- Poruka
- 70.757
Pod naletom influensera, youtuber-a gde se uglavnom viđaju mlađi ljudi, tu do možda nekih tridesetak godina, čovek može da bude pod utiskom da je sve to samo za mlađe osobe, kako je teško, skupo, nerealno... Sreća pa se u poslednje vreme i taj trend menja pa su sve prisutniji i ljudi u srednjim ili zrelijim godinama koji su se odlučili na putovanja...Ima ih...Srela ih...
Ova žena je ipak zaslužila da se spomene...možda nekome i bude inspiracija da zaista nikada nije kasno za bilo šta u životu...
Kako (i zašto) ova 72-godišnjakinja putuje po celom svetu sa rancem
Nikad nije kasno da se proputuje ceo svet i ona vama dobro poznata mesta koja želite da vidite pre nego što ‘odete na drugi svet’. U ovom intervjuu koji je preuzet originalno sa nomadicmatt.com govori o Šeril, 72 godišnjoj dami koja je na putu poslednjih deset godina(!). U ovom intervjuu biće reči o tome kako se spakovala, prodala svoje stvari i krenula da ostvari svoje snove. Pa da počnemo!
Godinama kasnije, udala sam se za čoveka koji je bio vojno lice i proputovali smo cele SAD, proveli smo tri godine u Francuskoj i Bavarskim Alpima. Taj period je zaista ubacio ‘bubicu’ za putovanjem u moju glavu. Ali tokom sledećih godina podizanja dece i obaveza na poslu, putovanje mi je bilo na dnu liste prioriteta- sve dok nisam otišla u penziju.
Kad sam napunila 62, deca su otišla od kuće i muž je nažalost preminuo, ‘počistila sam svoj život’ i spakovala šta je ostalo uključujući šator i dve mačke u ‘Plimut Vojadžer’ kombi i krenula iz Takome, Vašington ka Meksiku. Plan je bio da tokom zime kampujem na plažama i usput ću ‘skontati’ šta dalje. Deset godina kasnije ja još putujem.
Moj trip u Meksiko je bilo vatreno krštenje. Trebalo je da bude samo tokom zime, a ostala sam tamo naredne tri godine. Nakon te avanture, vratila sam se na sever da volontiram za Biro za upravljanje zemljištem (Bureau of Land Management) u Oregonu na jednom udaljenom kamping prostoru sa samo 10 mesta.
Sledeći mesec sam radila kao kamp hostesa na planini Sv. Helena (Mount St. Helens) gde sam upoznala zanimljive putnike uz Evrope uključujući jednu ženu iz Holandije, koja je, kao se ispostavilo, radila u muzeju vozova u Utrehtu koji sam posedila nekoliko godina ranije. Kako je mali svet!
Sada sam na putu već 10 godina, i ne žalim ni začim. Radim i putujem (w&t) i uspevam da živim život kakav hoću!
Ova žena je ipak zaslužila da se spomene...možda nekome i bude inspiracija da zaista nikada nije kasno za bilo šta u životu...

Kako (i zašto) ova 72-godišnjakinja putuje po celom svetu sa rancem

Nikad nije kasno da se proputuje ceo svet i ona vama dobro poznata mesta koja želite da vidite pre nego što ‘odete na drugi svet’. U ovom intervjuu koji je preuzet originalno sa nomadicmatt.com govori o Šeril, 72 godišnjoj dami koja je na putu poslednjih deset godina(!). U ovom intervjuu biće reči o tome kako se spakovala, prodala svoje stvari i krenula da ostvari svoje snove. Pa da počnemo!
Met: Recite svima malo o sebi.
Šeril: Pošto je moj otac bio vojno lice, ja sam putovala i pre nego što sam znala šta to znači. Kad mi je bilo 5, letela sam iz Bostona do Bafala avionom sa propelerom i tad sam odlučila da želim da budem stjuardesa, da nosim lepo odelo i šešir i da letim avionima.Godinama kasnije, udala sam se za čoveka koji je bio vojno lice i proputovali smo cele SAD, proveli smo tri godine u Francuskoj i Bavarskim Alpima. Taj period je zaista ubacio ‘bubicu’ za putovanjem u moju glavu. Ali tokom sledećih godina podizanja dece i obaveza na poslu, putovanje mi je bilo na dnu liste prioriteta- sve dok nisam otišla u penziju.
Kad sam napunila 62, deca su otišla od kuće i muž je nažalost preminuo, ‘počistila sam svoj život’ i spakovala šta je ostalo uključujući šator i dve mačke u ‘Plimut Vojadžer’ kombi i krenula iz Takome, Vašington ka Meksiku. Plan je bio da tokom zime kampujem na plažama i usput ću ‘skontati’ šta dalje. Deset godina kasnije ja još putujem.
Šta Vas je inspirisalo na taj trip?
Čitala sam 1,000 mesta da vidite pre nego što umrete (1,000 Places to See Before You Die), štiklirala sam ona koja sam videla, i obeležila one koje želim da vidim. Nisam postajala ništa mlađa, tako da sam samo krenula!Moj trip u Meksiko je bilo vatreno krštenje. Trebalo je da bude samo tokom zime, a ostala sam tamo naredne tri godine. Nakon te avanture, vratila sam se na sever da volontiram za Biro za upravljanje zemljištem (Bureau of Land Management) u Oregonu na jednom udaljenom kamping prostoru sa samo 10 mesta.
Sledeći mesec sam radila kao kamp hostesa na planini Sv. Helena (Mount St. Helens) gde sam upoznala zanimljive putnike uz Evrope uključujući jednu ženu iz Holandije, koja je, kao se ispostavilo, radila u muzeju vozova u Utrehtu koji sam posedila nekoliko godina ranije. Kako je mali svet!
Sada sam na putu već 10 godina, i ne žalim ni začim. Radim i putujem (w&t) i uspevam da živim život kakav hoću!