Nisu se pokajali: Francuska prema Srbiji nekorektna do kraja – od rušenja SFRJ do otimanja Kosova

mario80

Stara legenda
Poruka
84.476
https://www.koreni.rs/nisu-se-pokaj...-do-kraja-od-rusenja-sfrj-do-otimanja-kosova/
Ne vidim prostor da se o Francuskoj govori kao o prijateljskoj državi, kaže za Sputnjik istoričar dr Aleksandar Raković uz podsećanje da je Francuska početkom devedesetih bila jedan od glavnih faktora razbijanja Jugoslavije, što znači da je zajedno sa još nekim zemljama Zapada razbila našu državu.
„To im nije bilo dovoljno, pa su nam uveli ekonomske sankcije, a potom su bombardovali Republiku Srpsku 1994. i 1995. Sećamo se da su njihovi avioni oboreni nad Republikom Srpskom, a 1999. su učestvovali u nasilju nad SR Jugoslavijom i Srbijom – bombardovanju, agresiji, otimanju dela naše teritorije, zaposedanju Kosova i Metohije, pravljenju njihove okupacione zone na Kosovu i Metohiji. Svašta bi se još tu moglo reći, ali o kom prijateljstvu mi možemo tu da govorimo? Sećamo se i da nam je u Rambujeu ispostavljen ultimatum, ucena“, dodaje Raković.

Odnos Francuske prema Srbiji – nekorektan do kraja
Naš sagovornik, uoči dolaska predsednika Emanuela Makrona u Beograd, navodi da razume da naša zemlja mora sa Francuskom graditi dobre odnose, ali je prerano govoriti o ponovnom uspostavljanju prijateljskih odnosa kakvi su bili nekada u istoriji.
Prvo bismo morali da vidimo kakve će biti posledice svega što se dešava sada, i kad je reč o Kosovu i Metohiji i francusko-nemačkom planu koji je jako nekorektan potez, i o tome kava će biti francuska politika prema Srbima.

Rušili i bombardovali srbiju 1990-1999 a danas počasni gosti na srpskom nebu zahvaljujući pijanom diktatoru!

RAFALI ZAGRMELI IZNAD BEOGRADA! Spektakl za kraj, novi avion srpskog vazduhoplovstva i MiG-ovi na nebu (VIDEO)

1000009736.webp

kako znamo da nisu hrvatski? jel srbija vec dobila rafale?
Rušili i bombardovali srbiju 1990-1999 a danas počasni gosti na srpskom nebu zahvaljujući pijanom diktatoru!

aaa nafo fr se qrci
dok srbija ne dobije avione, kiti se tudjim perjem, a bez ulaska u nato nikad ih nece dobiti, zivi bili, pa videli

https://www.koreni.rs/nisu-se-pokaj...-do-kraja-od-rusenja-sfrj-do-otimanja-kosova/
Ne vidim prostor da se o Francuskoj govori kao o prijateljskoj državi, kaže za Sputnjik istoričar dr Aleksandar Raković uz podsećanje da je Francuska početkom devedesetih bila jedan od glavnih faktora razbijanja Jugoslavije, što znači da je zajedno sa još nekim zemljama Zapada razbila našu državu.
„To im nije bilo dovoljno, pa su nam uveli ekonomske sankcije, a potom su bombardovali Republiku Srpsku 1994. i 1995. Sećamo se da su njihovi avioni oboreni nad Republikom Srpskom, a 1999. su učestvovali u nasilju nad SR Jugoslavijom i Srbijom – bombardovanju, agresiji, otimanju dela naše teritorije, zaposedanju Kosova i Metohije, pravljenju njihove okupacione zone na Kosovu i Metohiji. Svašta bi se još tu moglo reći, ali o kom prijateljstvu mi možemo tu da govorimo? Sećamo se i da nam je u Rambujeu ispostavljen ultimatum, ucena“, dodaje Raković.

Odnos Francuske prema Srbiji – nekorektan do kraja
Naš sagovornik, uoči dolaska predsednika Emanuela Makrona u Beograd, navodi da razume da naša zemlja mora sa Francuskom graditi dobre odnose, ali je prerano govoriti o ponovnom uspostavljanju prijateljskih odnosa kakvi su bili nekada u istoriji.
Prvo bismo morali da vidimo kakve će biti posledice svega što se dešava sada, i kad je reč o Kosovu i Metohiji i francusko-nemačkom planu koji je jako nekorektan potez, i o tome kava će biti francuska politika prema Srbima.

Kazu da je Kraljevina platila svaki metak pomoci iz Francuske, otplatama od 1918. nadalje.
Citam da su francuski vinogradari u Nirnbergu dobili pravo da traze naknadu za stetu koju su pocinile Svabe popivsi vinca iz francuskih podruma.
U kojoj bajci Vi zivite, kolega?

Ko zna vučić kako zine tako laže nešto. Šatro doleteli iz francuske a u stvari platio hrvatima da lete iznad beograda
ciji su da su, ali su svakako natovski, a to znaci da nato gospodari srpskim nebom, bare cacije za ulazak srbije u nafo, zato i nema ruske ili kineske delegacije na paradi, samo arapske

Srbija ne raspolaze tim Rafalima, kako li s zovu..pa ciji su, onda?!
pa jel citas?
počasni gosti na srpskom nebu zahvaljujući pijanom diktatoru!
dosli su da "gostuju" srpskim nebom, valjda iz francuske doleteli da se pokaze sta ce srbija da dobije kada ih isplati, samo ja sumnjam bez ulaska u nato

jel imaju ti rafali toliki dolet, da nisu ovi stvarno hrvatski?

pa jel citas? dosli su da "gostuju" srpskim nebom, valjda iz francuske doleteli da se pokaze sta ce srbija da dobije kada ih isplati, samo ja sumnjam bez ulaska u nato
E, sada mi bas nista jasno nije!
Hvala na odgovoru.
Poucena pricom iz Prvog svjetskog...pitam se, sta ce Srbija morati da plati da ih dobije?
I, da li Srbiji ti avioni uopste trebaju...zasto ne proglasi neutralnost?
Kao Svajcarska... slobodan protok kapitala, ideja, AI sistema...ima pare da se zarade!
Proglasimo Republiku Srbiju slobodnom zonom!
Para vrti gdje burgija nece.
Za 50 godina je Kosmet nas!

pa eto, moguce je
Udaljenost Beograd Pariz je 1600 km pravom linijom.

Udaljenost Beograd Krim je 1,635 km

Rastojanje Beograd Krim vazdušnom linijom iznosi 1102.4 km

ruje su nahebale iz taka, cim se aljeku isporice ti rafali, ima siftar da ih otera sa krima i povrati ga zelenom bratu, srbija u natou, a mozda i u eu, ali malo sutra
Pretpostavimo da je namjera sadasnje srpske vlasti da se Rusi "oteraju" sa Krima.
Sta Srbija time dobiva?
Mani djecu i starce i civile iz Kijeva i zapadnije...od Gaze i sl....pardon, istocnije?
Sta je tu za mene korisno?
Pita li to, iko, danas u Srbiji?
Sta sa Kosmetom?
Koja karta danas dobiva?

Pretpostavimo da je namjera sadasnje srpske vlasti da se Rusi "oteraju" sa Krima.
Sta Srbija time dobiva?
Mani djecu i starce i civile iz Kijeva i zapadnije...od Gaze i sl....pardon, istocnije?
Pita li to, iko, danas u Srbiji?
Sta sa Kosmetom?
Koja karta danas dobiva?
Iselili su srbe iz hrvatske i sa kosova, misliš da će i ruse uspeti da isteraju sa krima? 🤔

pa vec placa uredno mesecnu ratu za njih, a videcemo jos da li ce morati i u nato, i da ih okrene na ruse

samo caciji misle da se srbiji daju-prodaju nafo avioni jer je nafo neka avionska firma kao boing
Odustajem.
Volim Srbiju, volim Liku, Baniju, Kordun i Slavoniju.
Ali, ovooo...ne razumijem.
Hvala Franji Tudjmanu da me je "usmjerio" prema Zapadu!
I, kao sta kaze Milorad Pavic: "Sudbine svih ljudskih sojeva, knjiga naroda upisana je u svemiru, gde svaka zvezda predstavlja gnezdo vec uoblicen zivot jednog jezika ili naroda. Tako je vaseljena vidljiva i sazeta vecnost u kojoj trepere sudbine ljudskih sojeva, kao zvezde."

Iselili su srbe iz hrvatske i sa kosova, misliš da će i ruse uspeti da isteraju sa krima? 🤔
Nadam se da ne.
Bojim se da politicka snaga srpske diplomacije, danas, ne moze usaglasiti vanjske i srpske interese.
Zasto, jednostavno,ne proglasiti Republiku Srbiju neutralnom?
Balkanu je to potrebno.
Srpskoj ekonomiji je to potrebno.
|Ako moze jedna Svajcarska sa svojim bankama i napuhanim jezerima, a sto ne bi mogla Srbija?
I, svi zadovoljnji.
Rusi nas ne mogu fizicki zastititi, Ameri imaju vec Kosmet, nesto izmedju, u ovom kapitalistickom, liberalnom sistemu gdje velika riba jede malu ribu, svi zadovoljni.
Zasto Srbija ne bi bila posrednik u kapitalistickoj podjeli svijeta?

Sta Srbija time dobiva?
ali zasto to pitanje meni upucujes, ako je aljek isao na samit u dubrovnik i zalozio se za celovitost ukrajine? ja nisam za ovaj rezim
Koja karta danas dobiva?
cro je dobila ulaskom u eu, ali srbiji je namenjeno samo nato clanstvo, i da bude eu kolonija, rudarska: i onda se upitaj zasto su hrvatskoj dovoljni polovni rafali, a srbiji trebaju novi

inace, mi samo diskutujemo, a drugi dele karte, ne biramo ih mi, sto rece tramp zeelnskom: nemas karte, kao stihove da sa njima odigras, izgubices;
jel mislis ti da ukrajina nije mogl da uzme kredit i nabavi te rafale poslednje generacije, kao srbija? pa zasto nije? zato sto i bez njih, i bez americkih aviona ona ionako krvari

Poslednja izmena:
ali zasto to pitanje meni upucujes, ako je aljek isao na samit u dubrovnik i zalozio se za celovitost ukrajine? ja nisam za ovaj rezim

cro je dobila ulaskom u eu, ali srbiji je namenjeno samo nato clanstvo, i da bude eu kolonija, rudarska: i onda se upitaj zasto su hrvatskoj dovoljni polovni rafali, a srbiji trebaju novi
Izvinjavam se. Sigurno znam, valjda, neke stvari iz proslosti, ovo moderno, to ne razumijem, pa ako pitam za objasnjenje , ne zamjerite.

Izvinjavam se. Sigurno znam, valjda, neke stvari iz proslosti, ovo moderno, to ne razumijem, pa ako pitam za objasnjenje , ne zamjerite.
ne zameram, samo kazem da drugi dele karte
Zasto, jednostavno,ne proglasiti Republiku Srbiju neutralnom?
to bih i ja uradio, ali se av previse vezao za francuze, i nemce, i jos rece za inat idemo u eu, sam izbija srbiji sve karte, da li je glup, ili je izdajnik, jos uvek ne znamo zasigurno... onda se okrenuo kineskim kreditima, ali njih ne mozes samo da uzimas, sta ces da vratis kada nemas pare? resurse, ostajes bez javnih preduzeca u koja su generacije ulagale, a hvalis se 1 stadionom, i 1 ekspoom koji cak i nije pravi expo

Poslednja izmena:

Back