nightwish je dobar bend,svidja mi se.
i dosta mi je rasprave o tarjinom odlasku.Postoje par pevacica koje mogu da zamene Tarju,nije problem u glasu niti izgledu,vec u nama,publici. Mi smo navikli na NW sa Tarjom i to je to.
Tekstovi pesama su predivni,pogotovo balade Two for tragedy,forever yours,angels falls first,swanheart,highert then hope,ali dead boys poem izdvajam kao najlepsu. Tuomas pise fenomenalne tekstove,odlicno komponuje,ali bez odgovarajuceg vokala to je nista.postoje par instrumentala koji su dobri.Ali nije isto dobro kao sa pevanjem. Oni su se izdvajali jer su spojili operu i metal,a sta su sami: metal,sta su sa obicnom pevacicom: metal. sa Tarjom je bio nightwish ono sto jeste,bend koji svira operu i metal,bez nje to nisu.Za mene NW vise ne postoji i neka ne kvari ono sto je postigao do sada. mada bih zelela da cujem kako zvuci nova pevacica.Preslusala sam par snimaka osoba koje su konkurisale za Tarjino mesto i od nekih 50 izvodjaca,svidelo mi se njih dvoje,ali opet ne toliko da zamene Tarju. ostalo je smesno i zalosno.