Nizak nivo ulja

Kao prvo ne moj da izvrces sta sam napisao jer to je odlika tvoje nemoci a kao drugo jel se sad pravis mutav da novi motori ne trose ulje?
A sigurno nisam napisao "automobile od pola milion km" a da budete sigurni u to eto zadatka mariu da citira gde sam to napisao.
Za 300k km je u redu i mnoga kola sa tom kilometrazom se ponasaju perfektno i jedan od dokaza je moj buraz koji sutra ide na tehnicki pregled sa 380k km i proci ce tehnicki pregled sigurno.
Honda,Fiat...imaju benzinske agregate koji od 0 km trose ulje pa prema tome ne lupetaj.

Pa proći će tehnički al posle jula može da se slika danas na tehničkom traže samo da ima sve delove da ne fale vrata recimo. Dal koči il dimi ko te pita teraj miško. Može taj sa 300.000 ali za 1000 evra a ne 4.000 koliko tražite na oglasu nov nov nov!

To ima samo u crtanom filmu da nov auto troši ulje i na placevima gde se prodaju skoro novi automobili iz uvoza :lol: to su sve razjebani motori, bez perioda razrađivanja gde životinja odmah iz salona pun gas i ne menja ulje dok ne eksplodira nešto. Uglavnom su takvi automobili iz italije.

Neki novi troše ulje i to je poznato. Ne svi. Drugar mi je kupio novog Kaktusa pre par godina, prešao je oko 40k i kaže da za sada ne troši ulje. Imao je pre Pikasa 1,8 i taj mu je kaže trošio. Na Kaktusu ima onaj 1,2 turbo 3 cilindra. Lepo ide auto.

300ml za 1.9 tdi 96 kw je nista
Ako pocne da ga trosi prije 5000 nakon servisa onda nije dobar motor...sve posle 5000 je dobro a to ce vam reci svaki malo stariji i bolji majstor
1.9 kad pocne da trosi 1l na 10 000 e onda je problem..Drugar ima B5.5 isti motor,litar ulja trosi i od tada ima 4-5 godina kako je kod njega...najvece ulaganje trap,oko motora nikad nista dirano
To sto pricaju da ne smije da trosi,okaci macku o rep...nesto ode na egr i slicno
Moj A4 kapi ne duva na mjeracu,nema dima nikakvog,ide kao nevreme, 5 brzina...znamo kakav je kvalitet goriva a tek ulja u Srbiji i okolini,tako da trositi ulje mora !
Nisu to auta sa 150k vec svaki 300+

Ima tu i do izbora ulja ne ide sintetika pošto poto u svaki motor tj stanje motora. Problem je i što we kod nas uvoze samo polovnjaci sa skidanom km i onda se ljudi čude što troši ulje. Sipaš sintetiku na skidanu km i eto ti papazjanije.

I tu može da se balansira bira se ulje, polusintetika za lošije motore i to je to.

A to da mi neko kaže samo mora da troši je znak da ga ne zanima puno auto koji tera.

A novibtroše kada ih neko iz salona odmah istera na autoput da proba 200.

Cao drugari
Skoro sam imao problem sa A4 B6,greska za ulje,100 dijagnoza medjutim problem je bio do comfort modula
Modul se nalazi ispod tepiha kod vozaca,desi se da se pokvasi i pobrka tablu,obrtaji ne rade i druge pojave
Jedna od da kaxem " mana " kod A4,B5.5 i mislim Touarega da se na istom mjestu nalaze

Sto se tice potrosnje ulja Audi je imao tih problema kod 2.0 benzinskih motora. Neki su znali da izgore po dve litre izmedju zamene ulja. U Americi i Kanadi su imali gomilu tuzbi u vezi tih motora, a nije mi poznato kako se to zavrsilo. U svakom slucaju, problem je bio periodican. Neki su radili normalno, a neki su gutali ulje, ali je VW ustrajavao u tome da je sve "u granicama fabrickih specifikacija". Tojota je sa druge strane zamenila svim vlasnicima Camryja motore koji su trosili ulje , bez obzira na kilometrazu.

Back