Savremenka Prava ne voli zdravu hranu: zrnevlje, mekinje i tome slično. To često reklamiraju u Krstarovu, i to je razlog više da ne voli. Ne voli ni voće. Ne voli ni slatkiše. Ni tučeni pasulj, ni rotkvu. Ih, što rotkvu ne voli! Ne voli ni kelj, ali rotkvu prosto ne podnosi. Ne voli ona ni zimnicu da ostavlja, al' to niko ne voli.
Savremenka Prava ne voli dugu kosu. Treba je češljati i održavati. Ne voli ni kupanje u reci, zbog virova, verovatno zato nije naučila da pliva. Ona ne voli ni plivače. Uopšte, ona ne voli sportiste. Ne može da razume potrebu nekih da se lome bez veze. Ne voli ni novinare ni političare, mada ovi drugi i mogu nekako da prođu kod nje.
Umalo da zaboravim: napisao sam da Savremenka Prava ne voli sportiste a nisam naglasio da sportske ribolovce, baš! , baš! , ne voli. Ne može, kaže, da razume da neko može da pusti ribu koju je već upecao. Ne može ona da razume ni feministkinje. "Koji racku one hoće?", često se pita, ali ipak mnogo ređe nego "zašto vrsan ribolovac pušta već ulovljenu ribu?"
Savremenka Prava ne voli ljudsku beživotnost i indolentnost. Pitala ona kustosa umetničke galerije "čemu se ti nadaš?", a on joj kazao "ne nadam se ničemu", pa dodao "a ispod tog minimuma nikad ne idem, a ni daleko iznad njega." Borčica Prava se smejala, pa ga zagrlila i kazala mu: "Takve kao ti, mogla bih bez griže savesti ubiti."
Savremenka Prava ne voli ni svađalice ni svađe. "Sa mnom se može ili lepo il' nikako!", kaže ona, i to je stvarno tako. Ona ne voli ni materijaliste. Ne voli ni slavne, oni su često na televiziji. Naravno, ne voli ni televiziju, na njoj ljudi lažu. Ne voli ljude koji lažu, mada ona ume da slaže da ne trepne.
Savremenka Prava ne voli muškarce koji farbaju trepavice. Ne voli ni one koji čupaju obrve, ali njih nekako i može da zavoli, ove prve - jok! Ne voli ona da postoje muškarci koje ne voli, sve je učinila da i ofarbano-trepavičare razume, ali džaba.
Savrmenka Prava ne voli da je neko oslovljava sa "pi.čko", pa ni kad joj najumilnijim glasom tepa "ti si moja lepa pi.čkica."... "Kako bi tebi bilo da ti kažem - ti si moj ku-rac?", buni se ona. Savremenka Prava ne voli da je oslovljavaju drugačije nego sa Prava. Jednom su je kod zubara prozvali SAVREMENKA, ona je ostala da sedi na klupi.
Savremenka prava ne voli seks sa ženama. Nikad nije probala, ali zna da ne voli. Mogla bi da podnese da neka devojčica dole liže, ali ona da liže neku, da zabija prste u njenu kiselu pi.zdu, ne bi mogla ni kad bi joj dali ne znam šta.
I kad je Mica Kojičica pustila neku laganu muziku, prigušila svetlo i upalila neke indijanske štapiće što suše nosnice i grlo, i kad se počela oko nje pučiti i pipkati joj grudi, Savremenka Prava je rekla: "Daj, skloni se!", i odgurnula je. "Znaš da volim samo muškarce otvorenog srca i zatvorenog šlica, koji se njišu u magičnom ritmu ĆA-ĆA-ĆA".