara Radovana" napamet i citiraju ga u svakoj prigodnoj prilici:dash:
Da ne pominjem omiljene mi pravopisom opsednute frikove koji me zovu u dva ujutru da im rešim dilemu piše li se "profesor univerziteta" sa malim ili velikim "u".

Inače smo mi Srbi narod koji se rađa sa predznanjem. O fudbalu znamo sve i kada loptu u životu šutnuli nismo. Zadnjih godina smo "stručnjaci" i za tenis. Politiku da ne pominjem a u ekonomiju i privredu se razumemo toliko da ukoliko bi nam neko dao da budemo predsednik države na par sati, pretvorili bi ovu bednu državu u Švajcarsku dok izgovoriš "milka s jagodom".:roll:

Ima onih filmova-komedija "Večera sa glupanom" koji najbolje odgovaraju naslovu....

http://www.hbo.rs/movie/vecera-za-glupane_-71415
Samo jedna stvar sprečava Tima da postane uspešan u korporaciji. Mora da nađe savršenog gosta za mesečnu večeru kod šefa, gde je pobednik onaj ko dovede najveću budalu...

mada francuska verzija sličnog filma je 10 puta bolja.....

Jes, sećam se tog filma.
Išli smo sa školom u bioskop, taj dan sam izgubio jednu ...pa, nekako ljubičastu novčanicu, mislim da je bila od 500 000 din.
Krupan apoen, u svakom slučaju, bilo mi mnogo krivo, a neko se sigrno mnogo obradovao.
U filmu mi se najviše dopao nameštaj po tim salonima i sobama, a bila je i neka dobra čkpi, čini mi se.
Eto, hteo sam i ja nešto pametno da izjavim za ovu temu.
Bem mu miša, pa film je legenda i dobio je 8 oskara, a ti ga se tek sećaš.....

Fim je vrh, scena je fantastična, ali veze nema sa ovako formulisanim naslovom.

Ima onih filmova-komedija "Večera sa glupanom" koji najbolje odgovaraju naslovu....

http://www.hbo.rs/movie/vecera-za-glupane_-71415
Samo jedna stvar sprečava Tima da postane uspešan u korporaciji. Mora da nađe savršenog gosta za mesečnu večeru kod šefa, gde je pobednik onaj ko dovede najveću budalu...

mada francuska verzija sličnog filma je 10 puta bolja.....

Bem mu miša, pa film je legenda i dobio je 8 oskara, a ti ga se tek sećaš.....

Stara dobra vremena kad su pravili filmove koji dobijaju po 8.Oskara .I Gandi je dobio 8 ,ako se ne varam,i to 1982. samo 2 godine pre Amadeusa :)
A sad imamo ova sra#nja,kao Immortals,Clash of the Titans ,Wrath of the Titans . :mrgreen:

Ipak se ne bih složio da je Amadeus loša ilustracija onog što sam hteo da kažem.Svaki autor neke teme bi trebao uvek ostati polovično dorečen, u cilju ostavljanja prostora ostalim učesnicima u diskusiji da i sami daju svoju misao.Umesto davanja unapred gotove ideje,makar je sam autor imao u svom umu ( Amadeus je izabran,sa dobrim razlogom.)
Jer jednom puštena u promet, tema dobija svoj sopstveni život.I svojim daljim razvojem dobija često neobične obrte i momente,koji šire prvobitnu ideju.
Kao što si ti uradio gore spomenutim francuskim filmom.Za tebe je taj film odlična ilustracija, za mene Amadeus.Ali oba filma ismevaju šund,neukus i medikoritetstvo.Tako da bi se moglo reći da smo obojica u pravu .Je li tako, tako je.

Možda ponajbolja ilustracija naslova teme je kultni film ,Važno je zvati se Ernest ,ali onaj iz 1952.

U celoj bulumenti fantastičnih karaktera,kojim je Oskar Vajld prikazao malograđansko društvo 19. veka, najjača je ona bakica.

"Da li su Vaši roditelji živi ?
-Izgubio sam oboje.
Izgubiti jednog roditelja se može smatrati lošom srećom,
ali izgubiti oba je već nemarnost " :malav:

:hahaha:

the-importance-of-being-earnest-1952-in-law-interrogation_std.original.jpg

Poslednja izmena:

Back