Neverovanje u zavere - nedostatak obrazovanja, kritickog promisljanja stvarnosti ili psiholoski poremecaj?

Sto se tice tehnologije, danas se prave motori od 1mm koji imaju snagu blizu 1W.
Sad bih ja trebao da pozovem kolegu i cujem dokle se stiglo sa snagom, ali svi znate da postoje motori i u mikrovelicinama..

Evo jedna iz oglasa niskobudzetna firma koja pravi zupcanike, motore , opruge do 0.1mm velicine
http://www.micromotive.de/ggl/en/micromechanics.php

Da ne otkrivam gde se prave najjaci motori mikro velicine , koji mogu da naprave superfly, super brzi dron velicine muve...

Jel neko povezivao kolonijalni , dupeuvlakacki mentalitet vecine u narodu sa teorijama zavere i odnosom bilo cega novog izrecenog.
To bi trebalo lako da se poveze, ako ste neutralni , a uzasno tesko da se tu vidi ista korisno ako ste vec u toj grupi dupeuvlakackih mozgova..

To znam iz prakse. Znaci komentari su sta ce narod misliti, bas je ruzno (a nije ruzno nego lepo, ali nije uobicajeno, minimalizam je neciji maksimalizam...).
Ni jednog trenutka se u grupi od 3 do 8 ljudi takav nece prikazivati tako , nego kao sirina , kao dalekovid..
Smanjite broj na 3 i dobicete totalno uskomislecu osobu, tj ono sto stvarno misli i strahovi koji postoje tj lagodnost u mediokritetu...

Evo jedan drugi ugao na teorije zavere..

Obavestajne sluzbe cesto lansiraju teorije zavere jer se tako unistava Javni razum....
Ono sto vi zovete ispiranje mozga,, seks u glavu , to je osim laznim informacijama cesto dobijeno i teorijama zavere....
Teorije zavere imaju posebno mesto , posto nisu samo info , vec serviraju osecaj inferiornosti onome ko cuje teoriju....zavera, mnostvo , jacina...sledi slusalac inferioran.

Dobro odabranim , a nista ne kosta, teorijama zavere se javni razum, javno mnjenje mogu totalno razoriti do neprepoznatljivog...

https://en.wikipedia.org/wiki/Mirage_Men
Baš čitam o agentu Rick Doty-u. Za američku vladu je poturao lažne informacije i vanzemaljcima pa su se UFO organizacije i mediji ložili. Samo je pitanje da li je 100% lagao ili ima i nešto malo istine.
Ima takvih, na primer onaj Corey Goode je ocigledni trol samo pitanje da li izmislja zbog zabave i gledanosti ili ga kontrolisu. To je normalan postupak ubacivanje dezinformacija, s tim sto u njima pomesaju nesto sto je tacno sa onim sto im odgovara
Obavestajne sluzbe cesto lansiraju teorije zavere jer se tako unistava Javni razum....
Ali jos cesce ih suzbijaju putem medija koje kontrolisu, tako se isto unistava razum...

Postoji poremecaj u psihijatriji, nalik na opsesivno-kompulzivni, koji vodi do slepog postovanja drustvenih normi i autoriteta. Ovo bi bio najradikalniji slucaj. Kakvi su ostali? :p
Da li je u pitanju nepopravljiva karakterna osobina, stecen defekt ili nesto trece?
U ranijim vremenima je bilo pozeljno i logicno da je intelektualac kriticki i antisistemski nastrojen. Tokom poslednjih par decenija intelektualizam je - zajedno sa opstim srozavanjem obrazovnog sistema - prestao da bude moderan i stvari su se izmenile. Kako ih popraviti?
a sta mislis da treba da se popravlja? pa i ovde imamo tabu teme, prosto neke ''istine'' je zabranjeno dovoditi u pitanje, dok se od nekih koje samo podsecaju pravi cirkus

mi moramo da dodjemo do apsurda masovne hipnoze i klanjanja autoritetima, do njihovog samourusenja.

moje misljenje je da je sve ovo samo posledica obezbozenosti, da su svestenici krivi, jer da su oni radili svoj posao, mi ne bismo danas imali nazovi autoritete koji trvde ''ja sam nauka''? mislim, mogao je da kaze i ja sam napoleon, sustinski je to isto. nauka je postala dogma, a dogma je postala praznoverje i gluposti, sta se krka za verski praznik... ne znam, sta je na meniju?

Evo pitas ga da navede, cuti kao mula :p To je srz iracionalnog pogleda na svet...
Da vidimo gde se to teoretisalo o zaveri, a pokazalo da nema zavere? Nigde. Jednostavno ljudi imaju psihicku barijeru u pogledu prihvatanja stvarnosti takve kakva je...
Klasicna atrofija sa teskim (intelektualno-kognitivnim) posledicama
95% dece su danas teoreticari zavera, jel nije stigla atrofija da deluje kao kod odraslih kojima politicari podilaze
One school in Lancashire reports only 67 schoolchildren out of 1,300 willing to comply.
That’s a non-compliance rate of 94.8%.

Back