Nizak puls zbog lekova

• Začetnik teme Začetnik teme asuss
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

asuss

Primećen član
Poruka
904
Imam malo ubrzan puls i pritisak 140/85.medjutm kad god merim kuci pritisak meni je uvek ok.Inetrnista mi prepisao nebilet.Pio sam dva meseca pi pola tablete.prtitisak u kucnim uslovima o k a kada sam isao na kontrolu kod interniste 140/70.On mi poveca dozu i kaze da pijem po celu tabletu.Danas izmerim pritisak 110/60 a puls 47.Sta da radim?

Imam malo ubrzan puls i pritisak 140/85.medjutm kad god merim kuci pritisak meni je uvek ok.Inetrnista mi prepisao nebilet.Pio sam dva meseca pi pola tablete.prtitisak u kucnim uslovima o k a kada sam isao na kontrolu kod interniste 140/70.On mi poveca dozu i kaze da pijem po celu tabletu.Danas izmerim pritisak 110/60 a puls 47.Sta da radim?

Od niskog pritiska se ne umire, na protiv...

Otkucaji srca su ti malo sporiji nego normalno za coveka od 30-ak godina i vise..

Ako si mlad i ako treniras i ako si u formi to je sasvim normalno.

Држи се ти пола таблете, ако су ти вредности притиска у кућним условима у реду. Амбулантно мерење никада није меродавно.
E nizak puls mi je od leka nebilet

Бета блокатори се не преписују особама са брадикардијом.

Hm...Meni lici ovo na emotivnu hipertenziju, tj "hipertenziju belih mantila" - Kuci ti je sve ok, ali kada odes da se proveris zvanicno, strepis, stresiras se, vidis doktore u belom koji su autoritet, i koji "sluze da ti nadju neku boljku tebi zdravome da bi ti uvaljivali lekove farmaceutske mafije", i sve to utice na tebe da ti tada izmere visok pritisak, ali uvek je onaj gornji visok (koji i reaguje na stres i neuroticnost osobe) dok je donji nizak, normalan ili jeeedva blago povisen.
Puls je takodje povisen zbog anxioznosti a nekada je prisutna i hiperventilacija, te i subjektivni osecaj probadanja u grudima i "srcanog bola" iako samo srce ne moze da boli jer nij einervisano da boli.

Ovo bi trebalo da prepoznaju lekari i da znaju da daju uput za kod psihijatra....Medjutim oni se nekako ponasaju kontradiktorno tome - Ljude koji su za psihologa, psihijatra i psihoterapeuta krkaju lekovima za lecenje organa, a ljude koji zaista imaju patologiju organa salju kod psihijatra onako odmah, napamet, a mozak im je zdrav kao dren.
Nikako da pogode "zlatnu sredinu" i da shvate da psihijatar ne sluzi da popuni rupe u njihovom neznanju iz svoje oblasti - "Hm ne znam sta je sa ovim pacijentom, nisam dovoljno strucan, ali da se to ne bi videlo i otkrilo da ne znam, poslacu ga kod psihijatra da ga napravim neuroticnim i hipohondricnim". Dok ovi drugi imaju ego-problem i tipicnu "doktorsku sujetu" - "aha, vidim ovom nesto srce zeza, ali nisam nasao nikakvu patologiju za sada, niti cu traziti dalju dijagnostiku kardiolosku, nije mu to ni psihicki, znam ja bolje i od psihijatra, ne mora pregled psihijatra, znam ja kao lekar opste prakse bolje, krknucu mu lekove za pritisak neka se roka, samouveren sam ja u svoje znanje i nagadjanje".

Moja pretpostavka je da si neurotican tip osobe, koji eto ima tu hipertenziju belih mantila.

A nema nista gore kada covek koji ima uvek nizak pritisak dobije izuzetno visok pritisak... On onda i na 150 sa 95 oseca kao da umire, kao kada oni sa standardnim visokim pritiskom imaju 220 sa 120.

Dakle, moj ti je predlog da popricas sa psihijatrom koji je ujedno i psihoterapeut, pa ce on proceniti da li ce biti dovoljna psihoterapija, jer ce otkriti stresore u tvom zivotu koji ti izazivaju pritisak, a mozda ce uz sve to i da ti prepise neki anxiolitik-sedativ tipa xanax + beta blokator tipa presolol jer si mlad (koliko sam shvatio iz pisanja ostalih na temi, iako nisi spomenuo u uvodnom postu).

Ovo ti nece snizavati pritisak ne znam koliko, ali ako posle ovog budes imao uredno pritisak i puls, znaci da sam bio u pravu.

Ljudi moji, suvise napeto i stresno zivimo, nismo ni svesni. Mi smo totalno zaboravili da zivimo u trenutku da uzivamo, recimo u padanju kise ili u prolecnom povetarcu dok se setamo sa dragom nam osobom kroz park, ili kucnim ljubimcem, zivimo totalno nakaradno, samo je cudo kako smo jos uvek i zivi.
Sve nesto brze, brze, brze, juri zuri, brini oko svega i svacega, strepi oko svega - da l ces imati da jedes, da li ces imati da platis troskove, stan, otplatis kredit, auto, vratiti dugove, da li neces izgubiti posao, da li ces naci posao, da li ovo da li ono, citamo hroniku non stop, na medijima se potencira samo ono lose, grozno, pesimisticno, i kako ljudi da nemaju posle visoki puls i "gornji", sistolni pritisak?

- - - - - - - - - -

Glavna aktivna supstanca Nebileta je nebivolol. On pripada grupi selektivnih beta-blokatora (što znači da ima selektivnu aktivnost na kardiovaskularni sistem). U Nebiletu je prisutan nebivolol u dozi od 5 mg, u formi nebivolol-hindrohlorida: 2.5 mg d-nebivolola i 2.5 mg l-nebivolola. Ostale pomoćne supstance su: kukuruzni skrob, kroskarmeloza natrijum, mikrokristalna celuloza, koloidni bezvodni silicijum-dioksid, magnezijum stearat, polisorbit 80, hipromeloza i monohidrat laktoze. S obzirom na poslednji naveden sastojak, osobe netolerantne na laktozu trebalo bi da se konsultuju sa lekarom pre upotrebe leka. Nebilet se ne koristi u slučaju alergijskih reakcija na bilo koju od pomoćnih supstanci.

"Asuss, poslao si mi PP pa moram ovde napisati da bi videli i ostali koji imaju slicne probleme, a mogu pogresno da protumace moje pisanje :

Ljudi ja ovde ne preporucujem da bacate lekove koje vam prepisuju vasi lekari. Ja sam sve ovo izneo generalizovano, uopsteno, to jeste slucaj KOD NEKOG, a ne mora znaciti nuzno da je slucaj i kod vas.

Ja ne znam vas, ne znam nista o vama i vasem nacinu zivota, te vasem zdravlju. Mozda ne zna ni vas lekar, ali ja vas nisam ni uzivo video. A jos nisam ni lekar, i posebno nisam strucan za srce.

Dakle, ko zna, mozda je i opravdano sto vam je lekar dao i prepisao lekove. Cak i da je moglo da se prodje bez lekova, bolje lekar i da da lekove pa i da imate eto malo manji pritisak, nego da ne da lekove pa da hronicno obolite od hipertenzije, bilo od one "prave", bilo psihogeno od previse potiskivanja stresa, nervoze, problema itd. Jer dugotrajni pomalo povecan pritisak je ubica srca i krvnih sudova, kao i puls.

U redu je imati veci puls kada se krecete a imate vecu tezinu, kada se bavite veoma teskim sportovima, ali ako vi to imate dok lezite, pokusavate da se uspavate ili vas to ujutru budi, prekida REM fazu sna, onda to nije dobro.

Lekarima nije omiljen hobi prepisivanje lekova, jer eto postoji neka farmakomafija....To su teorije zavere. Da ima budala lekara ima, i da su svi zaposleni po nekoj vladajucoj stranci koja "Drzi zdravstvo" - jesu, ali opet i medju takvim ljigavcima ima bar onog osnovnog morala i brige o ljudima, jer ono - nisu bas psihopate.

Dakle, ako vam lekari prepisu lekove, to je zato sto zele da vam pomognu, a i izvrse prevenciju mnogih stanja - iznenadnih mozdanih udara, srcanih infarkta, sirenja infekcija u organizmu i sl.

Zato nekada i prepisuju antibiotike koji unistavaju bakterije a vi boluejte od bolesti koju izaziva virus. E tako sam se ja jednom razboleo zbog virusa a pametovao sam i nisam hteo da pijem antibiotike preventivno da sprecim superinfekciju - pa se posle uz virus, koji mi je smanjio imunitet, pridruzila i bakterijska infekcija, pa jedva pretekoh.

Tako da ono... Slusajte vase lekare, nemamo trenutno nista bolje od toga, ali ono sto mozete uraditi je da dobijete - "second opinion", tzv "drugo i trece misljenje" istog strucnjaka, a zatim otici i kod lekara drugog dela medicine, i to kod onog koji leci patologiju sa slicnim simptomima kao vasim.

U slucaju srcanih bolesti i kardiologa, to je psihijatar. Kardiolog-psihijatar su tandem koji treba da lece vecinu ljudi koji imaju bilo kakve srcane senzacije, jer praksa pokazuje da ooooogroooman % ""srcanih pacijenata" zapravo nema sta da trazi na kardiologiji, vec na psihijatriji.

Kada kazem na "psihijatriji", ne kazem da su oni ludi ili hipohondri, vec da je to sto im izaziva organsek tegobe koje se objektivno mere tehnickim aparatima - psihicke prirode, odn ipak fizicke-ali neuroloske prirode - poremeceno lucenje neurotransmitera u glavi, hormoni itd, a koji se poremete sto zbog urodjene nam genetike, sto zbog nacina zivljenja.

Pritisak mi je 140 sa 90 i otkucaji 65 imam 45 godina.Pio sam monopril ali mi je pritisak sa monopril bio 130/90 i sada mi doktorka promenila terapiju dala mi Nebilet od 5 mg i Vazotal od 5 mg.Moje pitanje je zasto mi je dala dva leka a kako citam oba su beta blokatori.prvih dana kada sam pio oba leka ujutru imam bol u grudima a pritisak mi je 125 sa 85.

Pritisak mi je 140 sa 90 i otkucaji 65 imam 45 godina.Pio sam monopril ali mi je pritisak sa monopril bio 130/90 i sada mi doktorka promenila terapiju dala mi Nebilet od 5 mg i Vazotal od 5 mg.Moje pitanje je zasto mi je dala dva leka a kako citam oba su beta blokatori.prvih dana kada sam pio oba leka ujutru imam bol u grudima a pritisak mi je 125 sa 85.
Mozda ti momentalno smeta brzi protok krvi kroz srce,t.j. vise otkucaja,dok se organizam ne navikne.

Back