Niko te ne može zeznuti kao...

sve je drukcije
ljudi vise nadrndani
kao da je bilo SJAJNO nekad
ipak, mislim da je bilo bolje, toplije, prisnije

u odnose se mora ulagati
ja sam bas nedavno donijela doluku da cu jedan do dva puta sedmicno obici nekog iz familije / na kafu / nista vise
idem ja, sta ima veze / kad bismo cekali jedni druge nikad se ne bismo vidjali

sve je drukcije
ljudi vise nadrndani

u odnose se mora ulagati
ja sam bas nedavno donijela doluku da cu jedan do dva puta sedmicno obici nekog iz familije / na kafu / nista vise

Isto i ja, al kad je okupljanje onda mene(!) prozivaju da se ne viđam sa familijom.

Mrzim ono prebacivanje odgovornosti:"Pa svrati ti, kod kuće smo!". SVratite vi, imam i ja kuću. Pozovite, a ne samo ja.

Isto i ja, al kad je okupljanje onda mene(!) prozivaju da se ne viđam sa familijom.

Mrzim ono prebacivanje odgovornosti:"Pa svrati ti, kod kuće smo!". SVratite vi, imam i ja kuću. Pozovite, a ne samo ja.

И ја имам тих једносмерних односа. Већ дуже време је не зовем. Нисам ни ја будала.

Kad vas tako smaraju, samo recite "da ste vi hteli javili bi ste se" oni svi ocekuju da se drugi ponize prvi.

И ја имам тих једносмерних односа. Већ дуже време је не зовем. Нисам ни ја будала.

Isti slučaj i kod mene... strašno je kada viđaš suprugine roditelje daleko češće nego svoje, samo zato što ne mogu da podignu slušalicu i pozovu :dontunderstand:

Jedno vreme sam se trudio, ali kada vidim da je to isključivo jednosmerna komunikacija bez želje da se promeni, digao sam ruke.

Najstrašnija mi je činjenica da je tako bilo oduvek :sad2:

To su gluposti. Svaka budala može da završi fakultet, bitno je šta radiš posle. Ne kažem da faks nije dobar i koristan, naravno da ejste, kao i sve akd učiš u životu, ali nije ti presudan. Znam brdo ljudi koji nisu završili fakultete i žive lepo živote.

Imam jak faks, a radim za minimalac. Ne slazem se da je koristan, vec nasuprot. Ispira mozak i uzima najbolje godine zivota. Programira te da do kraja zivota sluzis sistemu po izopacenim i nehumanim vrednostima.

sve je drukcije
ljudi vise nadrndani

u odnose se mora ulagati

Meni moji doziraju koliko cesto i kako da ih kontaktiram. Posto ne vole mog muza i ne kapiraju da sam u paketu, stalno je neka ludnica. Pogotovo oko paganskih obicaja i praznika. A sve se predstavi da ja nemam postovanja.

Imam jak faks, a radim za minimalac. Ne slazem se da je koristan, vec nasuprot. Ispira mozak i uzima najbolje godine zivota. Programira te da do kraja zivota sluzis sistemu po izopacenim i nehumanim vrednostima.

Faks je minimum 4 godine i mislim da to nije tako strašno. Meni je lepo bilo na faksu. Jedino mi nisu bile lepe poslednje sedmice, jedna ili dve, pred ispite, jer sam tremaroš, ali osećala sam se lepo posle toga, jer sam pobedila sebe, izborila se, nadmašila sebe kad sam mislila da sam slaba, naučila da se snalazim i naučila svašta drugo zanimljivo. Četiri godine nisu najbolje godine života, a nisu ni najgore, ako se dobro organizuješ. Ja sam sve vreme i izlazila, i trenirala i svašta nešto još.

- - - - - - - - - -

Meni moji doziraju koliko cesto i kako da ih kontaktiram. Posto ne vole mog muza i ne kapiraju da sam u paketu, stalno je neka ludnica. Pogotovo oko paganskih obicaja i praznika. A sve se predstavi da ja nemam postovanja.

Koliko mi je to idiotski, to kao, ne vole muža... Kako neki roditelji ne kapiraju da je najbitnije u svemu tome da je njihovo dete srećno. To da li vole zeta ili snaju je potpuno nebitno, ni ne moraju da ga vole, ali moraju da poštuju. A i što ne bi voleli, ako njihovo dete ta osoba čini srećnom i čuva je i naposletku i ima decu sa tom osobom...

Koliko mi je to idiotski, to kao, ne vole muža... Kako neki roditelji ne kapiraju da je najbitnije u svemu tome da je njihovo dete srećno. To da li vole zeta ili snaju je potpuno nebitno, ni ne moraju da ga vole, ali moraju da poštuju. A i što ne bi voleli, ako njihovo dete ta osoba čini srećnom i čuva je i naposletku i ima decu sa tom osobom...

To su sebicni ljudi.

e, bolje ti je kad ti oni doziraju *samo ako nije precesto :mrgreen:*

ma, nigdje to nije idealno :zcepanje:

- - - - - - - - - -

Isti slučaj i kod mene... strašno je kada viđaš suprugine roditelje daleko češće nego svoje, samo zato što ne mogu da podignu slušalicu i pozovu :dontunderstand:

Jedno vreme sam se trudio, ali kada vidim da je to isključivo jednosmerna komunikacija bez želje da se promeni, digao sam ruke.

Najstrašnija mi je činjenica da je tako bilo oduvek :sad2:

hebo te
ovo me rastuzi

kao kad sam cula da su roditelji rekli studentu na odmoru da jedva cekaju d aode, jer im poremeti ritam kad dodje
:dontunderstand:

Ne vole bas zato sto ne postuju. Postovanje je preduslov za ljubav. Ne mozes voleti nekoga koga prvo ne postujes.

Ne vole bas zato sto ne postuju. Postovanje je preduslov za ljubav. Ne mozes voleti nekoga koga prvo ne postujes.

Upravo to, ne može jedno bez drugog, ali oni tu prevashodno ne poštuju svoju ćerku i njen izbor. Vi ste vaše obavili, venčani ste, dragi roditelji. :lol: Ne kažem, mogu roditelji da imaju mišljenje, da pitaju, sugerišu, da se zabrinu... Sve je to u redu, jer nije to iz loših namera, baš naprotiv, ali sve ima neku meru. Ako ti tvoje dete kaže da je srećno i objasni da smatra da je napravilo dobar izbor i ništa mu ne fali, tebi je to dovoljno. Da vidiš da ti se dete zlopati, e to je već drugo, al ako je srećno...? Pa šta tu dalje na tu temu ima da se priča? Niiištaaa...

- - - - - - - - - -

Ima onaj lep citat sa početka Ane Karenjine: "Sve srećne porodice su slične jedna drugoj. Svaka nesrećna porodica, nesrećna je na svoj način.".

Upravo to, ne može jedno bez drugog, ali oni tu prevashodno ne poštuju svoju ćerku i njen izbor. Vi ste vaše obavili, venčani ste, dragi roditelji. :lol: Ne kažem, mogu roditelji da imaju mišljenje, da pitaju, sugerišu, da se zabrinu... Sve je to u redu, jer nije to iz loših namera, baš naprotiv, ali sve ima neku meru. Ako ti tvoje dete kaže da je srećno i objasni da smatra da je napravilo dobar izbor i ništa mu ne fali, tebi je to dovoljno. Da vidiš da ti se dete zlopati, e to je već drugo, al ako je srećno...? Pa šta tu dalje na tu temu ima da se priča? Niiištaaa...

- - - - - - - - - -

Ima onaj lep citat sa početka Ane Karenjine: "Sve srećne porodice su slične jedna drugoj. Svaka nesrećna porodica, nesrećna je na svoj način.".

Uostalom cerka se udaje..uzima prezime muskarca napusta jednu porodicu i ulazi u drugu i postaje delom te porodice..njegove porodice a ne njene..njena bivsa porodica je nju ispratila sas miraz.
sad ljudi ima svakakvih sa svakakvim motivacijama..cinjenica je da danas moderne snajke bi odmah kad se udaju da upravljaju tom kucom i nametnu svoja pravila..sukob je neminovan..a ubrzo i raspad braka.i njoj su stalno tu njegovi krivi sto joj ne daju da ona upravlja.
Brak se drugacije zove i bracna ili porodicna zajednica..sto podrazumeva da svi tu treba da se prilagode jedni na druge.
Ti medjuljudski odnosi se tu vrlo lako zajebu..a sve polazi od malih stvari i sitnica i kaskadno kumulativno dodje do situacije nemoguceg suzivota a da niko ne ne zna sto su se uopste I poceli svadjaju..to se neosetnu zaguzva da vise niko ziv ne moze da rasplete..

Cinjenica je takodje da jedan dobar deo brakova cine supruznici koji su oboje nedozreli i nedorasli novoj zivotnoj stvarnosti i nesposobni da ostvare dugorocnu stabilnost koja bi trebalo da dodje sa brakom da bi mogli da svoju decu vaspitavaju u nekom zdravom okruzenju a ne bolesnom

to sto je neko super frajer i dobar u krevetu i dobar i super u vezi uopste nije garant da ce biti i dobar supruznik u braku..isto vazi i za zene..
ma sve su to kompleksne teme koje ne mogu da se adekvatno objasne u nekoliko recenica na forumu jbg

A dobro @Martial, ta prva rečenica, to je malo arhaičan način gledanja na stupanje u brak... Ko još danas daje miraz? Masa žena zadrži svoje prezime. Ja lično smatram da su i dalje ope strane familije bitne, jer za mene to nije odvajanje žene, nego spajanje dve porodice kroz decu.

A dobro @Martial, ta prva rečenica, to je malo arhaičan način gledanja na stupanje u brak... Ko još danas daje miraz? Masa žena zadrži svoje prezime. Ja lično smatram da su i dalje ope strane familije bitne, jer za mene to nije odvajanje žene, nego spajanje dve porodice kroz decu.

Statistika razvoda brakova nam je izgleda zato u konstantnom padu a porodice su nam stabilna i zdrava okruzenja za rast i razvoj dece u odrasle samostalne samodovoljne jednike koje mogu da budu konstruktivni elemenat drustva u celini ne samo u svom neposrednom okruzenju..:roll:

http://www.novosti.rs/vesti/zivot_+.303.html:567248-Sta-ubija-brakove-u-Srbiji

Poslednja izmena:
Statistika razvoda brakova nam je izgleda zato u konstantnom padu a porodice su nam stabilna i zdrava okruzenja za rast i razvoj dece u odrasle samostalne samodovoljne jednike koje mogu da budu konstruktivni elemenat drustva u celini ne samo u svom neposrednom okruzenju..:roll:

http://www.novosti.rs/vesti/zivot_+.303.html:567248-Sta-ubija-brakove-u-Srbiji

Ne bih rekla da je zbog toga baš, jer to je pitanje veće bliskosti, a problam je u otuđivanju ljudi. Ljude su iskvarili ratovi, komunizam, kapitalizam, otuđivanje od porodičnih vrednosti pozivanjem na potpune lične slobode i jednakosti za neke očigledno neprirodne fenomene, ritam života zbog kojeg ljudi malo vremena provode sa decom a tako i u vaspitavanju njih (pa ih vaspitavaju ulica i tv), školstvo koje je zadrto i isto već decenijama gde učitelj više nije vaspitač nego sluga pa su se deca osilila itd itd...

Zapravo sve ovo što sam navela su potencijalne problematične teme. :D

Ne bih rekla da je zbog toga baš, jer to je pitanje veće bliskosti, a problam je u otuđivanju ljudi. Ljude su iskvarili ratovi, komunizam, kapitalizam, otuđivanje od porodičnih vrednosti pozivanjem na potpune lične slobode i jednakosti za neke očigledno neprirodne fenomene, ritam života zbog kojeg ljudi malo vremena provode sa decom a tako i u vaspitavanju njih (pa ih vaspitavaju ulica i tv), školstvo koje je zadrto i isto već decenijama gde učitelj više nije vaspitač nego sluga pa su se deca osilila itd itd...

Zapravo sve ovo što sam navela su potencijalne problematične teme. :D

eto vidis..ljude obicno ne rusi jedan problem..vec akumulacija gomeile problema koje ne ume ili ne moze da resi ma iz kog razloga a najcesce su to skroz opravdani razlozi.

npr nisu deca kriva sto su matori upropastili drzavu i drustvo sa drzavom ali su deca ta koja trpe najvise posledica stetnih po njih.

bolji zivot trazi bolje ljude..

koliko se ljudi danas uprkos svemu i dalje trude da danas budu boljim ljudima nego sto su to bili juce?

vece dobro ne nastaje kao tamo necija vizija ( takve sa vizijama u normalnom drustvu trpaju u tapacirane celije ))) nego nastaje akumulacijom sitnih dobara koje svi cinimo na svakodnevnoj bazi.
isto tako nastaje i veliko zlo..biraj svaki dan manje zlo i posle nekog vremena to zlo naraslo na jedno vrlo veliko i opasno zlo..a nama vec nekoliko decenija unazad pokusvaju da predstave manje zlo kao bolji izbor..arrgh

oni komunisti koji su vladali nekad ovom drzavom imali su onu devizu 3x8 ..8 sati rada 8 sati spavanja i 8 sati kulturnog uzdizanja. ovi posle njih skapirali da za njih nista nevalja tih 8 sati kulturnog uzdizanja ..( to su opasne frekvencije ) pa uveli 16 sati rada i 8 sati spavanja..

a kad je covek uveden u egzistencijalni problem I mora da radi po 15 16 sati dnevno da bi preziveo posle nekog vremena takvog rezima njemu se mozak skupi i svede u tacku. aneko kome je mozak u tacci ne moze ni da sagleda problem a kamoli da iznadje resenje za isti.

...kao vlastita porodica. Ljudi moji, počev od moje najuže, o široj da ne pričam, ima toliko slučajeva gde su me zeznuli ovako ili onako. Imam utisak da se većina porodica danas udaljila i da su odnosi bili mnogo prisniji pre. Kakva je situacija kod vas? Ja sa pola familije ne razgovaram, a pokušavala sam X puta da uspostavim odnose, al ne može kad to hoće samo jedna strana.

Npr, moja ujna ceo život ima fazon da priča kako treba da se družimo, kako smo njene ćerke i ja sestre, kako je greota. Mi ih zvali kod nas, a oni nas nikad. Svaki put je "da dođemo mi kod vas". I stalno folirancije tog tipa. A moja majka pozove svog brata, sa istom nadom da obnovi odnose, on joj ne prepoznaje glas, a u 20tim se družili non stop, imali isto društvo, išli na letovanja isl.

intenzivna i besomucna familijarna druzenja se u nasem narodu zovu crevarenje.

Back