kentaur Nesh
Veoma poznat
- Poruka
- 12.674
Naučnik je neko ko otkrije ili objasni neki prirodni fenomen. Inženjer se bavi primenom naučnih otkrića.
po tebi - Tesla to nije uradio - otkrio ili objasnio neki prirodni fenomen?...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Naučnik je neko ko otkrije ili objasni neki prirodni fenomen. Inženjer se bavi primenom naučnih otkrića.
nemam kome.

Па да... Од све муке, ништа ти не преостаје, већ да се клибериш.

Aha, sada ćeš da menjaš tezu na cepidlačenju jer kod mene ne može da ti prođe zamena teza.![]()
Takvi kao ti dobijaju puno poena kod američkih poltrona koji misle da su oni najjača nacija na svetu.
''Joseph Henry, president of the National Academy of Sciences and one of the most renowned electrical scientists in the US, described Edison as "the most ingenious inventor in this country... or in any other"
Ako odlučiš da probaš da dokažeš nešto, tu sam pa se javi.![]()

Ja zamenjujem teze, a ti mi dokazuješ da je Tesla bio naučnik time što je predsednik Američke akademije nauka nazvao Edisona najvećim... pronalazačem?![]()
Tvoji zaključci su fascinantno loši.
Za početak, očekujem da objasniš kako je jedan inženjer koji se nije bavio naukom i naučnim radom (po tvom mišljenju) dobio najvišu naučnu počast u istoriji nauke i to na internacionalnoj osnovi.
ELEKTROTEHNIKA JE NAUKA
Hvala na razumevanju.
Tvoji zaključci su fascinantno loši.
Za početak, očekujem da objasniš kako je jedan inženjer koji se nije bavio naukom i naučnim radom (po tvom mišljenju) dobio najvišu naučnu počast u istoriji nauke i to na internacionalnoj osnovi.
Koju nagradu?
Vidim, zbunjen si potpuno. To je u redu.
Probaćemo na ovaj način :
http://www.journal.ftn.kg.ac.rs/Vol_3-2/08-Spaic-Spiridonovic.pdf
Nadam se da ti je sada jasnije. Da li je potrebno da ponovim pitanje iz pređašnjeg posta ili ne?
Ti ne razumes da drugi NE TUMACE to tako.
Jos jednom: kada dobijes americki pasos ti TOGA CASA POSTAJES AMERIKANAC, nije bitno ni da ne znas engleski!
Vidim, zbunjen si potpuno. To je u redu.
Probaćemo na ovaj način :
http://www.journal.ftn.kg.ac.rs/Vol_3-2/08-Spaic-Spiridonovic.pdf
Nadam se da ti je sada jasnije. Da li je potrebno da ponovim pitanje iz pređašnjeg posta ili ne?

Jebate, ustanovili smo da je i mašinstvo nauka.![]()
Koju nagradu?

Kako inženjer dobija najvišu naučnu počast?![]()
Ti bi svakako rekao strojologija.![]()
deder pokaži nam jedan Teslin naučni radAha, sada ćeš da menjaš tezu na cepidlačenju jer kod mene ne može da ti prođe zamena teza.![]()
Takvi kao ti dobijaju puno poena kod američkih poltrona koji misle da su oni najjača nacija na svetu.
''Joseph Henry, president of the National Academy of Sciences and one of the most renowned electrical scientists in the US, described Edison as "the most ingenious inventor in this country... or in any other"
Ako odlučiš da probaš da dokažeš nešto, tu sam pa se javi.![]()
Probaću još jednom
![]()

Nisam stručnjak za Teslinu biografiju. Znam da je objavio stotine patenata, ali ne znam ni jedan naučni rad. Možda ti znaš više?![]()
Probaću još jednom

Toga NEMA kod Amerikanaca.
Kod njih si automatski Amertikanac kada dobijes americki pasos.
Ne moze da imas drugu nacionalnost.
Na zapadu prosečan čovek nikada nije čuo za Teslu...kad mu spomeneš Teslu obično pomisli na auto na struju, koje je sad popularno.
Meni neki dan došla na vrata dvojica koji rade za neku elektrodistributersku kompaniju da mi ponude da uzimam struju od njih. Pitam ih da li znaju ko je Tesla? Jedan je čuo za njega, ali nije siguran čim se konkretno bavio...a rade za elektrodistribuciju, pa ti vidi koliko je poznat na zapadu.![]()
Mislim da sam bio dovoljno jasan. Naučni rad obično se izražava u naučnim radovima, a inženjerski rad u patentima.zasto izbjegavas direktan odgovor na direktno pitanje...
...
Zamisli ovako: dodje u Srbiju mlad Madjar, tek zavrsio fakultet.....
Kroz par godina dobije srpsko drzavljanstvo, sve radove mu finansira Srbija, radi u Srbiji i za Srbiju celo vreme i kroz nekoliko decenija postigne znacajne rezultate....
I onda svi kazu: "veliki madjarski naucnik....."
NE IDE TO TAKO...