Njemacki filmovi

Ogi333

Početnik
Poruka
40
Pozdrav

Mozete li mi preporuciti neke dobre njemacke filmove o Drugom svjetskom ratu ?
Takodje,ako mozete da mi preporucite neke filmove u kojima su prikazani zivoti njemackih generala iz Drugog svjetskog rata ?

Ово је најбоље што сам видео....

Стаљинград из 1993,Унтерганг,Дас Бот...итд...

- - - - - - - - - -

Што се Генерала тиче,филмова нема...али могу ти помоћи око књига,који те конкретно занима?

Ово је најбоље што сам видео....

Стаљинград из 1993,Унтерганг,Дас Бот...итд...

- - - - - - - - - -

Што се Генерала тиче,филмова нема...али могу ти помоћи око књига,који те конкретно занима?

Najvise me zanimaju Rundstet,Majnstajn i Guderijan :)

Stalingrad je odlican film...Prikazan iz ugla nemackih vojnika u opkoljenom gradu. Prikazane njihove muke i patnje kao obicnih ljudi koji se na kraju bore da sacuvaju goli zivot. I film o Hitlerovim poslednjim danima mi je jako mocan film. Prati njega i njegove bliske saradnike nekoliko dana pred smrt u bunkeru. Ako nisi pogledao pogledaj obavezno. Skoro sam gledao film "Man whit the iron heart" o Rajnhardu Hajdrihu..on mi je zanimljiva licnost. Imas i film "Operation Antropoid" takodje o atentatu na "praskog mesara".Doduse ovi filmovi su na engleskom jeziku. Ne mogu nigde da nadjem film "Nuremberg" sa prevodom,i on je nazalost na engleskom...O sudjenju nacistima u Nirnbergu....Tu ima prostora da se napravi ozbljno dobar film sa nemackim glumcima,jos ako pomalo podsecaju na stvarne likove i da se tekst uklopi malo....Opredelio se se za generale koji su ostali da tako kazem neukaljanog obraza u nus pojavama koje rat izaziva.Od ove trojice mozda mi je Guderijan najdrazi da tako kazem...malo sam vise skrenuo sa teme ali morao sam ti nabrojati jos po koji film jer i mene zanima ista tema kao i tebe..:)

Back