Nezaboravna, top muzika na sceni uživo... "Edip" i pesma "Rakija"

Soradze

Elita
Moderator
Poruka
21.261
"...Al' nema te
nema takve ljute rakije
kao ljubav tvoja
kad me opije.

I nema te
nema takve crne magije
pustu želju za tobom
da ubije..."

Orkestar na bini svira i peva, zvučnici pojačani,basovi
pomeraju stomak, trese se scenofrafija na bini, publika
u delirijumu...
I Edip, pijan, očajan, ludi od saznanja svoje tragedije...

Ovo je doživljaj pesme "Rakija" koju na sceni izvodi
orkestar "Magnifico", a peva Robert Pešut
Harmoniku i kontrabas opasno dobro sviraju
Luka Lopičić i Darko Golić...
u predstavi "Edip", Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Screenshot_39.png

Screenshot_53.png

Fantastična i predstava i gluma i muzika!
Nezaboravan doživljaj!

:vatromet:

https://www.jdp.rs/performance/edip/

Posle "Knjige o Milutinu" verovatno trenutno najtrazeniji pozorisni dogadjaj u gradu.
Medjutim, mozda ce ovo zvucati kao svetogrdje sto cu reci, ali mislim da je predstava naprosto ishajpovana. Daleko je od toga da je ispala skroz losa, ali naprosto mi ne ide da se uz anticku dramu pravi atmosfera kafancine, da se igra po stolovima i peva na sav glas kao da je u pitanju turbofolk koncert (a gledajuci oko sebe za vreme svirke cini mi se da je bar za pola publike ta ziva muzika bila i glavni motiv dolaska). Vec sam pisao kako sam vece pre bio gledao "Mihael Kolhas" i kako je tu Kralj Cacka s pravom merom pratio radnju takodje osavremenjene stare drame i da mi je to ispalo super. Da ne steknem jos losiji utisak postarao se zaista energicni Maric kao Edip, pogotovu u preefektno izvedenoj zavrsnoj sceni i monolozima/dijalozima sa Kreontom (Srdjan Timarov).

Poslednja izmena:
https://www.jdp.rs/performance/edip/

Posle "Knjige o Milutinu" verovatno trenutno najtrazeniji pozorisni dogadjaj u gradu.
Medjutim, mozda ce ovo zvucati kao svetogrdje sto cu reci, ali mislim da je predstava naprosto ishajpovana. Daleko je od toga da je ispala skroz losa, ali naprosto mi ne ide da se uz anticku dramu pravi atmosfera kafancine, da se igra po stolovima i peva na sav glas kao da je u pitanju turbofolk koncert (a gledajuci oko sebe za vreme svirke cini mi se da je bar za pola publike ta ziva muzika bila i glavni motiv dolaska). Vec sam pisao kako sam vece pre bio gledao "Mihael Kolhas" i kako je tu Kralj Cacka s pravom merom pratio radnju takodje osavremenjene stare drame i da mi je to ispalo super. Da ne steknem jos losiji utisak postarao se zaista energicni Maric kao Edip, pogotovu u preefektno izvedenoj zavrsnoj sceni i monolozima/dijalozima sa Kreontom (Srdjan Timarov).
Kizo, jel pičiš da gledaš od pok.Jagoša Markovića "Ćelavu pjevačicu"?

Back