- Poruka
- 13.583
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ti si stvarno Velikonihilista...Oš da svi letimo u naninu...
![]()
King size buksna...Kaptane u pako će nas skleptati...
![]()
Vidi burazere, ni malo me nije iznerviralo. Ti mislis ako se ja sporim sa tobom,mora da sam iznerviran. Cemu ce ti ovakvi sistemi odbrane.Jednostavno,samo zelim ukazat da u takvom nacinu razmisljanja (svoditi jedan filoz.pravac na jednu rijec(cak da si dao pravu rijec za sinonim pa ajd,al ovako sveo si naj jednu, a jos netacnu..pa na to morsa da se skrene paznja,krupna gresk je uopste svoditi sve na jednu rijec,al ako se to desi,onda treba biti maksimalno precizan i upoznat sa situacijomIzvinjavam se ako te moj stav uvredio ili iznervirao.
ja bih ipak volio da objasnis,da bi svima bilo jasnoNe nalazim za shodno da ti trebam objašnjavati zbog čega sam doneo takav zaključak i zato prihvatam tvoju kritiku
podrazxumijeva se,dok god je u zoni kulturne i vaspitane korespodencije.
ja smatram da nije nepotebno jer, ako si psiholog, a psiholog trteba znati i filozofije malo(ili malo vise) a da ne pricamo kako psiholog treba poznavati osobine ljudske. Tj da bi sveo filoz.pravac, morao bi znati , ako zelis objektivno da ocijenis recimo nihilizam,e trebao bi da si procitao vecinu djela filoz.nihilizma pa da sudis.valjda je to naucni pristup dolazenju do istrine. PozPitanje vezano za moju profesiju smatram nepotrebnom indiskrecijom jer na forumu i jesmo da bi pisali zaštićeni nikovima.![]()
Vidi burazere, ni malo me nije iznerviralo. Ti mislis ako se ja sporim sa tobom,mora da sam iznerviran. Cemu ce ti ovakvi sistemi odbrane.Jednostavno,samo zelim ukazat da u takvom nacinu razmisljanja (svoditi jedan filoz.pravac na jednu rijec(cak da si dao pravu rijec za sinonim pa ajd,al ovako sveo si naj jednu, a jos netacnu..pa na to morsa da se skrene paznja,krupna gresk je uopste svoditi sve na jednu rijec,al ako se to desi,onda treba biti maksimalno precizan i upoznat sa situacijom)niko nece dogurat daleko.
ja bih ipak volio da objasnis,da bi svima bilo jasno
podrazxumijeva se,
ja smatram da nije nepotebno jer, ako si psiholog, a psiholog trteba znati i filozofije malo(ili malo vise) a da ne pricamo kako psiholog treba poznavati osobine ljudske. Tj da bi sveo filoz.pravac, morao bi znati , ako zelis objektivno da ocijenis recimo nihilizam,e trebao bi da si procitao vecinu djela filoz.nihilizma pa da sudis.valjda je to naucni pristup dolazenju do istrine. Poz
Žalostan je tvoj pokušaj da me običnim začikavanjem pokušaš navući da napravim ono šta bi ti želeo. Nikada ne nasedam na takve stvari i obično se smejem pokušajima da se od mene dobije ili izvuče nekakva informacija ili objašnjenje nečega što sam rekao, napisao ili pak iz mog privatnog života. Verziran sam da saopštim samo ono što želim koliko god se vrteli u krug tokom razgovora (korespodencije). Opet ne bih hteo da budem neprijatan ali neko ko plebira da razlaže nečije postove na rečenice koje vadi iz konteksta mora da poradi na gramatici i tipo greškama.

Vidi,posto se osecas proganjanim i da te neko navlaci,to nije moj problem.Vidi, pa mi nismo nikakvi "burazeri" niti to možemo biti. Ne možeš se sporiti sa mnom ako ti ja to ne dozvoljavam.Žalostan je tvoj pokušaj da me običnim začikavanjem pokušaš navući da napravim ono šta bi ti želeo. Nikada ne nasedam na takve stvari i obično se smejem pokušajima da se od mene dobije ili izvuče nekakva informacija ili objašnjenje nečega što sam rekao, napisao ili pak iz mog privatnog života. Verziran sam da saopštim samo ono što želim koliko god se vrteli u krug tokom razgovora (korespodencije). Opet ne bih hteo da budem neprijatan ali neko ko plebira da razlaže nečije postove na rečenice koje vadi iz konteksta mora da poradi na gramatici i tipo greškama.
Dakle zaključak:
Doviđenja
![]()
Vidi,posto se osecas proganjanim i da te neko navlaci,to nije moj problem.
Zato imam jedno GENIJALNO resenje,stavi ti mene bratko na ignore listu,ja cu tebe svakako,posto se ne moze komunicirat nikako s tobom,iako sam ti trazio najobicnije objasnjeneje,nwema toga.
On inace vjeruje u apsolutnu jednakost ljudi, tako da ko njega ne razumije, zeli mu zlo. Obicno mu moderatorka sklanja sagovornike sa ocinjeg vida, posto mu je ingore lista ispod casti za upotrebu.
Takvi gubitnici kao mi brišemo prašinu s tatamija takvim junačinama...On inace vjeruje u apsolutnu jednakost ljudi, tako da ko njega ne razumije, zeli mu zlo. Obicno mu moderatorka sklanja sagovornike sa ocinjeg vida, posto mu je ingore lista ispod casti za upotrebu.

E moj fisheru!Bravo, filozofcino ili jos bolje politicaru, sasvim u skladu filozofskih preteca retorickom akrobatikom i muljanjem, a zloupotrebom neznanja, nezainteresovanosti i zaboravnosti prikazujes istinu po svom nahodjenju.
Tema i jeste vrlo aktuelna, ali izvrtanje cinjenica vise sluzi politici nego raspravi sa ciljem razumevanja, prihvatanja i prevazilazenja trenutka, tako da moram da ti se suprotstavim.
Tacno je da je sadasnji covek u klizavom trenutku saznanja i moralnom kolapsu i da su mu potrebni oslonci, medjutim nije tacno da su ti oslonci nestali nestajanjem elite, ili nepostovanjem elita, vec naprotiv, oslonci su nestali ne prihvatanjem elita po rodjenju, elita po kljucu i elite po materijalnoj vrednosti koje su duboko skliznule u mulj i sa sobom pokusavaju da povuku ceo narod ne bi li nekako isplivali.
Slicnim retorickim izvrtanjima izazivani su ratovi, krstaski zbog verskih elita, revolucije zbog intelektualnih elita, a eto i najveci ratovi su zbog materijalnih elita koje su u tim trenucima tonule. Moj Nerone...
Svima je jasno da je covek taj koji gaji lepotu i stvaralastvo za kojima elite zude, pa ih prisvajaju i kupuju, otimaju ili unistavaju.
Filozofija sama po sebi je nacin mentalnog rata mudrih protiv hrabrih, a bez obzira na veliki doprinos religije socijalnom i duhovnom napretku ljudi ona je sada samo sluga vlastodrzaca.
U nekom drugom obliku, stvorenom u buducnosti, od strane pristojnih i humanih ljudi filozofija u jedinstvu sa duhovnoscu moze da nastavi stvaranje boljih ljudi. Nihilizam u sadasnjem vremenu je samo izazov ljudskoj vrlini, a od vasih elita covecanstvo nista dobro ne moze da ocekuje.
Ovo ti je marsovac!!! 
Komentarišem da neko ne pomisli da je Fišijev klon u pitanju...Nihilizam je neizbežna posledica bezuspešnog traganja za apsolutnom, transcendentalnom istinom - ista ne postoji. Svet funkcioniše po principu individualnih iracionalnih pojedinosti koje su deo racionalnog sistema, unutar širokog okvira iracionalnosti. Traganje za savršenstvom je jalovo, jedino što nam preostaje je da prihvatimo sebe kao sastavan deo kosmičkog superorganizma iz kog i crpimo ono što nas čini ljudima - život, strast, ljubav.
Zla i nejednakosti su prost simptom arogatne "aristokratije" koja je sebi kroz istoriju davala za pravo da ostatak čovečanstva vuče kao stoku prema svojoj ideji progresa i savršenstva, udaljavajući ih od onog pravog, koje ne zahteva nikakve kompleksne sisteme već prosto prihvatanje sebe kao dela prirode i prirode kao dela nas. Ovo nije doba nihilizma, već doba arogantnih "ibermenša", gladnih moći potrebne za ispunjenje njihovih trulih ideja, i običnim narodom koji pod njihovim jarmom pada u otuđenost, razočarenje i konfuziju - pored svog materijalnog blagostanja, nema sreće, nema ljubavi.
Ne treba nam nikakva elita i aristokratija. Vreme naduvenih grčkih filozofa koji su živeli na grbači legija obespravljenih robova i pričali prazne priče o svojoj veličini i ispravnosti je još odavno trebalo da se zakopa. U svoj svojoj skromnosti i jednostavnosti, Diogen je bio najveličanstveniji grčki filozof.