"Nije testirano na zivotinjama"

Vidiš, ja se sa ovim totalno slažem, ali i dalje msm da to ne možeš tako da napišeš...:lol:
Ne, bez zahebancije msm da vegeterijanci treba malo da smanje sa tom agresivnom kampanjom, jer samo postižu kontraefekat.

Ne razumem kakav kontraefekat? Ili vidis da nesto nije u redu ili ne vidis, a na to ja ne mogu da uticem. Ne mozes ti nikada da postanes vegan ako sam ne vidis nista pogresno u mucenju i ubijanju zivotinja. To nema nikakve veze sa mnom. Necu se ja sad vratiti ubijanju zato sto mi se ne dopada neki vegan/vegetarijanac, kakve su to gluposti. Ja nisam vegan zbog sebe ili drugih ljudi vec zato sto smatram da ne zasluzujem mir i dobro u svom zivotu ukoliko drugim zivotinjama nanosim patnju i podrzavam ovakav horor. Taj koga zabole za sve ovo zabolece ga u svakom slucaju bez obzira na koji nacin mu se istina prezentuje.

Drage moje forumasice, drugarice i muskarci (dobro, ajde i ravana :roll:)
da li kupujete proizvode koji nisu testirani na zivotinjama, ili ne? Ako je DA, zasto je da, ako je NE, zasto je ne? I da li uopste gledate tu stavku na etiketi proizvoda?

Hteo nehteo takve proizvode jednostavno moras da kupujes.Na primer lekovi.Predpostavljam da je svaki lek do sada proizveden prvo testiran na zivotinjama a lekove moramo da kupujemo.
Veliki sam protivnik tog testiranja na jadnim zivotinjama ali nazalost mislim da jednostavno ne postoji drugi pouzdan nacin da se taj neki proizvod adekvatnije testira.

Ne razumem kakav kontraefekat? Ili vidis da nesto nije u redu ili ne vidis, a na to ja ne mogu da uticem. Ne mozes ti nikada da postanes vegan ako sam ne vidis nista pogresno u mucenju i ubijanju zivotinja. To nema nikakve veze sa mnom. Necu se ja sad vratiti ubijanju zato sto mi se ne dopada neki vegan/vegetarijanac, kakve su to gluposti. Ja nisam vegan zbog sebe ili drugih ljudi vec zato sto smatram da ne zasluzujem mir i dobro u svom zivotu ukoliko drugim zivotinjama nanosim patnju i podrzavam ovakav horor. Taj koga zabole za sve ovo zabolece ga u svakom slucaju bez obzira na koji nacin mu se istina prezentuje.

]
Slike sam izbrisala, jer su mi ogavne... gomila ljudi ima gard prema tome i agresivnom kampanjom taj gard se ne spušta već se postiže kontraefekat. Gomila zapravo nije ni upoznata, niti svesna pravog stanja stvari. Većina da mora sama da ubije bi bili vegeterijanci, ovako nesvesni, lakše im je, opravdavaju sami sebe. Mora se pronaći način da se ljudima otvore oči, a ne da se prave tabori.

Ti bi mogla da pazljivo procitas pre nego pocnes da prevrces ocima - mislila sam da mora a ne da prolazi, valjda si to iz prethodne recenice mogla da zakljucis
P&G je kompanija koja vrsi najmonstruoznije testove na zivotinjama i u celom svetu je zbog toga na crnoj listi a vi kupujte ariel, lenor i feri

kod nas se ne testita jer je skupo testiranje
jedino torlak testira u medicinske svrhe na zecevima i pacovima, mada sad kako su ga prodali pocece verovatno i na jos nekim

ne kupujem nista od navedenog i kada vidim zeca na pakovanju znam da to nesto nije testirano na zivotinjama

Poslednja izmena:
i nestle testira svoje proizvode aditive i zasladjivace
pa mv moze slobodno da kupuje neskvik

- - - - - - - - - -

Slike sam izbrisala, jer su mi ogavne... gomila ljudi ima gard prema tome i agresivnom kampanjom taj gard se ne spušta već se postiže kontraefekat. Gomila zapravo nije ni upoznata, niti svesna pravog stanja stvari. Većina da mora sama da ubije bi bili vegeterijanci, ovako nesvesni, lakše im je, opravdavaju sami sebe. Mora se pronaći način da se ljudima otvore oči, a ne da se prave tabori.

nemoj da brises slike, stavi ih u spojler
ljudi nisu ni svesni kroz sta prolaze te zivotinje a sta oni kupuju

i nestle testira svoje proizvode aditive i zasladjivace
pa mv moze slobodno da kupuje neskvik

- - - - - - - - - -

nemoj da brises slike, stavi ih u spojler
ljudi nisu ni svesni kroz sta prolaze te zivotinje a sta oni kupuju

Stvarno ne znam koliko vremena i truda treba covek da ulozi u izbegavanje svega sto je stetno po nekoga a nalazi se u prodavnici.

Ceo jedan zivot ne bi bio dovoljan za tu djavolju rabotu i opet je velika sansa da ce nehatno povrediti sebe ili drugog.

da li mozes da kazes koje proizvode koristis.

mogu
bozen kozmetiku, makedonskog nekog proizvodjaca kremice, tj vazelin, pastu za zube kupujem u dmu, ne znam koja je, sminku miss sporty i dalija, nasa
pomade kreme i meleme kupujem one prirodne, od travara i td
sampon neki italijanski, ili neki nas, itd
h&d sam prestala da koristim , mada nekad i njim posto sestra kupuje, cisto jer dobro cisti teme glave

Bitno je sta se testira i zasto. Nekad su testovi na zivotinjama najjeftinija opcija ali ne i jedina i zato svako istrazivanje na zivotinjama mora da prodje eticki test.

- - - - - - - - - -

je je i hipokratovu zakletvu sa sve potpisom
ajme meni... :roll:

e, vidis, za ovo ej andrea u pravu
bilo koji eksperiment (cak i u srbiji) mora da dobije dozvolu etickog komiteta i broj te dozvole mora kasnije da se unese u rad koji s epublikuje, inace ce biti odbijen u startu
a, zamisli, taj prolazak kroz eticki nije pro forme-desava se da se dozvole ne dobiju zbog surovosti eksperimenta, zbog prevelikog broja predvidjenih zivotinja, zbog nesvrsishodnosti, itd, itd...
postoji citav jedan naucni svet u srbiji koji se time bavi, postoji nesto sto se zove "eticki savet za dobrobit oglednih zivotinja republike srbije" sa prof Zoranom Todorovicem sa medicine na celu, jednim ozbiljnim covekom koji se time bavi na adekvatan nacin

Back