NIJE SPREMAN ZA DJECU

WomenPower

Početnik
Poruka
5
Pozdrav društvo, pišem vam prvi put i to baš sa jednim većim problemom.
Ja imam 25 godina a moj muž 35 godina. Sretan brak, oboje radimo, komunikacija na nivou itd..vse štima.

Problem je taj da on pri svojih 35 godina neće da ima djecu, u braku smo već 4 godine. Meni se čini da sam spremna za taj korak ali on nije.
Pa ne ide se niti toliko za mene ili neki moj kapric, problem je da smo mi razlike 10 godina, ja smatram da je njemu vrijeme za djecu.
Nekako kako vrijeme odmiče sve mi je teže ubjediti ga, sve bi samo to ne bi.. Te mladi smo, te nismo se dovoljno nauživali sami pa šta ako za par godina izgubimo posao a moramo hraniti još jedna usta i tako u nedogled.
Ja smatram da je dijete najbolje imati čimprije a ne kad bude imao 45 godina, kad ne bude mogao ni loptu da udari kako treba..
:dash:

Zato sam se odlučila da potražim savjet ovdje od vas, da mi kažete da li ja pretjerujem ili je vrijeme da ga postavim pred neka dejstva i "udarim šakom od stol"?

Hheheh on se više čuva nego ja :D to je ustvari i najviše žalosno :/
Ništa mi ne vrijedi njegova ljubav, pokloni i pažnja ako se boji onog najljepšeg osećaja BITI RODITELJ.
Ponekad mi bude baš žao da je takva razlika među nama a još žalosnije da sam ja mlađa pa sam odgovornija od njega..
U 4 godine braka smo se baš nauživali, putovalii sad mislim da je vrijeme da se konačno usidrimo ali to je izgleda misija nemoguće.

Uradi kako ti mislis da treba. Inace nema pravo vreme za decu.

Ono sto on govori meni licno zvuci kao da ponavlja reci svoje mame. Mozda ga je ona ubedila u to. Na tvom mestu ja bih samo ostala trudna, ko ga ****, on nikad nece biti spreman.

Kako ovo zamisljas, kao silovanje neko? :rotf: Onda ne mozes od njega da ocekujes da se stara o detetu

Poslednja izmena:

Ono sto on govori meni licno zvuci kao da ponavlja reci svoje mame. Mozda ga je ona ubedila u to. Na tvom mestu ja bih samo ostala trudna, ko ga ****, on nikad nece biti spreman.

koji savet, sacuvaj boze!

- - - - - - - - - -

ako ne zeli, ne zeli i cao
ti ili prihvati ili kreni dalje ako ti je to bas toliko bitno
mlada si sta si zapela toliko?
sto ga vise ganjas on ce sve manje da ih zeli,ima da mu se ogadi ideja totalno ako ga gusis
otvoreno razgovaraj sa njim i ako ne zeli uopste decu nemoj ga terati
ostajanje u drugom stanju na kvarnjaka je glupo i bez veze i nije fer prema njemu

- - - - - - - - - -

Nema razloga da ne želi,ako je ljepa poštena iskrena i želi dijete a ON ne želi u njemu je problem

ljudi koji ne zele decu su normalniji od onih koji ih imaju jer tako eto treba kao a ne brinu o njima kako treba
ko sve danas radja decu,da se smrznes

oni koji to ne zele lepo kazu necu i kraj...to je fer i prema njima samima i prema toj deci koja bi se rodila preko one stvari,jer to tako eto treba al mama ili tata kolutaju ocima i decu gledaju kao zatvor

Ja imam 25 godina a moj muž 35 godina. Sretan brak, oboje radimo, komunikacija na nivou itd..vse štima.

Problem je taj da on pri svojih 35 godina neće da ima djecu, u braku smo već 4 godine.
Не видим код вас сретан брак.

- - - - - - - - - - -
Брак без деце је бесмислен. Решавај се тог баласта и не губи време.

- - - - - - -
Има ко хоће.
_ _ _

Живот земаљски није вечан.

Не видим код вас сретан брак.

- - - - - - - - - - -
Брак без деце је бесмислен. Решавај се тог баласта и не губи време.

Nije tačno. Postoje mnogi koji srećno žive u braku bez dece, neki ljudi jednostavno nisu za roditelje. Cenim one koji to shvate na vreme.

Poslednja izmena:

Problem je taj da on pri svojih 35 godina neće da ima djecu, u braku smo već 4 godine. Meni se čini da sam spremna za taj korak ali on nije.
Pa ne ide se niti toliko za mene ili neki moj kapric, problem je da smo mi razlike 10 godina, ja smatram da je njemu vrijeme za djecu.
Nekako kako vrijeme odmiče sve mi je teže ubjediti ga, sve bi samo to ne bi.. Te mladi smo, te nismo se dovoljno nauživali sami pa šta ako za par godina izgubimo posao a moramo hraniti još jedna usta i tako u nedogled.
Ja smatram da je dijete najbolje imati čimprije a ne kad bude imao 45 godina, kad ne bude mogao ni loptu da udari kako treba..

Zato sam se odlučila da potražim savjet ovdje od vas, da mi kažete da li ja pretjerujem ili je vrijeme da ga postavim pred neka dejstva i "udarim šakom od stol"?
kako su zene zrelije od muskaraca<3

- - - - - - - - - -

s postarem xixi

Uhvati ga na "kvarnjaka" i rodi dete bez obzira sto ga on ne zeli ili se razvedi od njega. Nema ti treceg. Taj uopste nije zreo kao musko, ako se u tim godinama necka hoce li decu. Ovo pod uslovom da ti eksplicitno pre braka nije rekao da ne zeli decu.

ovo i ja mislim...čak imam i drugare koji nisu hteli, kao sve nisu spremni, ili im je prvo bilo bolešljivo..pa su naređivali ženama da ne smeju da imaju još dece...i kad su dobili drugo, dobili su i treće...a drugari srećni i presrećni...ni na obaveze, ni na šta se ne žale...

Mislim da si najbolji savet ovde od Tsuymish dobila. Ne slušaj ove što ti savetuju na kvarnjaka, nisu oni čitavi

ovo i ja mislim...čak imam i drugare koji nisu hteli, kao sve nisu spremni, ili im je prvo bilo bolešljivo..pa su naređivali ženama da ne smeju da imaju još dece...i kad su dobili drugo, dobili su i treće...a drugari srećni i presrećni...ni na obaveze, ni na šta se ne žale...

Takvog bi pre 70 godina kod mene na selu svjezali za shljivu....i onda bi se postrojili otac, deda, baba, majka, stricevi, ujaci, strine, ujne......i konjskim ularem umocenim u vodu bicevali po ledjima......svaki po dva'es puta. A mozda bi dos'o i pop da ti ocita molitvu za dusevno zdravlje a verovatno bi i od njega dobio bicevanje.

Takvog bi pre 70 godina kod mene na selu svjezali za shljivu....i onda bi se postrojili otac, deda, baba, majka, stricevi, ujaci, strine, ujne......i konjskim ularem umocenim u vodu bicevali po ledjima......svaki po dva'es puta. A mozda bi dos'o i pop da ti ocita molitvu za dusevno zdravlje a verovatno bi i od njega dobio bicevanje.

4 godine braka je vreme da se raščisti...ako neće decu i to kaže definitivno i konačno...onda neka žena traži drugu priliku....

Kad oboje ne žele da imaju decu, to je njihov izbor koji se podudara i tu nema onda nikave manipulacije...
Ljudi su sebični, pre bi uložio u nov auto, sve govoreći ženi da za decu ima vremena..a zapravo ni ne planira, laže.
Kad se desi, raduju se i to sam imao prilike da vidim, ne prićam napamet..

Ako jednan partner želi dete, a drugi ne, onda definitvno nemaju šta da traže zajedno.

Razvedi se.

- - - - - - - - - -

Hheheh on se više čuva nego ja :D to je ustvari i najviše žalosno :/
Ništa mi ne vrijedi njegova ljubav, pokloni i pažnja ako se boji onog najljepšeg osećaja BITI RODITELJ.
Ponekad mi bude baš žao da je takva razlika među nama a još žalosnije da sam ja mlađa pa sam odgovornija od njega..
U 4 godine braka smo se baš nauživali, putovalii sad mislim da je vrijeme da se konačno usidrimo ali to je izgleda misija nemoguće.

Pa trebaš onda da nađeš muškarca koji deli isti vrednosni sitem kao ti,da je biti roditelj najlepši osećaj.

Jedna osoba gore je napisala šta si zapela za djecu ako neće da ih ima ne guši ga..
Ja njega ne gušim, to je tema koja se par puta spomene u našoj kući kada nam dođu prijatelji pa nas pitaju šta čekate više..
Da napomenem to da njegove kolege svi imaju i po dvoje djece..
Jednostavno želim dijete što prije, kada bude bio spreman za djecu neće ih imati kome napraviti..

Pa isto tako neko je rekao da ne vidi kod nas sretan brak. Mogu da ti kažem da mi imamo super brak, nikad se nismo posvađali, oboje radimo u istoj firmi , po cijeli dan smo zajedno. Ponaša se prema meni kao da smo se jučer upoznali, niti jedno jutro nije ustao da me nije poljubio. A o ostalim stvarima da i ne pričam.
Samo što se tiče teme sa djecom je on još uvjek mlad, nekako mi se čini da je u nekoj krizi srednjih godina (iako je rano) pa misli da će živjeti još 100 godina.
Ja neću da on meni napravi dijete samo jer je na to prisiljen, hoću da se sam odluči za to.
Ne mogu ga ostaviti kad smo sretni, volim ja njega i voli on mene, nije to tako lahko kao što izgleda :( :(

4 godine braka je vreme da se raščisti...ako neće decu i to kaže definitivno i konačno...onda neka žena traži drugu priliku....

Kad oboje ne žele da imaju decu, to je njihov izbor koji se podudara i tu nema onda nikave manipulacije...
Ljudi su sebični, pre bi uložio u nov auto, sve govoreći ženi da za decu ima vremena..a zapravo ni ne planira, laže.
Kad se desi, raduju se i to sam imao prilike da vidim, ne prićam napamet..

Ako jednan partner želi dete, a drugi ne, onda definitvno nemaju šta da traže zajedno.

Tako je.

- - - - - - - - - -

Razvedi se.

- - - - - - - - - -

Pa trebaš onda da nađeš muškarca koji deli isti vrednosni sitem kao ti,da je biti roditelj najlepši osećaj.

Tako je.

- - - - - - - - - -

Zašto mislite da je želja za decom odraz zrelosti. Neki ljudi jednostavno imaju izraženiji roditeljski nagon od drugih.

Uopste ne mislim da je ta zelja odraz zrelosti. Upravo sam i rekao gore....."pod uslovom da je odmah saopstio da ne zeli decu". Vidis da on nju "zavlaci" raznim izgovorima. Nije zreo. Verovatno je i slabic.

O tome se prica pre braka.
Ako nije hteo decu, bio je duzan da ti to kaze.

Kako ste vi ljudi neodgovorni , to je cudo jedno.

Poslednja izmena:
Uopste ne mislim da je ta zelja odraz zrelosti. Upravo sam i rekao gore....."pod uslovom da je odmah saopstio da ne zeli decu". Vidis da on nju "zavlaci" raznim izgovorima. Nije zreo. Verovatno je i slabic.

U kom smislu slabic? Ne zeli decu jos uvek, mozda ce zeleti kasnije, o tome treba da rasprave, a ne da zatrudni na "kvarnjaka"

Poslednja izmena:

Back