Nica zvala, Benfika htela, Jovica Živković nije…

Onaj koji samo gleda sebe a ne svoje dete

Zivkovic je po svom talentu mogao da bude jedan od najboljih srpskih igraca u poslednjih 20-30 godina... Retko se vidja takva tehnika i sut a u isto vreme i eksplozivnost i brzina on u sebi spaja Kostica i Ljajica da se tako izrazim. Jak je na lopti kao Ljajic i bolji, a ima motoriku i eksplozivnost kao Kostic.

A sada sa vec 23 godine on je ni na nebu ni na zemlji. I to zahvaljujuci bolesnim ambicijama svog oca koji gleda od danas do sutra da sto pre ucari koji milion vise, a ne misli o tome da mu sin iskoristi talenat i da bude svetski igrac... To je po meni dokaz i njegove gluposti.. Jer Andrija da se pravilno razvijao sutra bi zabo ugovor u nekom Mancesteru za 10 miliona godisnje i Jovica bi imao jos vise para, ali njemu je bitno da sad odma uzme milion-dva i da upropasti karijeru i procerda neverovatan talenat SVOG SINA..!

Pa covek moze da bude talentovan i sa 50 i 60 godina kakva ti je to glupost? Talenat ili imas ili nemas, ne moze da se izgubi s godinama. Na primer taj Kostic je po svom talentu bas igrac za holandsku ligu ali je imao dobar razvoj u Nemackoj, neke stvari su mu se poklopile i sad je jedan od najboljih ako ne i najbolji u Bundesligi na svojoj poziciji.. A Zivkovic bas suprotno od njega, talentom za nosioca Celzija ili Mancestera a nije poceo utakmicu od januara... I sve zbog alavog oca. Pa nije dzabe dobio setalicu na jugu s jedva 20 godina.. Ne vidim da je jedan Savicevic nesto mnogo nadareniji od njega. Svako ko kaze da Zile nije talenat top klase nema pojma s fudbalom..

Reci da se salis sa ovim poredjenjem sa Azarom....

Naravno da se ne salim. Dugo sam ga gledao i takav talenat se u svetskim okvirima retko srece. Isto to mislim i za ovog Filipa Stevanovica. On je mozda jos i bolji. Da sam ti pre 2 godine rekao (sto i jesam) da ce Jovic preci u Real za 60 miliona ti bi mi rekao da sam budala (sto i jesi rekao)... Srbija je zemlja nepresusnog talenta... Ali nazalost se lose radi i nemamo dobar sistem..

Naravno da se ne salim. Dugo sam ga gledao i takav talenat se u svetskim okvirima retko srece. Isto to mislim i za ovog Filipa Stevanovica. On je mozda jos i bolji. Da sam ti pre 2 godine rekao (sto i jesam) da ce Jovic preci u Real za 60 miliona ti bi mi rekao da sam budala (sto i jesi rekao)... Srbija je zemlja nepresusnog talenta... Ali nazalost se lose radi i nemamo dobar sistem..
Jeste presao u real ali sada ako za godinu dana ne pokaze svoj talenat,sudbina u realu mu je zapecacena.
Zivkovic je pokazao talenat u partizanu,kada je otisao u benfiku nije maltene pokazao nista,nije imao kontinuitet par odlicnih utakmica pa onda ga nema nigde i naravno da su ga sklonili na tribine.
Stevanovic je isto odigrao dve tri solidne utakmice,malo je to utakmica za bilo kakvo ocenjivanje o tome da li je talentovan ili nije.

Jeste presao u real ali sada ako za godinu dana ne pokaze svoj talenat,sudbina u realu mu je zapecacena.
Zivkovic je pokazao talenat u partizanu,kada je otisao u benfiku nije maltene pokazao nista,nije imao kontinuitet par odlicnih utakmica pa onda ga nema nigde i naravno da su ga sklonili na tribine.
Stevanovic je isto odigrao dve tri solidne utakmice,malo je to utakmica za bilo kakvo ocenjivanje o tome da li je talentovan ili nije.

Zivkovic u Benfici nije ni dobio sansu.

Back