moje je je ime sreca
Početnik
- Poruka
- 7
Evo i ja sam lutajuci u ove kasne sate po internetu odlucila da molim za pomoc .Citala sam cesto forum i u njemu nasla dosta pravih odgovora za sebe al evo sad sam se i registrovala upravo zbog toga sto mi treba vasa konkretna pomoc,misljenje.Pokusat cu biti sto kraca Rzvedena sam majka vec 8 godina imam dvije prekrasne predobre kcerke od 15 i 12 godina.Zivimo kod moje mame u njenom stanu koji je dosta malen pa je neminovan stalni sukob generacija.U vezi sam sa covjekom koji nije slobodan niti ce ikad biti iz samo njemu poznatih razloga nezeli se ikad rastati i ako ne zivi sa suprugom .Nasa je ljubav fatalna onakva kakva se jednom srece bilo je prekida i svadja al uvjek smo se vracali jedno drugom moji svi znaju za njega.Ja radima mama je penzioner a sama skolujem dvoje djece i njihiov otac se vrlo brine o njima.Uglavnom sve moram sama uz pomoc majke.Trudna sam.To bi mi bilo trece djete.covjek skojim sam u vezi vec ima svoje troje iz braka i na moje pitanje sta da radim odgovorio je da radim sta hocu da je to moja odluka a on ce me podrzati jer "nema izbora".Napominjem da sam vec imala abortus s jednim djetetom u vezi ovoj sadasnjoj .Ja ,ja neznam sta da radim veceras sam rekla svojima u kuci ostali su zabezeknuti.Trazila sam njihovo misljenje mama je rekla a kako ces ti to djete hraniti a i onako nam je malen stan to bi bilo najbolje da ocisitis ostrim tonom ,djeca (to su skoro djevojke),starija je rekla mama to je djete ljubavi zadrzi ga pa kako nam bude a mladja je rekla da nema pojma da je zabolial glava
.Svi su otisli na spavanje a ja sjedim i neznam sta da radim.Zamisljam tu bebu kako odrasta s nama i raste zamisljma da ima njegove ruke moje oci a onda pomislim a kako cu ja to sve iznijeti sama sta me sve ceka i dali cu uopste uspjeti jer sam svjesna da smo i ovako u vrlo teskoj situaciji.Ipak u meni nesto se bori i jos nedonosim odluku.Imam jos malo vremena sasvim malo da odlucim ako cu abortirati to djete molim vas pomozite mi imali neko slicno iskustvo ili razmislja trezvenije pametnije od mene.Mnogo mi je tesko uz to oca buduceg djeteta skoro da i nevidjam nekako se otudjio od mene nepita me vise ni kako sam depresivna sam neizlazim danima iz kuce nespavam ,usamljena sam i borim se non stop smislima sta uraditi