Nikola Krstić:Nešto nije u redu sa nama, od kako znam za sebe, tako znam i da su svi protiv nas.

Нијесу сви против нас, него су то наши ИЗБОРИ. Оћеш Југу, е плаћај цијену. То јако пуно кошта. Кобацај се и котрљај, па на крају шта остане од тебе.

Набием на к. и васи вековне српске непријатеље и Југу.

Жива рана и непоправљива грешка је Александрова и Пашићева, као и закључак Нишке скупштине о Југославији. Моћи ћемо само да плачемо, неке грешке су неисправљиве, зато што уђу у генетику. Требало је да останемо на Дрини као граници, српској Војводини, Црној Гори (излаз на море) и Старој Србији. Ко хоће веће, изгуби из вреће.

Жива рана и непоправљива грешка је Александрова и Пашићева, као и закључак Нишке скупштине о Југославији. Моћи ћемо само да плачемо, неке грешке су неисправљиве, зато што уђу у генетику. Требало је да останемо на Дрини као граници, српској Војводини, Црној Гори (излаз на море) и Старој Србији. Ко хоће веће, изгуби из вреће.

Пашић је био противник југословенске идеје, а односи између те двојице су били толико ужасни да је Александар поставио Стојана Протића за премијера место Пашића, тако да нема смисла говорити "Пашић и Александар".

Пашић је најзаслужнији што је држава била прозвана СХС место Југославија. Једном је рекао нешто у фазону само преко мене мртвог.

Пашић је био противник југословенске идеје, а односи између те двојице су били толико ужасни да је Александар поставио Стојана Протића за премијера место Пашића, тако да нема смисла говорити "Пашић и Александар".

Пашић је најзаслужнији што је држава била прозвана СХС место Југославија. Једном је рекао нешто у фазону само преко мене мртвог.
Извини, стварно нисам то знао, пошто је Пашић био ратни председник Владе и Нишка скупштина је била за његовог вакта. Али, свеједно, штета је непоправљива.

Извини, стварно нисам то знао, пошто је Пашић био ратни председник Владе и Нишка скупштина је била за његовог вакта. Али, свеједно, штета је непоправљива.
Пашић је био ратни предсједник Владе, али је имао иза себе Александра и опозицију, који су пријетили више пута да ће срушити и њега и владу ако не пристане на Југославију и хрватске прохтјеве и захтјеве.
Крфска декларација, Женерва, Пашић је рекао Александру и опозицији - ОВО ЈЕ ЧИСТА КАПИТУЛАЦИЈА. Одговор је био - Ако ти нећеш, има онај ко оће!

У Нишу је био почетак зла, али тад још није било касно зауставити оно касније.

Пашић није био глупак, за разлику од ВЕЋИНЕ. Знао је он добро да се у таке пустоловине не улази наглавачке и какве посљедице то може имати (као што смо видили током цијелог 20. и овог вијека.

То јесте тачно, али не можемо одговорност сваљивати као прво на људе који су били против тога или пружали било какав вид отпора, а као друго, да се игнорише међународни фактор, као да је Србија била велесила. О стварању југословенске државе одлука је била донета у Паризу и Лондону.

Није Србија под окупацијом данас, па сва сломљена и никаква, као да је то неко нормално стање. Напротив, ми мора да урадимо отклон од Титовог времена, јер је то било оно што је био изузетак; последица врло специфичног сплета околности Другог светског и Хладног рата. Ми смо се сада, од 1980-их година, само вратили у нормално стање.

Back