Nizak nivo ulja

Makali

Obećava
Poruka
56
Pozdrav drugari
Imam A4 1.9 96 kw,jutros da provjerim ulje,vidim blizu minimuma i dospem malo...nakon par sati krenem u voznju i upali gresku nivo ulja i pise,stanite i provjerite nivo ulja
Dospem jos malo ulja,ulje na maximum,vozim par minuta i oper upali gresku
Dodjem kuci,izgasim,ponovo upalim i ostavim da radi na leru,nema greske ali cim sam dodao gasa,upali gresku 🤔
Do sada mi se to nije desavalo i na 10k je trosio oko 300ml ulja
Medjutim sad ima dovoljno ulja ali lampica je i dalje tu
Sta bi moglo biti,sutra cu do majstora ali da li je neko od vas imao slican problem

Dobrodošao na forum. :D
Ulje redovno proveravaj na šipci i ako ga ne gubi potrebno je samo dijagnostički obrisati grešku. To se može i pomoću onih obd igračaka koje imaš na netu da kupiš.
Da li ti on samo signalizira nizak nivo ulja ili i slab pritisak?

IMG_20210302_161522.jpg

Vidjecemo,da znam da moze biti i to da ugasi nakon par dana sam a kad tek upalim i idem na service,ocita sve ukljucujuci i ulje,tecnosti....i radi par min bez greske ali cim dodas gasa ili krenes u voznju upali 🤔

Pumpa ili kompletan sistem zakrečen jer italijani imaju običaj da samo dosipaju ulje bez ikakvih zamena tj ne rade mali servis. Možda je i filter ulja loš pa je zapušio i to sam vido par puta. Jeftina kopija filtera se raspadne.
U svakom slučaju spremi 500 evra i pomoli se.

Čim je on bio blizu minimuma tu je nešto sa velikim problemom, možda i turbina. Ne može pumpa za ulje da bude problem a ulje nestalo.

Svaki taj auto iz uvoza ima barem duplo više km nego što piše na cajgeru.

Inače bi po ps-u kada ti se ovako nešto upali posle dolivanja ulja trebao da staneš, ugasiš i pozoveš šlep službu pa pravac servis. Nikakva čačkanja i probanja ako nema pritisak u sistemu ili nestaje ulje.

Poslednja izmena:
Dosadan si ko proliv.
Ajde da se kladimo da u dvoristu imam sve kola sa pravim kilometrima!
Hajde da te vidimo koliko si mudat kad siris dezinformacije kako su sva sa laznim kilometrima.
Znaci,ima ih i nije da ih nema i u velikoj su vecini ali nemoj da svrstavas i one koji to nisu u isti kos.

Ajde da se kladimo, ajde da se trkamo, ajde ovo ajde ono pusti me tih gilipterskih fora. Audi je ostao BEZ ulja i to nema veze sa senzorom nemaš pojma pričaš napamet.
Jednom je moj drugar tako išao da kupi opela koji je radio malo na tri malo na 4 cilindra. Kaže preprodavac SAMO ti uradi servis kaaad ono otvorili motor unutra izgoreo KLIP! :hahaha:
Auto star tada 4-5 godina.

"OLIO" uvoz italija, prava kilometraža, servisna knjižica, tek urađen veliki servis- ako je sve ovo navedeno onda je siguran zajeb :)

Znaci ne smes da se kladis? :hahaha:
Pa sto onda serres kad ne smes da se kladis jer time dokazujes da ti pisanje nema osnovu.
Znaci mozete svi da zakljucite da itekako ima kola iz uvoza sa pravim kilometrima ali ih je teze naci i to stoji jer realno ih ima mnogo sa vracenim kilometrima ali i to ne znaci da su to losa kola.
mario ne poznaje ocigledno motore i njihove probleme a ovaj 1,9TDI motor sa 96kw je motor starije generacije koji nije imao izrazenih problema i posto radi normalno i pre i posle dolivanja ulja to znaci da mu je davac pritiska ulja otisao a to se zna desiti.
Eto,mozemo da se nadamo da ce autor ove teme dati izvestaj kad bude popravio kvar.

Opet ne čitaš sa razumevanjem, vidiš da je dosipao malo po malo? Ako je bio ladan motor, novo ulje nije ni sišlo do kartera odakle se meri šipkom. Čim je sezor reagovao odmah posle toga. Uostalom bilo kakvo polemisanje je suvišno JER: U samom startu je nestalo ulje. Znači rikavela motor.

Imam A4 1.9 96 kw,jutros da provjerim ulje,vidim blizu minimuma i dospem malo...nakon par sati krenem u voznju i upali gresku nivo ulja i pise,stanite i provjerite nivo ulja
Dospem jos malo ulja,ulje na maximum,vozim par minuta i oper upali gresku

Poslednja izmena:
PA?
Rikavela je tebi u glavi jer mnogo motora je sklono fabricki ka potrosnji ulja.
Po tebi su onda i oni rikavela jel da?
Svaki proizvodjac je u knjigu za uputsto napisao lepo da je normalna potrosnja ulja od 0,7-1L na 1000 km i ako je tako napisao znaci da je normalno da motor potrosi neku kolicinu ulja usled trenja.
Znaci,ako je dosuo ulje nije pogresio ali je poenta da ga je upozorio i videces da je davac pritiska ulja jer motor i dalje normalno radi.

Da je motor los onda bi mu dimio nazad plavkast dim jer to je euro3 motor koji nema DPF pa prema tome ako nema dima nema ni brige oko motora.
To sto je potrosio ulje moze da bude i do samog ulja jer ko zna kakvo je ulje poslednji put sipano i mozda je fals ili neodgovarajuce za taj motor po specifikaciji.
Da li si mogao na to da pomislis?
NAravno da ne jer ti si nadristrucnjak koji samo zlo sluti i nikad jos nisi bio realan.

Naravno,odmah cu ja javiti do cega je bilo,posle cu otici do majstora
Do sada mi je trosio na 10k 250-300ml ali prvi put da izbaci lampicu a ulje menjano pre ccc 5500 km
I jutros nakon 500-600m voznje upali gresku

Al pazi sad!
Ako cemo realno,ti sad vozis taj auto iako te upozorava i sad npr desi se da je to u stvari ozbiljan problem i zariba ti motor.
Normalno je da kad ti se desi takva stvar da ne vozis auto i sto pre ga odslepas u servis da se resi problem.
Ali svi se vode politikom da dok pali i ide to je dobro i ne treba upozorenje shvatiti ozbiljno.
Posle im kriv ovaj sto im je prodao auto i slicno.

Back