Nisi ti uopste naivna...

smokva

Legenda
Poruka
61.227
sta za vas znaci ova recenica?
kada bih me neko pitao,za sebe bih 'ladno mogla da kazem,jesam,naivna sam,stalno nasedam na iste stvari,lako me je zeznuti...(ili to znaci da sam glupa?)
al kad mi kazu nisi ti uopste naivna,osecam da im to znaci nesto ruzno
sta, da si pokvaren,prepreden....?
sta za vas znaci
jeste ili naivni?

sta za vas znaci ova recenica?
kada bih me neko pitao,za sebe bih 'ladno mogla da kazem,jesam,naivna sam,stalno nasedam na iste stvari,lako me je zeznuti...(ili to znaci da sam glupa?)
al kad mi kazu nisi ti uopste naivna,osecam da im to znaci nesto ruzno
sta, da si pokvaren,prepreden....?
sta za vas znaci
jeste ili naivni?
to znači da ste namazani, gospođa...:per:
može se retji da jesam...za neke stvari definitivno jesam...

Zavisi u kom kontekstu je receno i ko mi je to rekao.
Ta izjava moze i da iritira, ako je sa ironijom.
Onda znaci da si pokvarena ili proracunata.
Ako si se dobro izvukla iz neke situacije onda je kompliment.
Sve se moze upotrebiti i zloupotrebiti.

tacno:super:
ovo mi je i receno nekoliko puta na forumu od osoba koje ne ljube "moj lik i delo":mrgreen:
dobro sad,tema nije o meni
jeste li vi naivi?
ili "niste uposte naivni":zper:

Nije ti tema glupa.:)

Da bi se to nekome reklo,prvo treba da misliš da je ta osoba naivna(glupa?).Tek posle uvidiš da nije tako.

I ja bih se uvredila.:lol:

:lol:
..to je kao i ono "nisi ti tako glupa kao shto izgledash"
ili
"nisi ti tako grozna osoba kao shto svi prichaju".. :lol:

..shalu na stranu (nastranu shalu :zper:) - konstatacija iz naslova ima uvredljivu konotaciju, bash kao shto emocija reche,
za razliku od slichne, ali po znachenju sasvim razlichite "..u, a ti si mi naivna k'o ..."
(..uobichajeno "francuska sobarica".. :P)

Zavisi u kom kontekstu je receno i ko mi je to rekao.
Ta izjava moze i da iritira, ako je sa ironijom.
Onda znaci da si pokvarena ili proracunata.
Ako si se dobro izvukla iz neke situacije onda je kompliment.
Sve se moze upotrebiti i zloupotrebiti.

Da bi se to nekome reklo,mora bar da postoji privid da je ta osoba naivna(tako se ponaša,svesno,ili nesvesno).Ako neko nikada ne izgleda naivno,mala je verovatnoća da će mu to reći,pre će mu reći"Svaka čast!"

Meni je to u nekom "zlocestom" kontekstu. Tipa neko izgleda, fino, lepo, cisto, savrseno, a ti recimo u cilju nekog otvorenog flerta ili sta znam, pomenes nesto manje-vise sugestivno i ta osoba razume to i odreaguje kako treba, tj. prihvati tu igru (flert), onda se verovatno to kaze.
"Ja sam mislio ti si dobrica, fina curica, a ti nisi naivna uopste, hihihihi." Prevod: "Drago mi je sto tako reagujes dobro na moj sugestivni flert". Otkud znam, valjda u tom nekom zlocestom flertu ljudima imponuje donekle ta "nevaljalost" (tj. prihvatanje flerta) nego glumljenje dobrice i gnusanja istog.

Ne znam, sve mi se cini da se to koristi u nekom (losem) flertu, ili za opisivanje nekog ko mozda deluje naivno, dobro, neiskvareno, neko ko te nikada ne bi povredio, a to nije pa se kaze, "ma gde, nije ona uopste naivna".

Back