Nije bitno šta, bitno je da se oči vade

• Začetnik teme Začetnik teme Araon
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Postoje maravno i pozitivne kritike, a iz negativnih možemo ponešto naučiti, kao sto kažes analiza - zaključak :)

Treba biti otvoren na kritiku, a ako krvavih ociju reagujemo na kritiku, pa mislim da se i iza toga krije nesigurnost.
Opet, bitno je i dosta nacin na koji se kritikuje, jer niko nece normalno reagovati ako ga neko u kritici namerno omalovazava.

Treba znati prihvatiti kritiku, a i kritikovati.

Mislim da je glavni razlog nezadovoljstvo i napetost cijem smo pritisku svakodnevno izlozeni.A i gledajuci kroz istoriju mi smo ne tolerantan narod.Jednom recju unutrasnje nezadovoljstvo se nazalost ispoljava i u najobicnijoj diskusiji.Imam svoje misljenje i uvek ga kazem ali postujem i tudje ma koliko se razlikovalo od mog.Nikada sebi misam dozvolili da nekoga ubedjujem ili dalrko bilo vredjam zbog istog.

Nezadovoljstvo da,ali i apsurd koji vodi u pogubljenost pa se to "pokriva" iskazivanjem oponiranja
koje maskira slabost...Naravno,podiže se i kompleks inferiori i sujeta-sve što ne valja se mobiliše da bi se formirao neprobojni bedem!
Ali je lako takve razoružati...Ko pokaže prvi da je slab i požali se da mu ne ide kako valja-"ljuti protivnik" okreće priču i
pridružuje se žalopojkama i vajkanju...Naravno,u skladu s prethodnim:"ne valja država,komšije su zajebane,žena zvoca (ili muž pije),
i svi ne valjaju ,a nikako da se seti kome to ne valjaju...:roll:
E sad to ukazati je već složenije...Ali...

Mislim da je glavni razlog nezadovoljstvo i napetost cijem smo pritisku svakodnevno izlozeni.A i gledajuci kroz istoriju mi smo ne tolerantan narod.Jednom recju unutrasnje nezadovoljstvo se nazalost ispoljava i u najobicnijoj diskusiji.Imam svoje misljenje i uvek ga kazem ali postujem i tudje ma koliko se razlikovalo od mog.Nikada sebi misam dozvolili da nekoga ubedjujem ili dalrko bilo vredjam zbog istog.

Da li si sigurna u to sto pises? Moje misljenje je da si ti sadisticka osoba puna potisnute mrznje prema i prema sebi i prema zivotu, osoba koja u zamrzivacu drzi zeledjene leseve, odsecene mrtve glave slabijih bica od sebe.

Misljenje kaze za ljude koji ostanu u tom stanju a koje su im drugi nametnuli (roditelji rodbina, drustvo, komsije) da nisu psihicki normalni. Postujes li moje misljenje, smatras li da se psihologija slaze sa mojim stavom ili mu pritivreci?

Primetio sam da ljudi jednostavno imaju potrebu da se "kolju"... Sve se to ispoljava kroz neke svakodnevne stvari.

Ova tema mi je pala na pamet kad sam video ljude koji se pljuju, prenose na lično nivo pljuvanje oko toga kome je koji auto bolji.. Jasno da je to relativna i individualna stvar, ali mi nije jasna potreba da se zbog toga što je nekome ovaj, a nekome onaj auto bolji, pljuju ljudi između sebe.

Nema poštovanja različitosti, nema poštovanja tuđeg mišljenja, uvažavanja, nema svesti o relativnom i individualnom... Svađaju se koji je klub bolji, ko je u pravu za šta, koji auto je bolji, koja šminka je bolja, šta sve ne, kad se malo bolje pogleda - shvati se da je to čist idiotizam. Svako svađanje je prosto idiotizam samo po sebi.

E, sad, mene zanima da li je to prosto priroda čoveka da uzme letvu i udari nekoga po glavi ili su to frustracije isplivale?

Te prepirke koje si naveo tipa koji auto je bolji ili koji je klub bolji su sitnice osim ako ne prerastu u opsesiju i zaludjenost.Toliko sitne stvari da ih cak ne bih nazvao svadjom.Ljudi jednostavno imaju razlicite stavove i misljenja i sasvim je normalno da ponekad to razilazenje predje u blagu prepirku.
Nije normalno ako dodje do sibanja letvama.

Primetio sam da ljudi jednostavno imaju potrebu da se "kolju"... Sve se to ispoljava kroz neke svakodnevne stvari.

Ova tema mi je pala na pamet kad sam video ljude koji se pljuju, prenose na lično nivo pljuvanje oko toga kome je koji auto bolji.. Jasno da je to relativna i individualna stvar, ali mi nije jasna potreba da se zbog toga što je nekome ovaj, a nekome onaj auto bolji, pljuju ljudi između sebe.

Nema poštovanja različitosti, nema poštovanja tuđeg mišljenja, uvažavanja, nema svesti o relativnom i individualnom... Svađaju se koji je klub bolji, ko je u pravu za šta, koji auto je bolji, koja šminka je bolja, šta sve ne, kad se malo bolje pogleda - shvati se da je to čist idiotizam. Svako svađanje je prosto idiotizam samo po sebi.

E, sad, mene zanima da li je to prosto priroda čoveka da uzme letvu i udari nekoga po glavi ili su to frustracije isplivale?

nerazumni mozgovi ili slabo razumni, sta ce biti drugo

raspravu, razmjenu misljenja podrzavam, braniti stavove, ili svoje materijalno dobro isto mogu da razumijem ali za ostalo nemam zivce

kada vidim da krece rasprava oko nebitnih stvari u zivotu, i da ce prica zavrsiti pljuvacinom, bespotrebnim i besmislenim ubjedjivanjem, itd, ja se okrenem i odem
obicno mogu da prepoznam takve ljude pa se trudim i da ih izbjegavam, kako u rl, tako i u virtuelnom svjetu

Da postujem cak i ovo tvoje misljenje mada nema veze ni samnom ni sa istinom..Nisam sadista i iskreno uopste me ne zanima iz koje si to recenice zakljucio.Nije meni niko nametnuo nikakvo misljenje samo mi je ispod nivoa da se raspravljam koji je auto bolji ili kako je protumacio politicku situaciju.Mozda neki to sto pokusavam da na sve odgovorim dabrotom i lepom recju smatraju nenormalnim , neka im to je njahovo pravo.

Te prepirke koje si naveo tipa koji auto je bolji ili koji je klub bolji su sitnice osim ako ne prerastu u opsesiju i zaludjenost.Toliko sitne stvari da ih cak ne bih nazvao svadjom.Ljudi jednostavno imaju razlicite stavove i misljenja i sasvim je normalno da ponekad to razilazenje predje u blagu prepirku.
Nije normalno ako dodje do sibanja letvama.

Ne bih rekao da je blaga prepirka skoro pa tuča...

Da postujem cak i ovo tvoje misljenje mada nema veze ni samnom ni sa istinom..Nisam sadista i iskreno uopste me ne zanima iz koje si to recenice zakljucio.Nije meni niko nametnuo nikakvo misljenje samo mi je ispod nivoa da se raspravljam koji je auto bolji ili kako je protumacio politicku situaciju.Mozda neki to sto pokusavam da na sve odgovorim dabrotom i lepom recju smatraju nenormalnim , neka im to je njahovo pravo.

ja imam dvije, pa da kazem poznanice, mada su mi malo vise od toga
posvadjale su se oko toga koja ima krive noge :fdlan: jos u srednoj skoli, iako su obe bile prezgodne i prelijepe djevojke
20 godina vec ne pricaju samo zbog toga, iako su sad obe ozbiljne, pismene, vec udate i porodicne zene

meni to nema veze s mozgom, sa obe sam ostala u ok odnosima al mislim da nemam sa njima sta puno da pricam jer vidim da se nisu ni trunke promjenile od tad

nemam pojma zasto sam ovo htjela da kazem al mislim da ima veze sa temom:ceka:

Srbija je na dnu. (Grafit u Novom Sadu)

Back