Nije sve u svoje vreme, već sve u tvoje vreme

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Jasna

Stara legenda
Banovan
Poruka
89.439
Ako sad nisi ti, nikad to nećeš ni biti. Nije sve u svoje vreme, već sve u tvoje vreme.
Mika Antić

Prisutnost se odlikuje time da se sve dešava u pravom trenutku. Čim imamo utisak da nam je za nešto prerano ili prekasno, znači da baš i ne živimo svoj život.

Da li imate utisak da vam ideje, ljudi, informacije, dolaze u pravo vreme ili mislite da ste nešto propustili?
Da ste možda trebali ranije da počnete da verujete ili da prestanete da verujete? Da ste nekog duhovnika trebali ranije da sretnete? Da neku knjigu ranije pročitate?
Hoće li vas starost pitati gde vam je bila mladost?

Bar sebe mogu da zgrabim i sobom mogu da gospodarim!
Dovoljno!
Kad bi svako sebe zgrabio.... Živeti iz sebe, iz sebe stvarati svet, biti svoj....
Svakako, to je teško... tako da,
i dalje... živimo isto i samo možda gore nego do sad.
Šanse da kao narod utvrdimo svoju vrednost je ravna nuli. Oko nule ćemo i da živimo. Ispod nule, malo iznad, porobljeni i u bescenje prodati...
Mi prosto nemamo ni ideju da postoji pojam samopoštovanja.

Meni je jedno vreme tajming bio toliko savršen da mi se bukvalno 100% stvari "nameštalo" baš tad kad treba, međutim "sve mi je dozvoljeno ali mi nije sve na korist", iako je to bilo pre nego što sam došao na ovaj pdf i uopšte se nisam bavio religijom ipak sam nekako imao taj neki osećaj šta treba da uzmem a šta ne.

Ebeš mi sve, da sam ja bio Adam još bismo bili u raju jer ja ne bih uzeo jabuku :lol:

Ја сам баш све пропустио и нема назад.
Onda gledaj napred. Da li misliš da si "ti propustio" ili da ti šanse nisu ni kucale na vrata?
Razlika između ovoga je presudna. Ima dosta do sreće, prosto ali ima i do karaktera.
Ja bih se tu kladio na 50:50

Ekstremni slučajevi su da je neko baš srećnik ili baš baksuz.

Ako sad nisi ti, nikad to nećeš ni biti. Nije sve u svoje vreme, već sve u tvoje vreme.
Mika Antić

Prisutnost se odlikuje time da se sve dešava u pravom trenutku. Čim imamo utisak da nam je za nešto prerano ili prekasno, znači da baš i ne živimo svoj život.

Da li imate utisak da vam ideje, ljudi, informacije, dolaze u pravo vreme ili mislite da ste nešto propustili?
Da ste možda trebali ranije da počnete da verujete ili da prestanete da verujete? Da ste nekog duhovnika trebali ranije da sretnete? Da neku knjigu ranije pročitate?
Hoće li vas starost pitati gde vam je bila mladost?
Kako se uzme.

Mika Antić

Ne shvatim uvek odmah da je sve u pravo vreme,nekada mi se taj uvid desi retroaktivno.

Da. Kada si ti onda ne samo da je sada sve na svom mestu nego i za prošle događaje razumeš zašto im je tada vreme bilo.
To samo ego ima potrebu da nešto prekroji, da bude drugačije, bolje, u boljem trenutku.
Pokazalo mi se vremenom da su se zaista mnoge stvari dešavale baš kad je trebalo, da su imale svoju svrhu. Tada nisam shvatala,nekad sam se pitala zašto baš to i to,ali se pokazalo zašto. Sada imam drugačiji stav, da se sve dešava sa svrhom i smislom,a da će mi se "kazati" onda kada treba da mi se "kaže".

Back