Николић на трилатерали у Турској

Da li ste za to da celokupna BiH pristupi Srbiji?

• DA

• NE

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

gost 270414

Veoma poznat
Poruka
13.578
Николић на трилатерали у Турској

Председник Томислав Николић предводи у Анкари делегацију Србије, која ће присуствовати трилатералном самиту Турска-Србија-Босна и Херцеговина. Планирано је да на самиту буде потписан споразум о економској сарадњи три државе.

У делегацији коју предводи Николић су амбасадор Србије у Анкари Душан Спасојевић и саветници председника Републике Марко Ђурић, Предраг Микић и Станислава Пак Станковић, саопштила је Прес служба председника Србије.

Министри спољних послова три државе, Иван Мркић, Златко Лагумџија и Ахмет Давутоглу, одржали су прошле недеље у Сарајеву припремни састанак за самит у Анкари.

Како је тада рекао Мркић, разговори са министрима спољних послова БиХ и Турске били су усмерени на јачање будуће сарадње пре свега на економском плану, а не на отворена питања.

"Потрудили смо се да тај припремни рад буде што успешнији. Имамо у виду већ нека могућа документа, односно изјаву коју би наши председници требало да усвоје", рекао је Мркић.

Мркић је у Сарајеву најавио и да ће у Анкари бити потписан споразум о економској сарадњи три државе.

Како је потом саопштено из Владе Србије, тај споразум ће 14. маја потписати потпредседник Владе Србије и министар спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Расим Љајић, министар економије Турске Зафер Чаглајан и министар спољне трговине и економских односа Босне и Херцеговине Мирко Шаровић.

Споразумом се предвиђа унапређење свих видова економске сарадње између три државе, проширивање партнерстава у привредним секторима од стратешког значаја страна потписница, као и спровођење активности у циљу заједничког наступа на тржиштима других земаља света.

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/1/Политика/1323022/Николић+на+трилатерали+у+Турској.html

Odlično! Taman da se sve strane ozbiljno smire po pitanju svađa Naroda i preduzmu korake ka zajedničkom životu.

Muslimanima iz BiH, kao i Srbima preko Drine, nema života bez saranje sa maticom Srbijom. :)

Poslednja izmena:
А шта је ту конкретно договорено.
Ništa nepoznato, NATO je namenio Turskoj kontrolu nad njenim Balkanom.

- - - - - - - - - -

Ja sam glasao ZA!

Mislim da je došlo vreme da svi krenemo napred, ka prosperitetu i boljem životu. :)
Da je ova trilaterala u Moskvi, pa da glasam, ali ovde je očigledno samo približavanje Sandžaka Bosni.

Ratovao protiv njih znam o kakvoj stoci pricam...ti si izgleda jos premlad da bi te stvari uopste razumeo...ili si samo zloban prema Srbima kao i vUCKo.

Ne idi zlom da bi postigao dobro. Okni se mržnje, i negledaj pojedine slučajeve, ako misliš dobro bilo kome. :)

Grešiš u svemu, pa i o meni.

- - - - - - - - - -

Ništa nepoznato, NATO je namenio Turskoj kontrolu nad njenim Balkanom.

- - - - - - - - - -

Da je ova trilaterala u Moskvi, pa da glasam, ali ovde je očigledno samo približavanje Sandžaka Bosni.

Tako samo govore oni koji jedva čekaju da Srbija nestane, i da "ugase" Svetosavlje, Svetosavsku Crkvu.

DA, DA i DA!!!

Procenat Srpstva se nece promeniti nimalo, jer u BiH imamo skoro milion i pol Srba, i plus isto toliko islamizovanih Srba(da se ne lazemo).
Mada je problem na drugoj strani, ne znam kako ce FBIH to prihvatiti - sigurno da nebi to prihvatili :(

Sve zavisi od pristupa jedni drugima. Mržnjom se nemože postići prijateljstvo, samo se može navesti na još mnogo gore. :)

- - - - - - - - - -

Zamolio bih komentatore da obrate pažnju na to da nisam JA tema, već je tema gore postavljena.

Izborom od dva odgovora, ne dajete meni poene niti mene procenjujete, već se time izjašnjavamo da bi videli za šta smo i na čemu smo.

Hvala

HaplogroupI2.png

Ne idi zlom da bi postigao dobro. Okni se mržnje, i negledaj pojedine slučajeve, ako misliš dobro bilo kome. :)

Grešiš u svemu, pa i o meni..

Tvoje misljenje je nevazno meni,kao i vecini na forumu.A o ljudima neznas nista niti ih razumes,po onome sto ovde pises....decije tricarije.
Puno filozofiras o srpstvu kao i vUCKo,ali su u biti ljudi poput tebe veliko zlo za Srbiju.

Ti postaješ jako bezobrazan.

Komunjare večim delom vladaju u RS, i tvoja podrška njima nemože biti opravdanje ni tebi ni njima.

Pričaš neke laži i bajke, da bi sakrio dela sektaško satanistička.

RSrbska je u velikom zlu, ako se ne opameti.

Ti si jedini "srbin" kojeg sam upoznao da ne zna razliku izmedju č i ć u rečenici :mrgreen:

Politika | sreda 15.05.2013 | 00:49
Sastanak lidera Srbije,Turske i BiH

Izvor: Beta

Ankara -- Lideri Turske, Srbije i BiH sastaće se danas u Ankari na trilateralnom samitu na kojem će razgovarati o daljoj saradnji i aktuelnim pitanjima u regionu.

7130951765192bfa6f2dcc003872687_orig.jpg

Predsednik Turske je uoči sastanka sinoć priredio večeru u čast predsednika Srbije Tomislava Nikolića i članova Predsedništva BiH Nebojše Radmanovića, Bakira Izetbegovića i Željka Komšića.

Gul je u intervjuu sarajevskom listu Oslobođenje najavio da će Turska nastaviti da radi na normalizaciji odnosa BiH i Srbije, što uključuje i trilateralne sastanke na nivou šefova država i ministara spoljnih poslova.

U utorak su se u Ankari u okviru trećeg trojnog samita sastali ministri trgovine i ekonomije Srbije, BiH i Turske i potpisali Protokol o formiranju trojnog trgovinskog komiteta tri zemlje radi razvoja ekonomske saradnje u svim oblastima.

Gul je najavio da će na samitu pažnja biti usmerena na saradnju u trgovini, energetici, obrazovanju, kulturi, turizmu i poljoprivredi...

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=05&dd=15&nav_category=11&nav_id=713944

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/1/Политика/1323622/Николић+у+Анкари.html

Back