Komunistkinja
Buduća legenda
- Poruka
- 48.824
А то да је Дачић сада одједном најгори од све деце не желим да прихватим .
ЈАДНО!
ЈАДНО!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
А то да је Дачић сада одједном најгори од све деце не желим да прихватим .
ЈАДНО!
А шта каже Путин на ово?
А шта каже Путин на ово?
Врати се Шеки
Шеки se salio malo, posle ga vrag odneo. .
- Томислав Николић изјавио у Бриселу да је од саговорника из Европске уније чуо да ЕУ никада неће тражити признање независности Косова.
Sad mi je jasnije da ce Kosovo postati nezavisno..
- Томислав Николић изјавио у Бриселу да је од саговорника из Европске уније чуо да ЕУ никада неће тражити признање независности Косова.
Sad mi je jasnije da ce Kosovo postati nezavisno..
Е ... а ја кад сам пре избора писао овде да је Николић тај који ће признати независност КиМ, сви су причали да је Николић патриота ... аха, само не знам чији патриота
Шеки је говорио да Тадић није спреман признати, ал да Тома јесте.
Томислав Николић почео посету Бриселу састанком са високом представницом ЕУ Кетрин Ештон. Николић поподне са председником Европске комисије Жозе Мануел Барозом и председником Европског савета Херманом ван Ромпејом.
Састанком са високом представницом Европске уније за спољну политику Кетрин Ештон председник Србије Томислав Николић отпочео је посету Бриселу.
Pogledajte prilog 242692
Николић је шефици европске дипломатије пренео да сматра да би будући дијалог Београда и Приштине требало да предводи премијер Србије. Он, међутим, није рекао какав је став Ештонове о том питању.
У изјави новинарима после сусрета, Николић је рекао да мисли да је Ештонову у искреном разговору убедио да за Србију нема боље будућности од Европске уније.
По мишљењу председника Србије, владу у Београду требало би формирати што пре, јер нам, како је рекао, "истиче драгоцено време".
Међу темама разговора, којем је присуствовао и посредник у дијалогу Београда и Приштине Роберт Купер, била је и ситуација на Косову. Николић је рекао да би све стране требало да се уздрже од било каквих провокативних акција, како би грађани на Косову живели безбедно.
"Разговарали смо о прошлости, садашњости, али највише о будућности", рекао је Николић и на крају подвукао да "Србија никад неће признати Косово".
Председник Србије ће касније данас разговарати са председником Европског савета Херманом ван Ромпејом, а потом и са председником Европске комисије Жозе Мануел Барозом, након чега ће се обратити новинарима.
Портпарол Европске комисије Оливије Бејли изјавио је да ће Николић са Барозом разматрати шта је учињено у оквиру процеса европских интеграција Србије и шта треба урадити у следеће две фазе. Према његовим речима, током састанака биће наглашено које су то кључне реформе које је потребно спровести.
Челници ЕУ од разговора са новим српским председником очекују да он јасно потврди да ће наставити политику која Србију води ка чланству у ЕУ, уз уважавање свих важних европских начела, рекли су раније агенцији Бета званичници у ЕУ.
Томислав ће све урадити зарад власти... Шта ти мислиш, ово напуштање СНС је тек тако? Ма јок бре, искористио је овце да гласају за њега, биће 5 година председник и ... оде он на нека острва да одмара, разумеш?
Правиће напредњаци Тадића од блата, кад Тома крене да распродаје ово мало беде што нам је остало
Ако је Тома рекао да неће признати Косово - зна се. Његова реч је лако кварљива роба.
E a što je moglo pet tema o Tomi i Putinu a samo jedna o Tomi i Briselu?
Toma u poseti Briselu,
Brisel oduševljen Tomom,
Da li Brisel vidi Tomu kao partnera,
Toma oduševljen istorijom i kulturom Brisela
Toma donosi džakove iz Evrope...
šta znam ja... sad odjednom nema SNS-ovaca sve nešto pobegli...
jedino ovi vanparlamentarni radikali pušteni ko bikčići na livadu pa jurcaju amo tamo...
ranije bili baš agresivni hteli i da nabodu... sad nekako više razigrani... a sisančad još uvek...
То га питај ако формира Владу. И ДСС и ДС су спречавали инвестиције из Русије. Додуше и Руси хоће да купују стратешка предузећа, али Црногорци их на пример нису спречавали у томе да купе пола Црне Горе.Када ће оних 100 милијарди долара што нам је обећао![]()
Kao sto rekoh bice ovaj gori od Tadica. EU nem alternativu u galaksiji.Николић: Уверио сам Ештонову да је будућност Србије у ЕУ
ПОЛИТИКА | 14. ЈУН 2012. | 15:28
ИЗВОР: БЕТА
БРИСЕЛ – Председник Србије Томислав Николић је данас, у Бриселу, изјавио да је уверио високу представницу Европске уније Кетрин Ештон, с којом се састао, да и „не размишља о томе да постоји нека боља будућност за Србију изузев чланства у Европској унији“.
Кетрин Ештон је, према Николићу, подвукла да ЕУ жели да Србија постане чланица Уније.
Николић је новинарима пренео да је високој представници ЕУ пружио уверавања да ће власти у Београду учинити све што је могуће да, упркос проблемима око формирања владе, Србија крајем године добије препоруку Савета министара ЕУ за почетак преговора о чланству у ЕУ.
Српски председник је нагласио да никад Србија неће признати независност Косова, а предложио је у сусрету с високом представницом ЕУ Кетрин Ештон да убудуће дијалог Београд-Приштина води председник владе Србије.
Јер, по његовим речима, српски премијер треба да „одсад воид преговоре, договоре, разговоре, пошто је остало мало тога о чему треба да се договори, а веома важног“.
-И пошто је очигледно да државни чиновници кад разговарају, немају после тога никакву одговорност зато што они тумаче нешто што је договорено различито од својих саговорника – оценио је Николић.
Указао сам, предочио је он, на досадашњи ток договора који се различито тумачи у јавности у Београду и у Приштини и замолио сам да будем упознат коначно с имплементацијом тих договора, са ставом ЕУ шта је у ствари договорено под њеним окриљем.
Разговор с високом представницом ЕУ је, по речима Николића, „био веома користан и успешан и договорили смо се да интензивно сарадјујемо у вези са решавањем проблема Косова и Метохије, да обезбедимо мир и безбедност за све градјане, посебно на северу Косова и Метохије, да се спречи било каква једнострана акција с било које стране која би угрозила мир и безбедност“.
А, додао је, „договорили смо се да Србија очекује да ЕУ мало више, боље, енергичније обрати пажњу на изузетно лош живот градјана Србије, изузетно високу стопу незапослености, лоше решен социјални статус многих градјана“.
Николић је указао да је Србији потребна помоћ ЕУ да достигне њене стандарде.
-Ако Европска унија не пружи помоћ Србији, ако не помогне да почнемо да радимо, онда ми можда никада нећемо стићи стандард који су потребни да би Србија била у ЕУ – казао је.
Он је додао је „потпуно отворено, искрено изнео своје ставове“ и да верује да је „добио искрене ставове ЕУ“. Према Николићевим речима Ештон је поновила више пута да „ЕУ жели Србију у свом чланству, не само Србију, већ све земље на Балкану, а Србију посебно“.
-Разговарали смо о прошлости, садашњости, много више о будућности, тако да остаје да покушам да политичаре у Србији наговорим да што пре формирају владу, пошто је очигледно да губимо драгоцено време, да оно што смо јуче могли да урадимо, не можемо данас, оно што смо могли данас, нећемо моћа сутра“, рекао је Николић.
-Нама време цури као песак кроз прсте и очигледно погодује онима чије су идеје супротстављене идејама које желе градјани Србије“, додао је председник Србије.
Николић је подвукао да се у Београд враћа убедјен у то да је био у праву кад је молио да се влада брзо формира и убедјен у то да Србија може да обезбеди себи преговоре за чланство у ЕУ.
И да истовремено, навео је он, „може свим градјанима Србије, а посебно на Косову и Метохији да гарантује мир, безбедност и статус у коме су сада, као и прилику да и сами и на много вишем нивоу разговарају о томе шта може на Косову и Метохији да се деси у годинама које су пред нама а да све то буде у складу са најбољим жељама градјана, са жељама да много боље живе него до сада, да раде, да се запошљавају, школују и да уживају мир какав уживају сви остали градјани Србије“.
А