НИКОЛА ТЕСЛА

Aha, sada ćeš da menjaš tezu na cepidlačenju jer kod mene ne može da ti prođe zamena teza. :lol::klap:

Takvi kao ti dobijaju puno poena kod američkih poltrona koji misle da su oni najjača nacija na svetu.

''Joseph Henry, president of the National Academy of Sciences and one of the most renowned electrical scientists in the US, described Edison as "the most ingenious inventor in this country... or in any other"

:hahaha:

Ako odlučiš da probaš da dokažeš nešto, tu sam pa se javi. :ok:

po tebi - Tesla to nije uradio - otkrio ili objasnio neki prirodni fenomen?...

Nisam stručnjak za Teslinu biografiju. Znam da je objavio stotine patenata, ali ne znam ni jedan naučni rad. Možda ti znaš više? :neutral:

- - - - - - - - - -

Aha, sada ćeš da menjaš tezu na cepidlačenju jer kod mene ne može da ti prođe zamena teza. :lol::klap:

Takvi kao ti dobijaju puno poena kod američkih poltrona koji misle da su oni najjača nacija na svetu.

''Joseph Henry, president of the National Academy of Sciences and one of the most renowned electrical scientists in the US, described Edison as "the most ingenious inventor in this country... or in any other"

Ja zamenjujem teze, a ti mi dokazuješ da je Tesla bio naučnik time što je predsednik Američke akademije nauka nazvao Edisona najvećim... pronalazačem? :lol:

Ja zamenjujem teze, a ti mi dokazuješ da je Tesla bio naučnik time što je predsednik Američke akademije nauka nazvao Edisona najvećim... pronalazačem? :lol:

Tvoji zaključci su fascinantno loši.

Za početak, očekujem da objasniš kako je jedan inženjer koji se nije bavio naukom i naučnim radom (po tvom mišljenju) dobio najvišu naučnu počast u istoriji nauke i to na internacionalnoj osnovi.

Vidim, zbunjen si potpuno. To je u redu.

Probaćemo na ovaj način :

http://www.journal.ftn.kg.ac.rs/Vol_3-2/08-Spaic-Spiridonovic.pdf

Nadam se da ti je sada jasnije. Da li je potrebno da ponovim pitanje iz pređašnjeg posta ili ne?

Ne. Potrebno je da kažeš kakvu si to nagradu pominjao. Jer o tome si govorio u prethodnom postu. U ovome što si postavio vidi se da je dobio nekoliko patenata u vezi sa obrtnim magnetnim poljem. Da nije to ta "najeća međunarodna naučna nagrada"? :neutral:

- - - - - - - - - -

Jebate, ustanovili smo da je i mašinstvo nauka. :roll:

Ti bi svakako rekao strojologija. :D

Probaću još jednom

SItesla.jpg

Kako inženjer dobija najvišu naučnu počast? :)

deder pokaži nam jedan Teslin naučni rad

Na zapadu prosečan čovek nikada nije čuo za Teslu...kad mu spomeneš Teslu obično pomisli na auto na struju, koje je sad popularno.

Meni neki dan došla na vrata dvojica koji rade za neku elektrodistributersku kompaniju da mi ponude da uzimam struju od njih. Pitam ih da li znaju ko je Tesla? Jedan je čuo za njega, ali nije siguran čim se konkretno bavio...a rade za elektrodistribuciju, pa ti vidi koliko je poznat na zapadu.:dash:

Pa to ne govori o Tesli nego o gloopom zapadu.

Zamisli ovako: dodje u Srbiju mlad Madjar, tek zavrsio fakultet.....

Kroz par godina dobije srpsko drzavljanstvo, sve radove mu finansira Srbija, radi u Srbiji i za Srbiju celo vreme i kroz nekoliko decenija postigne znacajne rezultate....

I onda svi kazu: "veliki madjarski naucnik....."

NE IDE TO TAKO...

A, da je Bugarin, jel' bi isto bio veliki mađarski naučnik ?
Kako to tamo ide, na istočnim granicama ?
A, tu je i Rumunija.....

JESAM LI DOBRO SKONT'O !?

Back