Nikezić: Srećom SNS neće biti na vlasti da potpiše sa Kinom sporazum o slobodnoj trgovini

Zato si ti ekonomski genije , pa u jednoj rečenici pišeš kako Srbija nema robe ni za jedan sokak u Pekingu , a već u sledećem pasusu kako ćemo do jaja profitirati od tržišta od milijardu i po ljudi,iako ne prozivodimo ni za hiljaditi deo istih .
Mi ni u Rusiju ne izvozimo skoro ništa , iako je bliža od Kine , sličnija po potrošačkim navikama i strukturi privrede , ako hoćeš i merntaltetu i načinu života , postoji i neka tradicija ekonomske razmene još iz vremena SSSR i SFRJ , ima 10 puta manje ljudi od Kine ,pa se opet robna razmena svodi na uvoz energenata i izvoz prehrabrenih proizvoda koji su u toliko malim količiima da se maltene ni ne odražavaju na ukupan izvoz Srbije . Dakle ako ne koristimo potencija ugovora o Slobodnoj trgovini sa Rusijom , smešno je pomisliti da bi sa mnogo većom i daljom Kinom,koja proizvodi sve i svašta mogli bilo šta da postignemo što se tiče izvoza .
Jer su majmuni pokušali da preveslaju Ruse i da voće iz (recimo) Poljske prodaju kao voće iz Srbije...naravno da to ne prolazi. Sa druge strane nisu Rusi krivi što mi ne koristimo taj potencijal i tu prednost nad ostalim trgovinskim psrtnerima Rusije iz EU i sveta koji nemaju takve povlastice, već naši privrednici (tajkuni), naši političari...greška je u nama.

Jer su majmuni pokušali da preveslaju Ruse i da voće iz (recimo) Poljske prodaju kao voće iz Srbije...naravno da to ne prolazi. Sa druge strane nisu Rusi krivi što mi ne koristimo taj potencijal i tu prednost nad ostalim trgovinskim psrtnerima Rusije iz EU i sveta koji nemaju takve povlastice, već naši privrednici (tajkuni), naši političari...greška je u nama.
da, greška je u nama što nas vučić i tihi ebu 30 godina

Back