Nikotin, kofein i alkohol su droge: da li se vecina ljudi drogira, i zasto?

• Začetnik teme Začetnik teme moj1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Hajde da se drogiramo, nek se oci sjaje, hajde da se drogiramo, to je ono najlepse, sto nam srce poznaje. :hahaha:

E ovako. Ne pusim, ne pijem kafu, pijem alkohol, imam zelju da probam jos mnoge "droge" iz meni poznatih razloga. :mrgreen:

Probao sam heroin, kokain, speed, marihuanu. Prve 3 samo po jednom, a marihuanu svega nekoliko puta. Sta cu probati? Meskalin, DMT, LSD, i jos po nesto. ;)

Pozdrav

Ako su nikotin, kofein i alkohol droge, tj. psihoaktivne supstance, da li se vecina ljudi drogira, i zasto?

Neće ljudi da se drogiraju ..samo ne mogu da odole .... želja za 'intenzivnim prijatnim osjećajem' makar i na kratko bez razmišljanja o posljedicama ...postoji kod svih i dozvola kvantiteta preplavljenosti ovim osjećajima (neurotransmiterima) je društveno određena ..te razlikujemo one koji su sposobni da se kontrolišu u okviru društveno prihvatljivog i one koji ne mogu da se zaustave ni na malu najavu mogućnosti gubljenja u intenzivnim osjećajima (ovisnici opojnih droga,politoksikomani ..)
..

-Droga je ono sto izaziva zavisnost.
-Narkotik je ono sto ti oduzme pamet.

Definisi drogiranje.
Vegeta nije nista manje psihoaktivna supstanca od pomenutih.
Nacionalni dnevnik, orbit fenilanilin, sapuni i samponi sa vitaminom B12, taurin, kofein, fosforna kiselina, hidrolizovani svinjski zelatin, E-123, E-951 i ostali napici iz "fabrike radosti" daleko ozbiljnije ostecuju organizam.
O prionu da ne pricamo.
Dete, daj jos jednu ljutu.

Ako su nikotin, kofein i alkohol droge, tj. psihoaktivne supstance, da li se vecina ljudi drogira, i zasto?

naravno da se vecina ljudi "drogira" necim, pa makar to nesto bile i TV sapunice, ili slatkisi
pa, zato sto nam je takav stil i nacin zivota, svima manje, ili vise treba neki psihoaktivni (a i fizioloski) stimulus da bi pregurali dan nabijen stresom, zurbom, problemima, stvarnim i izmastanim, svima treba nesto sto ce taj dan "ulepsati" jer ne umemo vise da ga ulepsamo nekim trajnim, vec samo instant vrednostima

Je li duvan droga ili ne? Jeste.

Ostalo su naveli prethodnici.

Narkomanija je sastavni deo kulture nekih naroda, u pitanju je ili biljka ili neko pice, a nacin konzumacije zavisi od doticne kulture.
Alkohol i duvan su deo nase kulture odnosno deo nase narkomanske kulture (znaci i pusi se i pije :) ).
Strastveni sam pusac, nije mi mrzna ni casica, kavopija, insomnicar i jos po nesto.
Moja deviza: "Nista lakse nego ostaviti cigarete - ja sam ih ostavljao sto puta".

"Neće ljudi da se drogiraju ..samo ne mogu da odole .... " - hoce ljudi da se drogiraju,
evo ja, ja hocu, "mogu da odolim ali necu". Ne plasi me ni smrt, ni rak, ni ostale bolestine koje
se propagiraju (veoma cesto suprotno naucnim cinjenicama), jedino cena doticnih artikala moze uticati na moju neslobodnu volju.
U mom neslobodnom izboru ipak cu dati prednost "nuzno" potrebnim sastojcima za "opstanak" "kuce u kojoj stanujem - tela".
Sve ostale price i propagande o nezdravosti ovog ili onog su deo kapitalisticke propagande i njihove potrebe da imaju sto
zdraviju radnu snagu i manje troskove odrzavanja iste. Cime objasniti stogodisnjake, kojih nije malo, a koji su pusili celog zivota,
i jos mnogo, mnogo naucnih cinjenica, koje vise govore u prilog stetnosti hrane nego nekih "supstanci".
Na kraju krajeva, moj je izbor: zivot ili smrt. Kao ortodoksni ateista, Ja, to jest moja volja gospodari mojim zivotom.
Bar o toj sitnici odlucujem samo Ja.

Slobodnom voljom probao sam i probacu sve ono sto mislim da ce mi doneti neki uzitak (da jesam hedonista),
tudjom voljom probam sve ono sto mi drugi uvale i obicno mi ne prija. Da, istina je, u pocetku je "nisam mogao da odolim",
kasnije, slobodan izbor - Ja.

Pri izboru dobro se informisati o doticnoj supstanci i njenim nus pojavama.
Izbegavati "gromove" i sve sto se unosi intravenozno.

I sto @hakim bej rece:

"Dete, daj jos jednu ljutu."

Poslednja izmena:
Da, ali ovde treba napraviti razliku. Od alkohola su zavisni alkoholicari, ali od cigara su zavisni svi pusaci. Ne kazem ja da je alkohol manje stetan da me neko pogresno ne razume, ali zavisnost je vec nesto drugo.

Ali neko moze da pije svaki dan ono neka doza a da nije pijan..mnogo ih ima..a onaj koji pusi ono ni ne racuna se da je trovac sebe i drugih..ono to im dodje kao neki ritual disanja..niko im ne zamera sto truju oko sebe..ovaj i ako se napije sta nas briga ne ugrozava nas

Ali neko moze da pije svaki dan ono neka doza a da nije pijan..mnogo ih ima..a onaj koji pusi ono ni ne racuna se da je trovac sebe i drugih..ono to im dodje kao neki ritual disanja..niko im ne zamera sto truju oko sebe..ovaj i ako se napije sta nas briga ne ugrozava nas

Da, slazem se, ima ljudi koji "moraju" da popiju recimo 2-3 piva svaki dan, ali ne verujem da su oni zavisni, ali jeste neka navika. Npr, ja pijem mozda u proseku jednom nedeljno, odnosno najcesce za vikend, ali tad se bogami dobro napijem. Ranije dok sam mnogo vise izlazio, mnogo vise sam i pijo, 4-5 puta nedeljno sam bas bio pijan. I to je trajalo dosta dugo, ali opet nisam postao alkoholicar. Desi mi se i 20-ak dana nista da ne popijem, doduse retko :)
A sto se tice pusenja, kao sto rekoh ja sam nepusac, ali prava je retkost upoznati nepusaca, barem u mom slucaju je tako. Svi moji u porodici puse, i svi prijatelji i prijateljice su takodje pusaci. Verovali ili ne, nemam blisku osobu nepusaca, ali iskreno meni nikad nije smetao duvanski dim. Nekad mi zasuze oci kad je puna prostorija dima, ali boze moj, tolerantan sam lik :)

a drogiranje književnošću, zannjem, radom, forumom?
sve što postane dpominantno i bezmalo jedino u nečijm životu je zavisnost... (ljubav?)
dokle god postoji neka kontrola, raznovrsnost, red... sve je ok

zapravu, ono što prezirem su strejteri
ljudi uvereni u svoji antiporočnost i supermoralnost
ljudi koji se plaše popijenih pića, duvanskog dima, svga što puritansko društvo osuđuje kao poročno
izem ti taj živont, onda lepo u manastir...

Ma ok, razumem te, na neki nacin nije ni pravedno sto oni truju sve ostale oko sebe. A jesi ti bio pusac pa si prestao, ili si oduvek nepusac?

Oduvek nepusac..ali dok sam bio izlozen po klubovima i nisam primecivao nista osim smrada..a i uvuce se u nos pa ogooglas..kad duze zivis u zvezem okruzenju oseti se promena i kad dodje neko ko pusi..onda mi je pocelo bas smetati i kasljem suvo onako iritantno..ne mogu doci do daha..ili kad idem peske uz stepenice gde mi treba vise vazduha..pa udjem u zadimljenu prostoriju..da se srusim

Back