Nikolić: Spremni smo da pošaljemo vojsku i policiju ako Srbi budu ugroženi

User Friendly

Buduća legenda
Poruka
25.007
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da je Srbija spremna da pošalje oružane snage na Kosovo i Metohiju, ako srpsko stanovništvo u pokrajini bude ugroženo.

"Ako budu ubijani Srbi, da", rekao je Nikolić na pitanje da li je Srbija spremna da pošalje svoju vojsku na Kosovo i Metohiju i dodao da bi bila poslata i policija i da bi bio spreman da ide i on sam, što mu, kako je rekao, ne bi bilo prvi put.

Nikolić je posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, održane u Generalštabu Vojske Srbije, rekao da Srbija ne želi sukob i da nikoga neće napasti, ali da kao država i po Ustavu ima obavezu da štiti svoje građane.

"Dok sam ja na funkciji (predsednika), trudiću se da ni sa kim ne ratujemo, ali ako to ne bude moglo da se izbegne, preuzeću odgovornost za sve odluke koje budem doneo", rekao je Nikolić.

On je naveo da je Srbija još spremna da jučerašnje događaje tumači kao provokaciju, jer ne želi nikakav sukob.

Nikolić je, međutim, ocenio da je jučerašnji dan protekao na ivici sukoba i da je slanje specijalnih jedinica Kosovske policije ROSU na sever Kosova gde se očekivao dolazak voza iz Beograda bio znak da Priština želi sukob.

"Oni (ROSU) se ne bi izvukli juče sa Jarinja, ali je pitanje da li bi vi danas izveštavali sa sednice Saveta za nacionalnu bezbednost ili sa frontova", rekao je Nikolić novinarima i zatražio da se Evropska unija i SAD izjasne o izjavi kosovskog premijera Ise Mustafe u kojoj im on zahvlajuje zbog podrške.

Nikolić je ocenio da dok se to ne raščisti, ne može biti reči o nastavku briselskog dijaloga Beograda i Prištine, da je to njegov savet i da misli da se s premijerom Aleksandrom Vučićem saglasio o tome.

Predsednik Srbije je odbacio tvrdnje da je slanje tog voza na relaciji Beograd - Kosovska Mitrovica na kom se nalazila poruka da je Kosovo Srbija predstavljalo provokaciju Beograda i rekao da se to ne razlikuje do tvrdnji Prištine da je Kososvo nezavisno.

"To je političko delovanje i ne možemo to da rešavamo tako što ćemo da pošaljemo minere da miniraju prugu", rekao je Nikolić i dodao da je državno rukovodstvo Srbije intenzivno razgovaralo s predstavnicima međunarodne zajednice, a da će se on u utorak sastati sa ambasadorom SAD u Beogradu.

Čini mi se da su događaji vezani za voz trzaji odlazeće američke administracije, rekao je predsednik Srbije Tomislav Nikolić posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

Sednica Saveta održana posle najnovijeg zaoštravanja u odnosima Beograda i Prištine, pošto juče u Kosovsku Mitrovicu nije stigao voz iz Beograda zbog mogućnosti izbijanja sukoba.

Sednici prisustvuju premijer Srbije Aleksandar Vučić, ministar policije Nebojša Stefanović, ministar odbrane Zoran Đorđević, ministarka pravde Nela Kuburović, direktor policije Vladimir Rebić i načelnik Generalštaba VS general Ljubiša Diković.

Aleksandar Vučić je u subotu uveče održao sednicu Biroa za koordinaciju službi bezbednosti.

Na konferenciji za novinare u pauzi sednice, Vučić je upozorio da je Priština potezima koje je preduzela povodom ponovnog otvaranja železničke linije Beograd-Kosovska Mitrovica, pokazala da želi da izazove šire sukobe na Zapadnom Balkanu.

Vučić je upozorio i zamolio Albance na Kosovu i Metohiji da ni ne pomišljaju da oružjem napadaju Srbe jer, kako je istakao, Srbija to neće dozvoliti.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovn...jemo-vojsku-i-policiju-ako-Srbi-budu-ugrozeni

Kao sto sam i mislio, nasa vlada dobila je alibi da zaustavi pregovore u Briselu jer Siptari nece da prihvate i usvoje ZSO. z:D
Posle ovakvih izjava, koje su vrv malo i u predizborne svrhe, komsije ce da napune cega, pogotovu Ustase. z:D

Kao sto sam i mislio, nasa vlada dobila je alibi da zaustavi pregovore u Briselu jer Siptari nece da prihvate i usvoje ZSO. z:D
Posle ovakvih izjava, koje su vrv malo i u predizborne svrhe, komsije ce da napune cega, pogotovu Ustase. z:D

Ustase su videle u praksi koliko je Srbija resena da brani svoje sunarodnike , tako da mogu samo da se smeju na Grobareva trabunjanja . Ovo su mu poslednji očajnički krici i trzaji pošto mu politički sin od aprila uzima fotelju i šalje ga u penziju.

Кхм.. да... али ту још нешто смрди осим "предизборне кампање" ... видећемо.........

И само да додам:

МОЖДА ЈЕ ОВО ЂУБРЕ У ПИТАЊУ......... цела ситуација много смрди:

15. januar 2017. | 14:02 | Izvor: Beta

Poposki: Soroš destabilizuje Makedoniju
SKOPLJE - Makedonski ministar spoljnih poslova Nikola Poposki optužio je američkog milijardera Džordža Soroša da se meša u unutrašnje poslove Makedonije i da pokušava de je destabilizuje.

"Soroš se mešao godinama i nastavlja da se meša. Preko svog lobija finansira veliki broj nevladinih organizacija. (Njegova fondacija) 'Otvoreno društvo' finansira subjekte koji se na netransparentan način zanimaju politikom, što je neprihvatljivo", rekao je Poposki u intervjuu za italijanski list La verita, koji prenose makedonski mediji.
dzordz-soros-jpg_660x330.jpg

Poposki, koji je visoki funkcioner konzervativne VMRO DPMNE, rekao je da "od tih subjekata dolaze medijski pritisci i neadekvatan uticaj na javno mišljenje, ali navodno slučajno taj pritisak uvek je u jednom pravcu, u korist socijaldemokratske koalicije (SDSM Zorana Zaeva)".
"To je, prema nama, destabilizacija", istakao je makedonski ministar spoljnih poslova dodajući da Soroš nevladine organizacije u Makedoniji godišnje pomaže sumom od skoro pet miliona dolara.

Prema njegovim rečima, Fondacija Otvoreno društvo, otkako je prisutna u Makedoniji, potrošila je oko 60 miliona dolara za makedonske nevladine organizacije.

"Problem ne predstavlja samo ogromna suma novca, već i abnormalna koncentracija. Praktično, 90 odsto sredstava koje dobijaju nevladine organizacije dolazi iz jednog izvora. Ako se tome doda i fakt da se veliki deo korisnika aktivno zanima politikom pod kapom humanitarnih organizacija, onda može da vam bude jasno da to ne bi moglo da bude prihvaćeno od jedne suverene države", rekao je Poposki.

Mandatar za sastav nove vlade Makedonije, lider VMRO DPMNE Nikola Gruevski 17. decembra prošle godine najavio je filtriranje nevladinih organizacija u Makedoniji, korak koji je nazvao "desoroizacija".
Kritike na račun ponašanja Soroša i rada nevladinih organizacija, čije aktiviste on i njegove pristalice pogrdno nazivaju "sorosoidi", Gruevski je ponovio i u intervjuima dva provladina medija početkom ove godine, a istakao je i da stavlja znak jednakosti između Soroša i SDSM.

Ako , ako ....

Treba sacekati da Klintonoidi za par dana odu sa vlasti - a onda pametno ... strpljenja malo .... oni jedva cekaju pozar u Evropi ... a vreme im je isteklo ... cuti i trpi - i Putin je istrpeo ova dva - tri meseca , a kamo li Srbija ....

E vidis ove nase budale nemaju strpljenja sto nije slucajno rade za Klinton fondaciju.

Niko iz Srbije nikad nije insistirao na tacku u Kumanovskom sporazumu, Srbija treba da na Kosovu ima 1.000 vojnika.

Poslednja izmena:
Nisam siguran ali mislim da je sve ovo samo politička kampanja i ništa više od toga. Toma je najverovatnije budući kandidat SNS-a pa mora sada ovakvim izjavama da skuplja poene. Oni se igraju sa sudbinom srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

I nije ovo ništa što već nismo videli, tako je bilo i pred one izbore kad su sklanjali spomenik (ali lepo da ga ne oštete) preševskim borcima UČK, pa kad je Dačić pretio kako će nemilosrdno i odlučno da uništi šiptarske teroriste, itd itd.

Ništa što već nije viđeno. Nažalost, najveće žrtve svega mogu biti upravo Srbi, koji zbog ovakve predizborne kampanje mogu postati žrtve novih šiptarskih napada.

:rotf:
Pa citava poenta sa vozom je u svrsi poena za izbore .. dajte bre kakva vojska... KOJA vojska??

Кхм.. да... али ту још нешто смрди осим "предизборне кампање" ... видећемо.........

Nažalost Mito, mislim da je samo kampanja u pitanju i ništa više osim toga. I vrlo brzo će se to pokazati. A da je ovo stvarno, oni bi učinili sve da voz prođe, a ne bi ga vraćali nazad.

A Srbe kontinuirano ubijaju i terorišu na Kosovu i Metohiji, pa se Toma nije oglašavao nego su i on Vučić i Dačić i ostala bagra,, pregovarali'' sa Šiptarima, potpisivali briselske sporazume terali Srbe na Tačijeve izbore, itd, itd.

I tek se sad Toma setio da Srbe terorišu na Kosovu, sad pred izbore. Iskreno sem političke kampanje i prazne priče ja ništa drugo ne vidim ovde. Nažalost.

- - - - - - - - - -

Ustase su videle u praksi koliko je Srbija resena da brani svoje sunarodnike , tako da mogu samo da se smeju na Grobareva trabunjanja . Ovo su mu poslednji očajnički krici i trzaji pošto mu politički sin od aprila uzima fotelju i šalje ga u penziju.

Nažalost, Bandi, mislim da si ovog puta u pravu.

:rotf:
Pa citava poenta sa vozom je u svrsi poena za izbore .. dajte bre kakva vojska... KOJA vojska??

Ne al pazi ti to- oni koji su sada na vlasti su svojom politikom omogućili Šiptarima da rade to što rade, a sad se kao bune protiv toga. Još Toma kaže da će on prvi da ide tamo.

Sram na demagogija i sramno igranje sa sudbinom kosovskih Srba zarad političke koristi.

Мени је изнад свега драго да се двојац на власти, ове године по први пут у свом мандату, заиста сетио Устава Србије.

Вучић неки дан упитавши се у вези осумњиченог ратног злочинца Рамуша Харадинаја - штитимо ли злочинца?, а Тома данас у вези упућивања оружаних снага на Југ Србије у случају претње безбедности грађанима Србије. z;)

iz iskustva znam da su srbi jedan od najnaivnijih naroda na ovim prosotrima. ali zaista ne verujem da postoji jedan jedini srbin koji veruje da se onim nakindjurenim vozom nije htelo provocirati ili skupljati politicki poen za vaseg uvazenog predsednika. koja budala moze pomisliti da ce se onaj voz sa svim onim natpiima putiti da mirno udje na kosovo? da li mislite da ovde nema budala koje bi reagovale po stetu ovih srbi koji ovde zive kada bi taj voz ipak nekako usao na kosovu?
svasta...

iz iskustva znam da su srbi jedan od najnaivnijih naroda na ovim prosotrima. ali zaista ne verujem da postoji jedan jedini srbin koji veruje da se onim nakindjurenim vozom nije htelo provocirati ili skupljati politicki poen za vaseg uvazenog predsednika. koja budala moze pomisliti da ce se onaj voz sa svim onim natpiima putiti da mirno udje na kosovo? da li mislite da ovde nema budala koje bi reagovale po stetu ovih srbi koji ovde zive kada bi taj voz ipak nekako usao na kosovu?
svasta...

Ја колико знам нема ниједно албанско село на путу до Митровице.

svasta...

А ви Адеме нисте наивни кад мислите да је Косово држава? :P

svasta...

A kad ste vi tako inTELE gentni, sto ne pustiste voz, nego nasedate na provokaciju. A koji voz je ono prolazio 2008?

svasta...

Voz je isao u Mitrovicu, u srpske opstine. Ne u Pristinu. I nisu se nasle budale da reaguju nego vlada u Pristini, van komande i sporazuma. Tom teroru ce se stat u kraj.

Back