ovo sam procitala pre neki dan
Sve je više sajtova koje promovišu tehnike koje se mogu primeniti kod kuće, a koje mogu da izazovu trajnu štetu gleđi i desni.
Zubari upozoravaju da ove metode mogu da istope gleđ, tako da zubi izgledaju čak i tamniji nego što su bili.
Kućna soda je abrazivna tako da često korišćenje može potpuno da uništi gleđ i potamni zub kao i da poveća osetljivost.
Kristali soli mogu da ogrebu gleđ, a bilo koji tretman koji uključuje kiselinu je posebno štetan.
Stručnjaci upozoravaju da korišćenje recepata za izbeljenje sa interneta nije dobra ideja i može da dovede do potpunog uništenja zdravlja zuba.
Slazem se sa napisanim...ljudi svasta pokusaju...cula sam cak da neki izbeljuju zube limunom...
I dodajem ako vec morate da posegnete za necim da se bira nesto od ovoga....
Pasta Sarakan (bez flora, alkohola, konzervanasa, SLS - ne peni se....ima blago abrazivno dejstvovanje, moze se koristiti stalno, odlican ukus - bar ja ga lajkujem, navrzla sam se ko mutava pa non stop lizem pastu, ceskam zube

, proizvodi UK, ima i u DM, cena oko 2€)
Corident Pearl pasta za poliranje (uklanja pozutelost zuba, kamenac, izbeljuje, proizvodi Corident (Slo), ima u Dm, cena do 2€, ne mogu naci sastav, mozda ga uslikam sutra ako stignem svratiti do Dm i ako neko bude zainteresovan)
Curasept pasta (postoje dve variante - 0,12% i 0,5% chlorhexidine-digluconate; bez SLS, za osobe koje imaju zubne proteze, implantante, osetljive zube koji se kvare, uklanja pozutelost; navodno se mogu koristi samostalno ali ja ne bih ako su zubi i dlesni zdrave, ipak je to "hemijska podrska"...uz tu pastu obavezno koristiti pastu bez SLS, jer moze doci do obojenosti, ok kombinacija Sarakan ili neka druga bez SLS i Curasept, takodje ima u DM, cena oko 5€)
Izvinjavam se ako sam "progutala" koje slovo u navodjenju sastava...isto tako je ovo misljenje laika, stoga na vlastitu odgovornost....
Inace ne treba previse konzumirati kafu, slatkise, hranu koja "boji", treba redovno prati zube i uzeti u obzir da potpuna belina zuba nije zdrava...
+ ne ocekujte cuda brzinom svetlosti koristeci ove paste...
P.s. paste ne koristiti duze od mesec dana, sem prve...