Nije dobro kupati decu?

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/246080/Pedijatri-Bebe-kupati-tek-svaki-cetvrti-dan

Ja mislim da je ovo teska glupost i necu dozvoliti da mi ne kupaju dete u porodilistu.

:)
..a kako tachno mislish da ne dozvolish? :aha:

..znam da je ovakva praksa u mnogim zemljama, ali ja sam bila happy shto kod nas nije
bilo tako do sad, a svoju decu sam kupala svakodnevno cele prve godine..
..takodje, deca mojih prijatelja i sestrina deca su na zapadu odrastala po "njihovim" preporukama,
pa ni jednima ni drugima nishta nije bilo..
..izgleda da to nema nikakve veze..

Ja nikada nisam video razlog zasto se bebe kupaju svako vece. Slazem se da treba oprati delove koji su upraljani od vrsenja nuzde, ali ne znam zasto se kupa celo telo. Beba se ne znoji dok ne prohoda. Mada, isto tako mi nije jasno kako da se ne opere odmah po rodjenju, mora da se skine valjda ono masno i ljigavo :)

Hm....:think: Da li sam postala totalni paranoik ako mi kao razlog pada na pamet, između ostalog, i nedovoljna potrošnja vlažnih maramica?

Definitivno si poparanoisala! :lol: Ja sve mislim da to ima neke veze sa time sto tako ublazavaju bebama stres zbog promene sredine, sta ti znam, mozda ih "miris" podseca na mame. A mozda je nekome konacno dosla do usiju stalna kuknjava majki na to kako babice kupaju decu. :mrgreen:

šta znaš o tome i zašto je glupo svaki 4. dan?

malu bebu svaki 4 dan i nije glupo ako je zima....(svaki dan samo "kriticne" delove tela) ali posle rodjenja da se ne okupa ni jedan jedini put dve nedelje...misim stvarno :roll:
i npr ako je leto,kako da ne kupas bebu svaki dan kada se znoji?
uostalom,bebe vole da se kupaju i nema nista lepse nego kupanjac i brckanje pred spavanje :)
nama se za ovih 8 meseci desilo samo 3 puta da je ne okupamo :lol:
vise ne moze da zaspi uvece ako se ne okupa

Poslednja izmena:
Definitivno si poparanoisala! :lol: Ja sve mislim da to ima neke veze sa time sto tako ublazavaju bebama stres zbog promene sredine, sta ti znam, mozda ih "miris" podseca na mame. A mozda je nekome konacno dosla do usiju stalna kuknjava majki na to kako babice kupaju decu. :mrgreen:

Pa pazi, kampanja protiv dojenja od pre nekoliko decenija koja je krenula iz SAD je bila deo promocije veštačkog mleka. Ona je išla dotle da je majčino mleko lošiji izbor za bebu od formule.
Ne branim se, cenim da jesam paranoik :lol:, al' kako da ne budem?

:)
..a kako tachno mislish da ne dozvolish? :aha:

..znam da je ovakva praksa u mnogim zemljama, ali ja sam bila happy shto kod nas nije
bilo tako do sad, a svoju decu sam kupala svakodnevno cele prve godine..
..takodje, deca mojih prijatelja i sestrina deca su na zapadu odrastala po "njihovim" preporukama,
pa ni jednima ni drugima nishta nije bilo..
..izgleda da to nema nikakve veze..

Pa kad si normalna zena...
Ej, zamisli da ti neko kaze da se ne mozes okupas 2 nedelje... Jesu li oni normalni?

U nekim zapadnim zemljama,npr Holandiji,bebe se po rodjenju okupaju,cini mi se tek treci dan.Tako rade iz razloga sto su dosli do saznanja da bebe koje nisu odmah okupane po rodjenju,manje pate u kasnijem dobu od raznoraznih alergija,koje su poslednjih decenija sve cesca oboljenja!
Da li je to i naucno dokazano,ne znam,ali takvo objasnjenje je dobila moja drugarica koja se u Holandiji porodila.Njena devojcica sada ima 5god i nista joj ne fali sto je okupali nisu,a da li bi obolela od aleregije da jesu,to necemo nikad saznati!

malu bebu svaki 4 dan i nije glupo ako je zima....(svaki dan samo "kriticne" delove tela) ali posle rodjenja da se ne okupa ni jedan jedini put dve nedelje...misim stvarno :roll:
i npr ako je leto,kako da ne kupas bebu svaki dan kada se znoji?
uostalom,bebe vole da se kupaju i nema nista lepse nego kupanjac i brckanje pred spavanje :)
nama se za ovih 8 meseci desilo samo 3 puta da je ne okupamo :lol:
vise ne moze da zaspi uvece ako se ne okupa
Zamisli to
Pa ja sam u fazonu :eek::eek: :think::think: I da se ti doktori sto su doneli tako divan zakljucak nateraju na par maratona u par nedelja, normalno, bez tusiranja... Kojoj li je budali pala na pamet takva ideja, stvarno mi nije jasno

Back