Nije vise kao nekad

gost 333986

Legenda
Poruka
58.056
Primetio sam da danasnji klinci sve manje deru kolena na terenu izmedju zgrada,sve redje prave kolace od blata,a na plazama sve cesce nose kupace kostime.Da li mislite da danasnji roditelji preteruju kada je vaspitavanje dece u pitanju?Da li su postali previse paranoicni ili ce ispod staklenog zvona i ispred kompjuterskog monitora stasati jos bolja generacija?

Primetio sam da danasnji klinci sve manje deru kolena na terenu izmedju zgrada,sve redje prave kolace od blata,a na plazama sve cesce nose kupace kostime.Da li mislite da danasnji roditelji preteruju kada je vaspitavanje dece u pitanju?Da li su postali previse paranoicni ili ce ispod staklenog zvona i ispred kompjuterskog monitora stasati jos bolja generacija?

Iskreno meni je bas zao sto prosto nemam uslova da mi djete bude slobodno, da se igra u dvoristu,.... mada mislim da djeca koja imaju dvoriste i dalje se igraju u njemu i dalje se penju po drvecu i prave torte od balata.... samo je mnogo veci procenat stanovnistva po gradovima i stanovima pa samim tim i u betonu gdje nema toliko mogucnosti da djete pustis samo....
na selu u bazencicu moji se jos uvjek kupaju goli naravno na velikim bazenima i moru ih oblacim vise zbog drugih ljudi nego zbog njih jer su moji nudisti u dusi kada bi se moglo bili bi stalno goli :D
Vremena se mjenjaju pa nismo se ni mi igrali igara kao nasi roditelji .... svaka igra je dobra .... jedino protiv cega se borim je sjedjenje pred racunarom.... ima vremena, ceo zivot ce buljiti u ekran.....

Како се технологија развија, ускоро ће стварни свет заменити виртуелни у правом смислу. Дете са подераним коленом ће бити сматраном примитивцем, вршњаци ће га зезати и малтретирати због тога какво је. То не треба да буде чудно и данас деца малтретирају оне који немају мобилни или комп, а тако су радили и пре око неких других ствари.

Што се мене тиче, боље да деру колена него прсте.

Meni je nerazumljivo da posle citave smene, sedenja u skoli, trce da sednu u prevozu. Makar i za 2-3 stanice. Tuzno.

Zašto je to tužno?Pa i klinci su živa bića i njih može nešto da boli,da se ne osećaju dobro.Mladost ne znači automatski i zdravlje.

@tema
Život sam po sebi više nije kao nekad,samim tim ni ljudi koji ga žive.Moja baba je prala veš u potoku,sada imamo veš mašinu.
Napredak ima svoje dobre strane,ali i loše.Koliko god žalili za onim dobrim što je činilo prošlo vreme,moramo da živimo u sadašnjosti.

Zašto je to tužno?Pa i klinci su živa bića i njih može nešto da boli,da se ne osećaju dobro.Mladost ne znači automatski i zdravlje.

@tema
Život sam po sebi više nije kao nekad,samim tim ni ljudi koji ga žive.Moja baba je prala veš u potoku,sada imamo veš mašinu.
Napredak ima svoje dobre strane,ali i loše.Koliko god žalili za onim dobrim što je činilo prošlo vreme,moramo da živimo u sadašnjosti.

Daj, nemoj molim te - ako ces nesto ozbiljno da napises - citiraj me.

- - - - - - - - - -

sa sve neustajanjem ljudima sa decom i starima...
to ti je to liberalno vaspitanje...kreteni!

To je liberlna nepriprema za zivot. Posle ce da se "dovaspitavaju", sami, kao da rastu s vukovima i to pod okolnostima, koje traze izvestan nivo vaspitanja... Sto sve nije strasno, vec je strasno sto ce takva deca da se razmnoze - e onda nastaje nezaustavljiv sunovrat.

Није више као некад..... ево код мене се појавила нека банда која пљачка, пре неку ноћ украли човеку ауто из закључане гараже. Било тога и раније али не вако. Иначе је по професији кланичар а вредност аута око 4 000 е. Сам крив, кад спава ко ошурен, лол :lol:

Није више као некад..... ево код мене се појавила нека банда која пљачка, пре неку ноћ украли човеку ауто из закључане гараже. Било тога и раније али не вако. Иначе је по професији кланичар а вредност аута око 4 000 е. Сам крив, кад спава ко ошурен, лол :lol:

Kako je sam kriv?

Nema veze da l' prave kolace od blata, pravio sam i ja sa jednim momkom kolace od blata kada smo imali 5-6 godina, a posle igrali fudbal svakog dana, sad taj valja drogu i uhvatio se u kriminal.
Nema apsolutno veze da li je neko pravio kolace od blata, sedeo za kompom, igrao fudbal, bitno je da se dete vaspita od strane roditelja i onda postoji sansa da izraste u pravog coveka.

Stakleno zvono nije nikada dobro, ali nije ni ono "ma nek' ide i neka radi sta hoce, mlado, pravo, zdravo". Neke zabrane i neka doza zastite verovatno mora da postoji, mada nije na odmet ni pasti nekada i oguliti kolena, metaforicki prvenstveno.

Nema veze da l' prave kolace od blata, pravio sam i ja sa jednim momkom kolace od blata kada smo imali 5-6 godina, a posle igrali fudbal svakog dana, sad taj valja drogu i uhvatio se u kriminal.
Nema apsolutno veze da li je neko pravio kolace od blata, sedeo za kompom, igrao fudbal, bitno je da se dete vaspita od strane roditelja i onda postoji sansa da izraste u pravog coveka.

Stakleno zvono nije nikada dobro, ali nije ni ono "ma nek' ide i neka radi sta hoce, mlado, pravo, zdravo". Neke zabrane i neka doza zastite verovatno mora da postoji, mada nije na odmet ni pasti nekada i oguliti kolena, metaforicki prvenstveno.

Potpuno tacno

Back