Niko kao mama

gost 341997

Poznat
Poruka
7.321
Gledam ove današnje devojke/žene, kada spremaju, gledaju nešto da zbudže na brzinu...
Fil prave od pudinga, kore gotove, neki instant ručak koji bi i moji psiću imeli da zbrčakaju na brzinu,
a pravi šmek ukusa hrane je upravo iz:

Mamine kuhunje

Poražavajuće jeste, ali šta da se radi, bitniji je manikir, pedikir, teretana, nego da se spremi prava klopa :(
----------------------

Zašto su 'savremene' žene "danas" toliko nezainteresovane za kuhinju,
da maltene prave takve bućkuriše koje ni same ne mogu da jedu ? :think:

zato sto savremeni muzic nije zahvalan kad zena provede 2 sata pored sporeta kuvajuci rucak.jede gledajuci u mobilni,novine,tv ili kompjuter.nema vise zajednickih ruckova,rakijica pred rucak,casa vina za vreme rucka,sedenje za stolom i lagana prica
svi negde jure,zure,vracaju se i zene i muskarci sa posla posle 5...

zato sto savremeni muzic nije zahvalan kad zena provede 2 sata pored sporeta kuvajuci rucak.jede gledajuci u mobilni,novine,tv ili kompjuter.nema vise zajednickih ruckova,rakijica pred rucak,casa vina za vreme rucka,sedenje za stolom i lagana prica

a kako bi to muž trebao biti zahvalan, osim što mu prija klopa i zadovoljan je spremljenim ?

- - - - - - - - - -

Mamina kuhinja? Nisu ni pre sve mame bile dobre kuvarice.Kao što nisu ni danas.

mame su pre, prosto morale postati/biti, dobre kuvarice, jer nisu postojale sve ove instant "čarolije"
koje se nude po super-.marketima

a kako bi to muž trebao biti zahvalan, osim što mu prija klopa i zadovoljan je spremljenim ?

bouze...:zper:
ruku na srce,moj tata,a i svekar nikad nisu rucali a da nisu rekli zenama bas je bilo ukusno
moj muz jede,ja pitam kakvo je,on kaze mucenik,vruce :(
a tako cujem i od drugarica.
muskarci za stolom cute,gledaju da zbrze jelo,kad pitas sta bi sutra za rucak,kazu svejedno
jel svejedno?
e pa onda....:mrgreen:

Gledam ove današnje devojke/žene, kada spremaju, gledaju nešto da zbudže na brzinu...
Fil prave od pudinga, kore gotove, neki instant ručak koji bi i moji psiću imeli da zbrčakaju na brzinu,
a pravi šmek ukusa hrane je upravo iz:

Mamine kuhunje

Poražavajuće jeste, ali šta da se radi, bitniji je manikir, pedikir, teretana, nego da se spremi prava klopa :(
----------------------

Zašto su 'savremene' žene "danas" toliko nezainteresovane za kuhinju,
da maltene prave takve bućkuriše koje ni same ne mogu da jedu ? :think:

Eto ti odgovora...

bouze...:zper:
ruku na srce,moj tata,a i svekar nikad nisu rucali a da nisu rekli zenama bas je bilo ukusno
moj muz jede,ja pitam kakvo je,on kaze mucenik,vruce :(
a tako cujem i od drugarica.
muskarci za stolom cute,gledaju da zbrze jelo,kad pitas sta bi sutra za rucak,kazu svejedno
jel svejedno?
e pa onda....:mrgreen:

pa vruće, naravno, ja se pitao oduvek kako nema neki metod da se sprema na mlako :D

ali postavlja se pitanje, koliko je to jelo zbrzano pa da i muževi zbrzano pokusaju/pojedu to iz tanjira ? :neutral:

- - - - - - - - - -

moja mama nije neka kuvarica, al svejedno, dok su zivjeli ovde bilo mi je drago da pojedem njen rucak, samo da ja ne kuvam :)))))))))))

verovatno grešiš...
kad pojedeš ručak od 'savremene' žene, ima kevu od blata da praviš :zjede:

- - - - - - - - - -

mame su pre, prosto morale postati/biti, dobre kuvarice, jer nisu postojale sve ove instant "čarolije"
koje se nude po super-.marketima

Bar moze da pohvali ako nista drugo... ja kad provedem tri sata za sporetom a neko ne pohvali bar trud ili mrljavi po tanjiru vise nece jesti kod mene... sujetna sam kad je to u pitanju.

Moja bivsa je kupovala klopu u "kuhinjicama" ( one prcvarnice sa gotovim jelima), time se trovala i ljubazno nudila i meni.
Ja sam prvi povukao nogu i poceo da kuvam domace supe i jela, vrlo brzo sam i nju ukljucio tako da posle nismo imali ni kesicu instant supe u kuci.
Samo domace i zdravo...:zcool:

E sad, ja nisam samozivo djubre, ona nije bila totalno razmazena i beskorisna tatina princeza....ali mislim da bi generalno mnogima pomoglo da im veza i dom zalice na "prave".

Na osnovu čega si to zaključio? z:lol:

Na osnovu iskustva.
Vi zene kuvanju pristupate kao hemijskom eksperimentu. Drzite se recepta kao pijan plota, dozirate u mililitar, sve radite po knjizi i nista ne eksperimentisete niti pratite svoje instikte.
Takve ste i u ostalim stvarima, jednostavno 90% vas radi na dugmice / na daljinski i nema nista kreativno u sebi.

Takvi ne mogu da budu bog zna kakvi kreatori, ni u projketnom birou, ni softverskoj kuci...pa ni u kuhinji na kraju krajeva, Jer, sve je to kreacija a tu ste tanke

Na osnovu iskustva.
Vi zene kuvanju pristupate kao hemijskom eksperimentu. Drzite se recepta kao pijan plota, dozirate u mililitar, sve radite po knjizi i nista ne eksperimentisete niti pratite svoje instikte.
Takve ste i u ostalim stvarima, jednostavno 90% vas radi na dugmice / na daljinski i nema nista kreativno u sebi.

Takvi ne mogu da budu bog zna kakvi kreatori, ni u projketnom birou, ni softverskoj kuci...pa ni u kuhinji na kraju krajeva, Jer, sve je to kreacija a tu ste tanke

Na osnovu čega si zaključio da sam u tih 90%? z:lol:

Back