marina.c
Veoma poznat
- Poruka
- 10.759
...
...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pre devet meseci se rodila NG, i tek, videvši ovu temu, sam pitala muža da li su je okupali odmah nakon rođenja (bio je prisutan i non stop pratio šta joj rade, od sečenja pupčanika, merenja...)
Kaže da nisu, da su je samo obrisali. Eto, ja ne znajući to, nisam primetila ništa čudno na njoj dok je bila samnom tih par dana u porodilištu. Koža joj je sasvim u redu, nikakvih posledica nije bilo...sada je svakako kupamo svaki dan. A kad vratim film, pre 17 godina, kada sam rodila sina, okupali su ga predamnom pod mlazom vode iz slavine, već prvi put kada su mi ga doneli na podoj, imao je ispucalo , crveno lice koje su mu natrackali sa gomilom pavlovićeve, to crvenilo je trajalo par dana. E, sad, da li je slučajnost ili ne, ne znam, možda je ovo sad bolje.
......![]()
...evo, sve vam žena lepo napisala...Bravo Marge!
P.S. nekimarvo skoči pa reci hop....
![]()
Pre devet meseci se rodila NG, i tek, videvši ovu temu, sam pitala muža da li su je okupali odmah nakon rođenja (bio je prisutan i non stop pratio šta joj rade, od sečenja pupčanika, merenja...)
Kaže da nisu, da su je samo obrisali. Eto, ja ne znajući to, nisam primetila ništa čudno na njoj dok je bila samnom tih par dana u porodilištu. Koža joj je sasvim u redu, nikakvih posledica nije bilo...sada je svakako kupamo svaki dan. A kad vratim film, pre 17 godina, kada sam rodila sina, okupali su ga predamnom pod mlazom vode iz slavine, već prvi put kada su mi ga doneli na podoj, imao je ispucalo , crveno lice koje su mu natrackali sa gomilom pavlovićeve, to crvenilo je trajalo par dana. E, sad, da li je slučajnost ili ne, ne znam, možda je ovo sad bolje.
Uz dužno poštovanje prema rezigniranosti koju su izazvali komentari na ovoj temi.......ovde se priča o apsolutnom nekupanju dve nedelje, a posle toga samo na svaka 4 dana.
Prethodna praksa (koju su takođe savetovali isti lekari) je okarakterisana ni manje ni više nego kao agresija, prema jednom sagovorniku u članku, dok drugi kaže "Lično mislim da neće škoditi svakodnevno kupanje dece, ali ne ribanje već, blago zapiranje" (jel' ribanje bilo ovo što se do sad radilo?), treći ima treću formulaciju.
Jes' da su naši novinari često polumutavi, ali i lekari bi baš mogli da budu lečka usaglašeniji.
Da ne ponavljam ovog velikog smajlija![]()
Mislim, smešno je kad se prepričava, ali i nije smešno. Kad pogledaš rezultate, ja navodnjavana sam izrasla u prilično zdravog i normalnog medveda, a i ova mala bez vode obećava isti hepi-end. Istovremeno, dve žene su bar u jednom trenutku nabile sebi kompleks i traumu da su loše i nesposobne majke, da su naštetile svom detetu i ko zna šta još im je prolazilo kroz izbezumljene porodiljske glave, a sve to zarad "treba li bebi vode ili ne?" što je samo jedna u dugačkom nizu stvari koje bebi trebaju ili ne trebaju i oko čega se preporuke pišu i menjaju i svi ih na drugačije načine tumače.
Bogami i meni nije uopšte smešno. Moje ionako već malo poverenje u doktore, poljuljano na ličnim iskustvima, totalno je krahiralo kako nam je stigao bebac. Ne znam da li sam za jednu stvar od dva različita doktora čuo isti odgovor. I to naravno nije razlika u nijansi nego dve sušte suprotnosti. Jedan će reći "nikako voda bebi", dok će drugi da kaže "obavezno vode svakodnevno".
Ne mora sapun, kupka, ali topla voda ne može da škodi.
Uh, novotarije, novotarije, a retko koja da nečemu vredi...
..e, a ja sam taj sapun koristila kao tinejdzerka za lice i bio mi je savrshen..
..a i svu decu sam kupala njim i prala im guzu njim bash, bash dugo..
..jaksha je, inache, za godinu dana (i dve nedelje) potroshio 3 (i slovima: tri) komada tih sapuna..
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/246080/Pedijatri-Bebe-kupati-tek-svaki-cetvrti-dan
Ja mislim da je ovo teska glupost i necu dozvoliti da mi ne kupaju dete u porodilistu.
Једно време је била мода - само дојење, до годину дана никаква дохрана, а дојење што дуже - то боље...најбоље до пензије, ако може...
Па је онда била мода - ако мора дохрана, онда само бебелак, све остало не ваља...а сад се сви шлогирају на помен бебелака...
Па је онда било - широки повез обавезно! А сад више не мора...
Па је било - детету никако не давати воду док год сиса...као, само млеко му је довољно за све...
Па онда - само Павловићева маст, ништа друго....а сад иду приче - никако Павловићева!
...Свако чудо три дана...![]()