Neznam sta raditi

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Fatalna ljubav ukljucuje dimenziju strasti, gde glavnu ulogu igraju fizicka privlacnost i zadovoljavanje seksualnih potreba. U takvom odnosu nedostaje emocionalna komponenta, koja ukljucuje iskrenost, toplinu, razumevanje, brigu...i ne moze voditi ka stabilnom odnosu.

U vasem odnosu ne samo sto nema ljubavi i postovanja, vec postoje manipulacija, izzivljavanje, zavlacenje, ravnodusnost...
On redovno dobija to sto mu treba - kres sa tobom kad god mu se cefne! Sta ti dobijas? Redovno ponizavanje, omalovazavanje, svakodnevno gazenje samopouzdanja, kako bi te mogao i dalje drzati pod kontrolom.

Obavezno svrati do dobrog psihoterapeuta (preko ti je potreban), dobrog ginekologa (da ti ponovo objasni na koji nacin se koristi kontracepcija, jer ocigledno gresis kod koriscenja - mogu da razumem da se jednom desi da zatrudnis, drugi put pali se lampica!!)

Zivis iluziju, zabludu, nesto sto postoji samo u tvojoj glavi. I sto je najgore, opterecujes i bliznje! Preuzmi odgovornost za svoj zivot sto pre! Kad se otreznis i shvatis koliko si se iskakila s tom fatalnom ljubavlju, bolece mnogo jace od te bolne ljubavi koju osecas. Kad shvatis na sta si potrosila svoje dragoceno vreme, nece ti biti lako.

I najbitnije: "Sutni skota!!!!" Taj kreso-odnos nema buducnost i nikada ga nije ni imao!

Znaci ako ima toliko i toliko godina,ne moze da voli?
Ova zena ne menja muskarce kao gace,vec je u dugogodisnjoj vezi sa jednim covekom.Meni opet nije jasno kako iko moze voditi dvostruki zivot,kao taj njen partner?

Ja se uopste nisam bavila njenim ljubavnim problemima u svojim postovima tako da nisam ni tvrdila da li ona voli,da li je voljena itd.
Godine sam spomenula samo da malo plasticnije priblizim moje vidjenje ove situacije ,jer se svako uzivljava u razne ljubavne zavrzlame a deca i nisu toliko bitna.

Па, сад, ако је она знала да се тај човек неће определити за њу, нити за још деце, зашто би морао да води бригу о ,,оном устомаку''?
Њега ,,не држи'' његова жена децом, он је тај који бира да остане у браку у ком јесте.
Бићу груба и окренућу причу: ти си један од јадника који би остајао у браку ,,због деце'', јер те тако нека може задржати? :eek:

ma od kuda vi znate za koga ce se on opredeliti (zar su umrli) ...gledate u pasulj? ko je od vas trazio uopste da analizirate u detalje tudji zivot - kao da nemate svoj ...a cini mi se da nemate ...

ma od kuda vi znate za koga ce se on opredeliti (zar su umrli) ...gledate u pasulj? ko je od vas trazio uopste da analizirate u detalje tudji zivot - kao da nemate svoj ...a cini mi se da nemate ...
Imaju !!!
Pristavile su đuveč, pa dok se krčka, bistre ko, kome i šta treba da rodi, gde, zašto i uz pomoć ili uprkos čemu, ... itd. ... :lol:

Није бављење љубавним проблемом маме. Мама њима није причала своје љубавне проблеме.
Питала је децу да ли да у њихов живот унесе још једно дете, предочавајући им успут шта би то значило.
Њих четири су породица : баба, мама и њене две ћерке.
Значи, постављачица је своју породицу питала колико ће реметити још једно дете, које би такође требало да постане члан те породице.
За мене се иначе зна да заступам тезу да постојећа деца имају право да учествују у планирању породичног живота. Девојчице нису одрасле, али су довољно велике да схвате да ли би им то одговарало или не.

Velika je razlika kada dete bude pitano od strane oba roditelja(koji zive u skladnoj vezi punoj ljubavi i razumevanja)sta misli o prosirenju porodice i da se to uzme u obzir pre donosenja odluke da bude trudnoca ili ne,
ili pitati dete za misljenje o abortusu ,i to jos u ovakvoj vezi ?!
Ta odluka je teska i za majku a za dete je to trauma.

Samo srecno dete,sigurno u svoje roditelje i svet oko sebe sme da kaze svoje misljenje,ostala deca odgovaraju ono sto bi roditelj zeleo da cuje i tu dolazi ono, da dete vodi racuna o roditelju a ne obratno.

Није бављење љубавним проблемом маме. Мама њима није причала своје љубавне проблеме.
Питала је децу да ли да у њихов живот унесе још једно дете, предочавајући им успут шта би то значило.
Њих четири су породица : баба, мама и њене две ћерке.
Значи, постављачица је своју породицу питала колико ће реметити још једно дете, које би такође требало да постане члан те породице.
За мене се иначе зна да заступам тезу да постојећа деца имају право да учествују у планирању породичног живота. Девојчице нису одрасле, али су довољно велике да схвате да ли би им то одговарало или не.
Samo ću da se ubacim sa ovim, pošto su drugi sve već rekli ono što bih i ja....Devojčice su odgovorile potpuno očekivano i u skladu sa svojim godinama, 15-godišnjakinja priča o detetu ljubavi, 12-godišnjakinju "zaboli glava". Koji drugi odgovor uopšte očekivati? :) Msm, za mene se zna da sam protiv da deca učestvuju u odluci o rađanju novog deteta, jer smatram da to treba da bude odluka odraslih i da deca nisu dorasla tome, niti im treba osećaj odgovornosti za takve stvari (u kakvom god se smeru to rešilo), ali, ko u svojoj porodici drukčije radi, treba makar dobro da razmisli kakvo će pitanje postaviti. Deca ovde nisu odgovorila ni da li ih to remeti ni da li im odgovara ili ne. Kad se takva dilema iznosi pred decu, roditelj(i) mora da postavi pitanje tako da dete može da kaže i "ja to dete neću, nemoj da ga rodiš, to me remeti i to mi ne odgovara" a da se zbog toga ne oseća loše i da nema grižu savesti ni tada ni kasnije. Nisam ubeđena da je to uopšte moguće izvesti, al' ajde, to je do mene i mog stava.

a ono u stomaku nije njegovo ,ili ?

cini mi se da su se ovde neke uplasile da i njihovi muzevi nemaju ljubav pored njih pa se tese da ce ga zadrzati time sto imaju decu sa njim .....

kako vas nije sramota da zeni stajete na muku a sve ste neke vernice i dobre duse ...
ako vec ne umete dati nekome podrsku onda vasu zlobu i pakost bar obuzdajte ....

Што мени овакав коментар, 'леба ти? :think:

Ај' да сам је и једном напала, напротив. Чак сам је мало бранила.
А да јој дајем савет роди/абортирај, немам право. Бар тако ја мислим.

Наравно да је и он одговоран према детету. Али овде није било речи о одговорности према детету, него према њој. Разлика је фундаментална !

Ево мог јединог коментара на ову тему :http://forum.krstarica.com/showthre...sta-raditi?p=18675928&viewfull=1#post18675928

И мислим да је потпуно коректан.

Poslednja izmena:
Evo i ja sam lutajuci u ove kasne sate po internetu odlucila da molim za pomoc .Citala sam cesto forum i u njemu nasla dosta pravih odgovora za sebe al evo sad sam se i registrovala upravo zbog toga sto mi treba vasa konkretna pomoc,misljenje.Pokusat cu biti sto kraca Rzvedena sam majka vec 8 godina imam dvije prekrasne predobre kcerke od 15 i 12 godina.Zivimo kod moje mame u njenom stanu koji je dosta malen pa je neminovan stalni sukob generacija.U vezi sam sa covjekom koji nije slobodan niti ce ikad biti iz samo njemu poznatih razloga nezeli se ikad rastati i ako ne zivi sa suprugom .Nasa je ljubav fatalna onakva kakva se jednom srece bilo je prekida i svadja al uvjek smo se vracali jedno drugom moji svi znaju za njega.Ja radima mama je penzioner a sama skolujem dvoje djece i njihiov otac se vrlo brine o njima.Uglavnom sve moram sama uz pomoc majke.Trudna sam.To bi mi bilo trece djete.covjek skojim sam u vezi vec ima svoje troje iz braka i na moje pitanje sta da radim odgovorio je da radim sta hocu da je to moja odluka a on ce me podrzati jer "nema izbora".Napominjem da sam vec imala abortus s jednim djetetom u vezi ovoj sadasnjoj .Ja ,ja neznam sta da radim veceras sam rekla svojima u kuci ostali su zabezeknuti.Trazila sam njihovo misljenje mama je rekla a kako ces ti to djete hraniti a i onako nam je malen stan to bi bilo najbolje da ocisitis ostrim tonom ,djeca (to su skoro djevojke),starija je rekla mama to je djete ljubavi zadrzi ga pa kako nam bude a mladja je rekla da nema pojma da je zabolial glava:).Svi su otisli na spavanje a ja sjedim i neznam sta da radim.Zamisljam tu bebu kako odrasta s nama i raste zamisljma da ima njegove ruke moje oci a onda pomislim a kako cu ja to sve iznijeti sama sta me sve ceka i dali cu uopste uspjeti jer sam svjesna da smo i ovako u vrlo teskoj situaciji.Ipak u meni nesto se bori i jos nedonosim odluku.Imam jos malo vremena sasvim malo da odlucim ako cu abortirati to djete molim vas pomozite mi imali neko slicno iskustvo ili razmislja trezvenije pametnije od mene.Mnogo mi je tesko uz to oca buduceg djeteta skoro da i nevidjam nekako se otudjio od mene nepita me vise ni kako sam depresivna sam neizlazim danima iz kuce nespavam ,usamljena sam i borim se non stop smislima sta uraditi
Sa god bilo i sta god da se desilo,mislim da to dete zasluzuje da zivi,nemoj abortirati,snaci ces se vec nekako,proganjace te to dete ako abortiras :/

Samo ću da se ubacim sa ovim, pošto su drugi sve već rekli ono što bih i ja....Devojčice su odgovorile potpuno očekivano i u skladu sa svojim godinama, 15-godišnjakinja priča o detetu ljubavi, 12-godišnjakinju "zaboli glava". Koji drugi odgovor uopšte očekivati? :) Msm, za mene se zna da sam protiv da deca učestvuju u odluci o rađanju novog deteta, jer smatram da to treba da bude odluka odraslih i da deca nisu dorasla tome, niti im treba osećaj odgovornosti za takve stvari (u kakvom god se smeru to rešilo), ali, ko u svojoj porodici drukčije radi, treba makar dobro da razmisli kakvo će pitanje postaviti. Deca ovde nisu odgovorila ni da li ih to remeti ni da li im odgovara ili ne. Kad se takva dilema iznosi pred decu, roditelj(i) mora da postavi pitanje tako da dete može da kaže i "ja to dete neću, nemoj da ga rodiš, to me remeti i to mi ne odgovara" a da se zbog toga ne oseća loše i da nema grižu savesti ni tada ni kasnije. Nisam ubeđena da je to uopšte moguće izvesti, al' ajde, to je do mene i mog stava.
Слажем се и са тобом и са Емоцијом око очекиваних одговора. Делимично.
Оно што не знам, то је, како је бити самохрана мајка.
Ми који то нисмо, имамо са ким да делимо приче и планирамо догађаје у породици.
Маме које су саме са децом, ја бар тако мислим, оно што неко дели са партнером, поделе са децом.
Нисам за то да ли питати дете, абортирати или не, али некако, о проширењу породице (ух, како ово марксистички звучи!) треба да се консултују сви чланови породице.
Жена се обратила особама до чијег јој је мишљења стало. И особама које би морале заједно са њом да носе терет ситуације.
У том смислу сам кометарисала као позитиван њен став о томе шта да ради.
Постављачици је потребна подршка.
(Даље не одговарам теби, Медо)
Не мислим да јој треба лечење. Не мислим да је у ситуацији у којој нико никад није био.
Али јесте у незавидној ситуацији. И кад је улазила у везу, вероватно се ипак надала. Значи да је недовољно размишљала. Можда јој је ,,савет'' деце био неко олакшање.

Свако сноси одговорност за сопствене поступке. ;)

Што би он био крив за било шта?
Није је ни мало лагао.
Она је прихватила везу с њим таквим.

И свко од њих носи свој крст. Верујем ја да је и њему тешко, али између деце и ње, бира своју децу. И то је сасвим разумљиво и ок.
Није је он за уши вукао да буде с њим. ;)

Kada se neko zaljubi,a i sama tvrdis da svaka osoba ima razlicitu percepciju na ljubav,tu razumu nema mesta!Tako da se odgovornost doticnog koji je sebicno i bezobrazno zadovoljavao svoje potrebe uz laznu iskrenost i njegove uslove,sva odgovornost i patnja prebacuje na onu osobu koja je u vezu usla samo srcem,onda su tvoji stvavovi kontradiktorni!
Ja ne pravdam ni nju,ali je donekle razumem,a nervira me sto posledice mora snositi sama,a doticni je nevin jer je bio iskren u svojoj sebicnosti!A po vama je ona kriva jer je prihvatila takve"uslove"!U ljubavi nema pravila i nema postavljaca uslova i onog koji te uslove prihvata!Ili volis i gines za tu ljubav ili ne volis.Ne mozes voleti na rate i na dugme.
Mislim da je ona u startu mnogo vise popustala,mozda iz straha da ne ostane sama,sto je pogresno,ali znam kako je biti sam,te je razumem,ali opet ponavljam i gospodin snosi krivicu,a sad izvlaci dupe!Zavisi i koliki je njen stepen tolerancije,verovatno visok,a on to koristi.Te tu nema nikakve fatalne vec jednostrane ljubavi i to sa njene strane,a on je tu korizdzija!
E,kada to ona bude shvatila,moci ce zapoceti normalno da zivi!

Nema u ovim stvarima prav i kriv, vec samo ono sto cemo prihvatiti od druge osobe i ono sto necemo. Nesto mozemo prihvatiti u zaru zaljubljenosti, pa videti kasnije da nam to nije bas bilo najpametnije, pa se promeniti. Mogao je i on za sve to vreme da promeni misljenje u vezi razvoda ili ocinstva, ali nije.
Prica se o njenoj odgovornosti, jer je na njoj odluka o detetu, o cemu je i tema, on tu odgovornost nece, sto je bilo poznato i pre prve trudnoce i prvog abortusa i sada. Msm, meni je bas glupo da tumacim i analiziram tudju ljubav i intimni odnos, cak ni oni koji su bliski paru ne znaju kakvim su sve vezama oni povezani, a kamoli forumasi, to uvek pricam.

Kada se neko zaljubi,a i sama tvrdis da svaka osoba ima razlicitu percepciju na ljubav,tu razumu nema mesta!Tako da se odgovornost doticnog koji je sebicno i bezobrazno zadovoljavao svoje potrebe uz laznu iskrenost i njegove uslove,sva odgovornost i patnja prebacuje na onu osobu koja je u vezu usla samo srcem,onda su tvoji stvavovi kontradiktorni!
Ja ne pravdam ni nju,ali je donekle razumem,a nervira me sto posledice mora snositi sama,a doticni je nevin jer je bio iskren u svojoj sebicnosti!A po vama je ona kriva jer je prihvatila takve"uslove"!U ljubavi nema pravila i nema postavljaca uslova i onog koji te uslove prihvata!Ili volis i gines za tu ljubav ili ne volis.Ne mozes voleti na rate i na dugme.
Mislim da je ona u startu mnogo vise popustala,mozda iz straha da ne ostane sama,sto je pogresno,ali znam kako je biti sam,te je razumem,ali opet ponavljam i gospodin snosi krivicu,a sad izvlaci dupe!Zavisi i koliki je njen stepen tolerancije,verovatno visok,a on to koristi.Te tu nema nikakve fatalne vec jednostrane ljubavi i to sa njene strane,a on je tu korizdzija!
E,kada to ona bude shvatila,moci ce zapoceti normalno da zivi!

Јој Канаринка...
Ево мог првог поста с ове теме http://forum.krstarica.com/showthrea...1#post18675928...чист а видиш колико је ја ''кривим'' за ту заљубљеност и колико је осуђујем за било шта.

Ма ко сам ја да судим овако препуна мана и недостатака? И ово заиста мислим!
Лепо пише у Јовановом Јеванђељу:

''А кад Га једнако питаху, исправи се и рече им: Који је међу вама без греха нека најпре баци камен на њу.''

Ја само говорим о одговорности јер свако од нас мора да је има и да стане иза сопствених поступака.

Зар је он крив што је она ''слепа'' кад се заљуби ?
Био би крив да ју је лагао, да јој је говорио како ће да остави жену и тј брак и да ће с њом да живи, да жели дете с њом...
Ништа од тога није обећао, чак је јасно рекао а то не жели.

Она је одговорна за себе и своје поступке и за дете које носи.
Он је одговоран за себе и своје поступке и за дете које она носи.

Он каже да не жели дете. Ок, то су његове ЖЕЉЕ. Она има своје жеље.
Али ако она роди дете, одговорност му налаже да о детету брине. Без обзира на његове жеље!

Ако не буде хтео да брине, он је неодговоран према детету.

Друго је питање људскости и морала.

Ја да сам у тој ситуацији, пази ЈА, ја бих дете родила. Не бих имала дилему.
А са њим бих имала однос онакакв какв по мојим субјективним критеријумима заслужи.
Ако се покаже као одговоран човек (јер нико га није терао да гура), имао би моју наклоност.
Ако се не покаже, завршила бих с њим сваку причу- и на тему детета и на тему њега и мене.

То је мој резон.
Надам се да се сад разумемо. :)

Далеко од тога да ја мислим да је он јадна мала маца, а она најгора од свих. ;)

Бара бар су, ако мене питаш.

А што се тиче његових емоција и њихове љубави/ емотивног односа, у то нећу да улазим. Јер управо је то оно на шта се односила моја реченица да свако има своју формулу за љубав који ми не можемо да знамо тако лако на основу њених 20 редова. Чак сам то и написала у првом посту на ову тему...оном, који сам ти линковала.

Poslednja izmena:

ne razumes ?

ne razumem ni ja one koji se sluze citatima iz biblije umesto licnog misljenja....ja bas nisam religiozna i nisam spremna ispuniti sve ono sto religiozni bog trazi od mene ...

u koliko bi se odlucila nazvati religioznom ja bih se pridrzavala svih bozjih zapovesti i ne bih citate iz biblije koristila kao fraze vec bih se ponasala u skladu sa njima ...

srecom pa znam i za druga pravila osim tih religioznih ...jedno od osnovnih i najbitnijih za coveka je ( i po bogu i po prirodi) - NIKOM NISI DAO ZIVOT PA NEMAS PRAVO NI DA GA ODUZMES !

ako radjate decu tek kad ste dobro sracunali da li vam se isplati - onda vi trgujete decjim zivotima ....

Ja vas molim da prestanete dobila sam vec sve moguce odgovore i misljenja uredno vam zahvalila i odgovrila na dileme i pronasla izmedju ovih vasih redaka i svojih zelja i mogucnosti za sebe odgovor,molim vas prestanite se prepirati na ovoj temi izmedju sebe i nastavljati molim vas postujte i ono sto ja osjecam dok otovorim temu a vidim da joj kraja nema a svi mi na svoj nacin govorite da stanem na kraj tome na ovaj ili onaj nacin tj da donesem odluku.Pa donijela sam je i napisala vam cak postujuci svako vase pojedinacno misljenje ja vas molim da barem malo na trenutak zastanete i poslusate srca da meni nakon svega ovo nije lako ni citati,Hvala vam svima na vremenu trudu i iznijetim misljenjima a pojedincima posebno hvala prepoznat ce se

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back