krul
Početnik
- Poruka
- 30
Zadnjih 4/5 godina mi je broj neutrocita i belih krvnih zrnaca u padu. Sta mi je ciniti?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Promeni te lekove koje sada koristiš.
A zar lekar kome si pokazao taj laboratorijski nalaz nista nije rekao?Ne znam kako bih to imao .... mislim ne pripadam drugom timu :-)
Hvala na odgovoru i savetu.A zar lekar kome si pokazao taj laboratorijski nalaz nista nije rekao?
Mild: Neutrophile = 1,5 – 1,0 x 109/l;
Moderat:Neutrophile = 1,0 – 0,5 x 109/l;
Schwer: Neutrophile < 0,5 x 109/l;
ti sa 0,9 spadas u ovu trecu grupu , ja bih na tvom mestu zaista isla na taj aids test, ali i pitala lekara od kud to.
Na nekim web stranicama stoji i da je mozda nedostatak vitamina B12 , da je mozda i AIDS, neko trovanje pesticidima
ili lekovima, mislim, svasta stoji. Usput i TBC.
Hvala na odgovoru i savetu.
Ja se javljam iz Kanade i danas odem u 'walk in clinic'.
'Doktor' mi ladno kaze da bi me poslala na ispitivanja mora imati razglog a moji rezultati mogu biti i indikacija dobrog zdravlja ?!
Ja se ustanem i kazem 'Thanks for nothing'
Posaljem sestri rezultate koje ona prosled njenom prijatelju koji inace radi kao zdravstveni radnik i dobijem sledece:
1. Einfach verminderte Werte ohne großen Krankheitswert
2. Erkrankung des Knochenmarks – wobei hier wahrscheinlich auch die anderen Linien betroffen wären
3. Erkrankung der Milz mit vermehrtem Abbau
Ich würde eine kurzfristige Kontrolle machen, vielleicht eine Milzsonographie. Wenn es sich wiederholt, Milz etc in Ordnung ist, wäre
Unter Umständen vielleicht mal eine Knochenmarksbiopsie notwendig. Weiterhin wäre interessant, wie die Zellen aussehen – sind die
Normal große, vergrößert etc. Muss man schauen.
Bicu u Srbiji NS pa me zanima da li bi mogao te pretrage da uradim privatno ?
Ne znam da li je sarkazam u pitanju ali ne koristim nikakve lekove.
Imam tegobe, malo energije, umor i bol u donjem delu kicme (tup bol). Imam degenerisan disk l5 s1 ali je taj bol veoma neobican, ne okida se na pokret, uglavnom je najteze ujutro.
Isto tako preko noci mi se jako suse usta. Moram da imam casu vode blizu kreveta iako nisam alkos (inace alkohol ne podnosim) i trudim se da zivim zdravo.
Porodican sam covek i ne 'svrljam' okolo :-) veran jednoj zeni od kako smo zajedno :-) (zadnjih 25 godina)
Nisam imao transfuziju.
Imam tegobe, malo energije, umor i bol u donjem delu kicme (tup bol). Imam degenerisan disk l5 s1 ali je taj bol veoma neobican, ne okida se na pokret, uglavnom je najteze ujutro.
Isto tako preko noci mi se jako suse usta. Moram da imam casu vode blizu kreveta iako nisam alkos (inace alkohol ne podnosim) i trudim se da zivim zdravo.
Porodican sam covek i ne 'svrljam' okolo :-) veran jednoj zeni od kako smo zajedno :-) (zadnjih 25 godina)
Nisam imao transfuziju.
Doci ovde do specijaliste je proces, ne znam da li si citala ali kad sam otisao kod doktora receno mi je rezultati mogu da ukazuju na dobro zdravlje.Ja bih tebi savetovala da ne vrsis po Srbiji neke preglede i analize ( izuzev ako bas sada nisi u Srbiji) nego da sto pre u Kanadi dodjes
do specijaliste koji ce te uputiti na dalje preglede i ispitivanja.
Zato sto ti je oslabljen imunitet, mozes da navuces neka bakterijska ili gljivicna oboljenja.Pretpostavljam da je, ne merim ali bih sigurno osetio da imam temperaturu.
- - - - - - - - - -
Doci ovde do specijaliste je proces, ne znam da li si citala ali kad sam otisao kod doktora receno mi je rezultati mogu da ukazuju na dobro zdravlje.
Zasto me to savetujes?
Рахи, не мрачи.
У Србији постоје људи које се изврсно баве проблемом који потенцијално може да има krul.
Krul, ако будеш желео овде да се лечиш, јави ми на пп да те упутим код доброг хематолога. А тај добар хематолог је свакако у спрези са добрим патологом, за не дај Боже.
Неутропенија може бити рефрактарна тј. у склопу мијелодиспластичног синдрома, што захтева мало озбиљнију хематолошку обраду, често и биопсију косне сржи. Може бити узрок имунских механизама. Искључили смо вирус верујући ти на реч, утицај хемијских испарења нисмо још јер ако си боравио у испарењима, без обзира што више не боравиш, ефекат може бити и накнадно видљив. То су могући узроци неутропеније.
Ако те још нешто занима, пиши, овде или на пп, свеједно.
Moras se ovde naoruzati strpljenjem ako zelis ista da postignes; Ja sam izgubio veru u zdravsteni sistem i gledam uglavnom da predupredim probleme zdravim nacinom zivota i ishranom.Zato sto ti je oslabljen imunitet, mozes da navuces neka bakterijska ili gljivicna oboljenja.
Peri stalno ruke i izbegavaj ljude koji kijaju.
Meni taj zdravstveni sistem u Kanadi nikako nije jasan.
Citala sam da ljudi iz Kanade idu u USA kod lekara ( ako je hitno) i naravno ako su na granici sa USA.
Pa vi ne placate nista u taj zdravstveni sistem ( cak i jadni Srbi placaju mnogo vise) pa tako kolko para tolko muzike.Moras se ovde naoruzati strpljenjem ako zelis ista da postignes; Ja sam izgubio veru u zdravsteni sistem i gledam uglavnom da predupredim probleme zdravim nacinom zivota i ishranom.
'Health Care' Zdravstvo kao i svuda postaje biznis. Tako da se svodi da ako imas para platis i brzo zavrsis pricu a ako si obican smrtnik cekas u redu.
Neobicno je to da sam retko bolestan, prosle godine su svi u office-u bili bolesni a ja ne. Interesantno...
Hocu, hvala jos jednom svima na utrosenom vremenu i trudu oko tumacenja mog problemaPa vi ne placate nista u taj zdravstveni sistem ( cak i jadni Srbi placaju mnogo vise) pa tako kolko para tolko muzike.
´Sofija ti je predlozila da joj se javis, ona je pomogla mnogim ljuidima ovde pa joj se stvarno i javi.
Mali update na situaciju: Zovu me pre par dana i zakazu pregled sa 'family doctor' porodicni lekarom. To je uobicajena praksa ako te doktor koji te je uputio da radis test krvi nadje anomailije i odstupanja od normi u samom resultatu. Obzirom da se nisu javljali dve sedmice nakon sto sam izvadio krv (sto je neubicajeno) ja sam (pogresno) zakljucio da ni nece. Stand corrected.
Kaze doktorica imamo potencijalni problem sa belim krvnim zrncima. Ja se slozim i pokazem nalaze zadnjih 5 godina.
Ona onda predlozi da zakaze kod specijaliste (hematologa) tako da sad cekam susret sa hematologom.
Postiram ovo sa ciljom da autenticno opisem svoje iskustvo sa Kanadskiim zdravstvenim sistemom u cilju sprecavanja nekih pogresnih zakljucaka u vezi sa istim.