Nezapamcen zemljotres u Japanu

ЈАПАН: РАЗОРАН ЗЕМЉОТРЕС ПОКРЕНУО ЦУНАМИ

Сјеверноисточну обалу Јапана погодио Снажан земљотрес јачине 8,9 степени Рихтерове скале, који је покренуо цунами већи од шест метара. Стижу извештаји о већем броју повријеђених. Тресле су се зграде и у Токију.

http://rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=36990

----------------------------------------------------------------------------------------------

Снажан земљотрес, јачине 8,9 степени по Рихтеровој скали, погодио је североисточну обалу Јапана. Стижу извештаји о већем броју повређених. Издато је упозорење од разорног таласа цунамија, висине од 10 метара, а цунами већи од шест метара већ је одвукао аутомобиле и камионе у море у средњем делу Јапана.
У Токију су избила два пожара, а густ дим се види изнад индустријског дела града. Жељезнички саобраћај на сјеверу земље је у прекиду. Очевици кажу да је ово најјачи земљотрес у Јапану у последњих 20 година, јавља новинар РТС-а Зоран Станојевић.
Упозорење на џиновски талас издале су и неке околне земље, попут Филипина, Русије и Маријанских острва, док друге пажљиво прате ситуацију на отвореном мору.
Епицентар потреса био је 130 километара источно од Сендаја, на дубини од 24 километра.
Пацифичку обалу Јапана у сриједу је потресао земљотрес јачине 7,2 степена по Рихтеровој скали. У земљотресу снаге 8,1 степени 1933. године живот је изгубило више од 3.000 људи.
Земљотреси су чести у Јапану, који се налази у једном од сеизмички најактивнијих региона.
Р.К.

Zao mi je ljdi iz Japana, pa covece gde Tadici dodje tu udari neka sto prirodna, sto ne prirodna katastrofa, ne zelim mu nista lose, kao ni nikome na svetu, ali nek on ipak ostane tamo da zivi i povede svoje kompanjone, tamo je sve HIGH da vidimo u kom roku bi tako vredan i bogat narod pretvorio u ono sto smo mi danas.

Zemljotres je jačine 8.4 stepeni, cunami je opustošio obalu i mnoge velike brodove bacio u primorske gradove, broj nestalih ljudi je veliki, a istočno do Tokia u jednom gradu katastrofalan požar u jednoj velikoj rafineriji nafte. Uživo prenosi CNN.

evo na bbc javljaju da je dve trećine japana pod vodom.........mnogo žrtava..........katastrofa neviđena.........japanci se organizuju u borbene grupe od po 5 japanaca u potrazi za tadićem.......nagrada od milijardu evra za svakog ko uspe da skloni tadića iz japana........hepi centar se nalazi po izlasku sa aerodroma..........ima neki popust pa su gužve što i onako tešku situaciju pravi još težom........sony tv za 50 evra........hebiga

Zao mi je ljdi iz Japana, pa covece gde Tadici dodje tu udari neka sto prirodna, sto ne prirodna katastrofa, ne zelim mu nista lose, kao ni nikome na svetu, ali nek on ipak ostane tamo da zivi i povede svoje kompanjone, tamo je sve HIGH da vidimo u kom roku bi tako vredan i bogat narod pretvorio u ono sto smo mi danas.

Cak i Bog pokusava da ga se resi na svaki nacin.

Sad bas gledam UZIVO na CNN kazu da je magnituda 8.4 premijer kaze 8.5 sve jedno jako je da je ne daj Boze tako nesto zakacilo nebi Kraljeva ni bilo vise, ali ne moze to kod nas toliko jako,mada s obzirom da imamo Tadicija i da je ocigledno neki "odozgo" ljut na njega nebi me ni to cudilo.

Back