НИКОЛА ТЕСЛА

Ajmo i Jobsa i Zuckerberga proglasiti naučnicima.

- - - - - - - - - -

Ali to spada u priču šbbkbb.

Zamisli da nije otkriven točak?
Zamisli da nije otkriven otto motor?
Zamisli da nije otkriven internet?

Не. Напротив, помињао сам сам ШББДНБ.
Точак је генијално откриће, уклапа се у тему.
Ото мотор и интернет... повуци воду.

Objašnjene za šta? :lol:

Ponovo zamena teza.

Pitao sam te da li je elektrotehnika nauka i na to nisi odgovorio.

Prateći dalji tok teme i prateći šta si pisao, mogu solidno da zaključim da nemaš nikakav argument da pokrepiš svoju tvrdnju. Sa druge strane, praviš se glup kako bi izbegao dalju raspravu sa mnom. Ja to prihvatam i to je u redu da činiš kada nemaš kvalitetnih argumenata već isključivo zamena teza.

Tri puta sam te pitao da objasniš kako je Nikola Tesla dobio najviše počasti za oblast naučnog istraživanja, te mernu jedinicu ''Tesla'' i jedini argument koji je od tebe proistekao je

''Normalno da će magnetni flux da koristi jedinicu mere Tesla jer to tako treba da koristi''. Za nekoga ko tvrdi da poznaje naučni rad, odnosno da Nikola Tesla nije bio naučnik, tvoji opseg znanja je ravan nuli.

Uprkos tome, nastavio sam i dalje, prikazujući linkove pride, očekujući makar neki verodostojan, odnosno solidan odgovor iliti argument sa tvoje strane i, nažalost, ostao sam uskraćen za to. Da li zbog toga što ćeš potvrditi ono o čemu ja uveliko pričam ili zbog toga što ne znaš o čemu pišeš, ali u svakom slučaju naša nazovi diskusija se u ovom trenutku završava s obzirom da vidim kako ti je to jedini cilj.

Ostaviću te da nastaviš sa svojim rekla-kazala kao i insinuacijama da je Nikola Tesla bio tek inženjer te da je njemu nauka bila stran pojam. Ono što mešaš su dostignuća i zvanja.

Čisto da budem dobar, postaviću ti, ponovo, pitanje : Da li je elektrotehnika nauka?

Ne razumijem, želiš reći da internet nije genijalnost?

Знам да не разумијеш. Интернет гледан кроз Џобса, Вознејка, Гејтса или Цукерберга, далеко је од генијалног.
А знаш ли да је и интернет и мобилну телефонију (што се полако и спаја у једно) описао управо Тесла? Наравно, околина је сматрала да „луди научник” бунца.

Знам да не разумијеш. Интернет гледан кроз Џобса, Вознејка, Гејтса или Цукерберга, далеко је од генијалног.
А знаш ли да је и интернет и мобилну телефонију (што се полако и спаја у једно) описао управо Тесла? Наравно, околина је сматрала да „луди научник” бунца.

Ne, ne znam da je Tesla opisao internet, može link?

- - - - - - - - - -

Nešto ozbiljnije od ovog

Još davne 1900. godine Teslin projekt "Svjetski sustav" predvidio je ne samo Internet već i njegove najkorisnije "plodove" poput e-maila, GPRS, GPS, PDF i slično.

:hahaha:

- - - - - - - - - -

Ja predviđam da će u budućnosti nestati novac.
Molim da se sjetite da je to Gumi predvidio.

- - - - - - - - - -

Nešto ozbiljnije od ovog

Još davne 1900. godine Teslin projekt "Svjetski sustav" predvidio je ne samo Internet već i njegove najkorisnije "plodove" poput e-maila, GPRS, GPS, PDF i slično.

???

Шта је са тобом?

Па те ствари смо још у основној школи учили у Физици...

Јбт, немогу да верујем шта све овде читам! :eek:

Јеси ти чуо за "ниску фреквенцију?"

Како, када, чијом заслугом је настала "слободна зона" ниске фреквенције?

Poslednja izmena:

Извини, али ја се нисам образовао на интернету па да за све што сам читао имам и линк.
Говорио је (понављам по сјећању) да ће бити могуће преносити звук, слике и било какве податке на даљину помоћу уређаја који стане у руку. Прогуглај и сигурно ћеш наћи, то није никакав тајни спис. Било у ондашњим новинама.

???

Шта је са тобом?

Па те ствари смо још у основној школи учили у Физици...

Јбт, немогу да верујем шта све овде читам! :eek:

Јеси ти чуо за "ниску фреквенцију?"

:eek:

Šta si učio u fizici?
Internet? PDF?

- - - - - - - - - -

Извини, али ја се нисам образовао на интернету па да за све што сам читао имам и линк.
Говорио је (понављам по сјећању) да ће бити могуће преносити звук, слике и било какве податке на даљину помоћу уређаја који стане у руку. Прогуглај и сигурно ћеш наћи, то није никакав тајни спис. Било у ондашњим новинама.

Dobro, i iz toga je zaključeno da je predvidio internet?

Ponovo zamena teza.
Naporan si, brate, al dobro. Idemo redom:

Pitao sam te da li je elektrotehnika nauka i na to nisi odgovorio.
Elektrotehnika nije nauka. Zato je tehnika. Samo ime ti kaže.

Prateći dalji tok teme i prateći šta si pisao, mogu solidno da zaključim da nemaš nikakav argument da pokrepiš svoju tvrdnju. Sa druge strane, praviš se glup kako bi izbegao dalju raspravu sa mnom. Ja to prihvatam i to je u redu da činiš kada nemaš kvalitetnih argumenata već isključivo zamena teza.
Koju tvrdnju? Tvrdio sam nekoliko stvari.

Tri puta sam te pitao da objasniš kako je Nikola Tesla dobio najviše počasti za oblast naučnog istraživanja, te mernu jedinicu ''Tesla'' i jedini argument koji je od tebe proistekao je
Zapravo, pitao si me za neku neidentifikovanu "najvišu međunarodnu naučnu nagradu", ali izgleda da samo slutiš da je nemoguće da takav naučnik nije negde dobio nekakvu najvažniju nagradu. Kada mi navedeš naziv te nagrade moći ću ti reći šta o tome mislim. :ceka:

''Normalno da će magnetni flux da koristi jedinicu mere Tesla jer to tako treba da koristi''.
Zapravo, rekao sam da je normalno da se koristi jedinica Tesla budući da je reč o jedinici iz internacionalnog sistema jedinica koji se svuda primenjuje.

Uprkos tome, nastavio sam i dalje, prikazujući linkove pride, očekujući makar neki verodostojan, odnosno solidan odgovor iliti argument sa tvoje strane i, nažalost, ostao sam uskraćen za to. Da li zbog toga što ćeš potvrditi ono o čemu ja uveliko pričam ili zbog toga što ne znaš o čemu pišeš, ali u svakom slučaju naša nazovi diskusija se u ovom trenutku završava s obzirom da vidim kako ti je to jedini cilj.
Uvalio si nekakav tekst o nuklearnoj magnetnoj rezonanciji. Pojma nemam kakve to veze ima sa Teslom. Taj dijagnostički postupak nastao je relativno nedavno. I šta onda oćeš da ti odgovorim na to?

Dalje, uvalio si tablicu izvedenih jedinica u SI sistemu kao krunski dokaz da je Tesla bio naučnik. Odgovorio sam ti da su tamo i radian i luks i lumen, a nisu naučnici. Nisu čak ni osobe.
A Gumi ti je dodao za Webera koji je bio industirjalac, pa mi nekako bilo oigledno da ti je odgovoreno i više nego što si pitao. E sad... ako nisi shvatio...

Ostaviću te da nastaviš sa svojim rekla-kazala kao i insinuacijama da je Nikola Tesla bio tek inženjer te da je njemu nauka bila stran pojam. Ono što mešaš su dostignuća i zvanja.
Nisam niakada tvrdio da je Tesla bio "tek inženjer". Naprotiv, rekao sam da je bio genijalan inženjer i to mu dođe više nego Volta koji je napravio karijeru golicajući bakarnim štapovima mrtve žabe po tabanima.

Čisto da budem dobar, postaviću ti, ponovo, pitanje : Da li je elektrotehnika nauka?
To ti je postala opsesija. :lol:
Nije. Da je nauka zvala bi se elektrologija. :lol:

Digresija: priča o nastanku pdf-a je sasvim zanimljiva.
Koga zanima?

- - - - - - - - - -

Како, када, чијом заслугом је настала "слободна зона" ниске фреквенције?

Naj se ljutiš, ali mirišeš na HAARP.

I onako intimno, strašno mi na kua idu mulci koji bezrazložno povećavaju i farbaju tekst.
Upristoji se.

TOP 10 MOST INFLUENTIAL SCIENTISTS

"Tesla was a Serbian engineer and inventor who is often described as the most important scientist and inventor of the modern age, a man who “shed light over the face of Earth”. He is best known for many revolutionary contributions in the field of electricity and magnetism in the late 19th and early 20th centuries. Tesla’s patents and theoretical work formed the basis of modern alternating current electric power (AC) systems, including the polyphase power distribution systems and the AC motor, with which he helped usher in the Second Industrial Revolution. Contemporary biographers of Tesla have regarded him as “The Father of Physics”, “The man who invented the twentieth century” and “the patron saint of modern electricity.” Aside from his work on electromagnetism and electromechanical engineering, Tesla has contributed in varying degrees to the establishment of robotics, remote control, radar and computer science, and to the expansion of ballistics, nuclear physics, and theoretical physics. In 1943, the Supreme Court of the United States credited him as being the inventor of the radio. Many of his achievements have been used, with some controversy, to support various pseudosciences, UFO theories, and early New Age occultism."

TOP 10 GREATEST SCIENTISTS WHO CHANGED WORLD

"This Serbian born scientist atop the list because of his immense knowledge in different fields of science and technology. Without a question, this 1856 born guy was a cool geek. He could speak 8 languages, recite a whole book completely just with one reading, make a device just by seeing it once and not writing down anything. A funny fact about him was that he was a celibate his whole life. Tesla had developed almost everything by himself and did not expose any of it which later was invented by other scientists in his time. Tesla had generated ac current before Edison knew about charges. Markoni who got noble prize for inventing radio used all the ideas of Tesla. X-rays by Roentgen, RADAR by Watson-watt were all devised by Nikola Tesla. There was almost nothing that Tesla did not do."

"“Nikola Tesla was not in this for the money. He wanted to give the world free energy. If we are to implement free energy in the tradition of Nikola Tesla, then we need to replicate not only his science but his humanity.” - Sterling D. Allan"

"Tesla tinkered with radio waves as early as 1892, debuting a radio wave-controlled boat in 1898 with great fanfare at an electrical exhibition at New York’s Madison Square Garden. Expanding on the technology, he patented more than a dozen ideas related to radio communication, before Italian inventor Guglielmo Marconi leapt ahead of a financially unstable Tesla and completed the first transatlantic radio transmission (a bit of Morse code, sent from England to Newfoundland) on the back of Tesla’s science. Marconi and Tesla’s battle for intellectual recognition waged for decades before the U.S. Supreme Court ultimately revoked some of Marconi’s patents in 1943, restoring Tesla as the father of radio, at least legally."

"As early as 1892, Nikola Tesla created a basic design for radio. On November 8, 1898 he patented a radio controlled robot-boat. Tesla used this boat which was controlled by radio waves in the Electrical Exhibition in 1898, Madison Square Garden.

Tesla's robot-boat was constructed with an antenna, which transmitted the radio waves coming from the command post where Tesla was standing. Those radio waves were received by a radio sensitive device called coherer, which transmitted the radio waves into mechanical movements of the propellers on the boat.

Tesla changed the boat's direction, with manually operated controls on the command post. Since this was the first application of radio waves, it made front page news, in America, at that time.

Most of us, think of Guglielmo Marconi as the father of radio, and Tesla is unknown for his work in radio. Marconi claimed all the first patents for radio, something originally developed by Tesla. Nikola Tesla tried to prove that he was the creator of radio but it wasn't until 1943, where Marconi's patents were deemed invalid; however, people still have no idea about Tesla's work with radio."

tesla-radio-controlled-boat-nikola-1898-patent-invention.jpg

tesla-cartoon-630.jpg

https://teslauniverse.com/nikola-tesla/articles/tesla-invented-radio-not-marconi

PITANJE ZA ONE KOJI TVRDE DA NIJE BIO NAUČNIK : DA LI JE ELEKTROTEHNIKA NAUKA? :)

Digresija: priča o nastanku pdf-a je sasvim zanimljiva.
Koga zanima?

- - - - - - - - - -

Naj se ljutiš, ali mirišeš na HAARP.

I onako intimno, strašno mi na kua idu mulci koji bezrazložno povećavaju i farbaju tekst.
Upristoji se.

Па ти си бисер свих времена! :hahaha:

Где је данас примењена "слободна зона" ниске френквенције?

Па ти си бисер свих времена! :hahaha:

Где је данас примењена "слободна зона" ниске френквенције?

Ne znam, kada se to učilo sam bio iza trafostanice i pušio Milde Sorte.

- - - - - - - - - -

Dokaz da NE POZNAJEŠ NAUKU.

To je sve što sam želeo da pročitam od tebe i da te okarakterišem kao NEZNALICU. :) Hvala što si odgovorio.

Zamjenjuješ teze.

Back