Neverending SF, F & H kviz

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
1. Maison d'Ailleurs (House of Elsewhere- Museum of science fiction, utopia and extraordinary journeys)
2. Yverdon-les-Bains
3. Pierre Versin (Jacques Chamson)
4. Ovo nisam siguran, "Ailleurs" ("Elsewhere") ili Encyclopaedia ili nešto treće?

http://www.ailleurs.ch/uk/index.php
http://thegenretraveler.blogspot.com/2007/07/on-exhibit-at-house-of-elsewhere.html
http://www.yverdonlesbains-tourisme.ch/e/culture/?sub=3&cat=22&id=35

1427. "Maison d'Ailleurs" - Some of the exhibitions were dedicated to great artists like H.R. Giger, John Howe or Alejandro Jodorowski.

Jedan od gore pomenutih umetnika je 1998. osnovao sopstveni muzej, Ko?

ps, Endere možeš li u subotu 15.12. u 13:00 da dođeš na Beokon na tribinu o SF forumima?

Malo sam proucio pitanje
Pa kaze najverovatniji scenario o poreklu Romulanaca govori o grupi Vulkanaca koji su napustuli Vulkan zbog neslaganja sa ucenjem filozofa Suraka o odricanju od emocija I posvecivanju logici te bi to bilo kljucna razlika da su Vulkanci 100% logicni a Romulanci vrlo emocionalni,nasilnii sujetni.
Drugw razlike pak proizasle iz toga je da Romulanci nemaju fizicku snagu I telepatske sposobnosti vulkanaca, no takodje I ne podlezu uticaju Vulkanskog perioda parenja Pon Far.
Romulanci su u stvari zamisljeni kao civilizacija starog Rima u svemiru te I imaju osobine rimljana, uverenost da su predodredjeni za vladavinu, kastinsko drustveno uredjenje, stavljanje licne I porodicne casti iznad svega, prevrtljivost, agresivnost...

odgovor je odlican - steta da to ne primjetim lol

Galactic Center Saga

1. In the Ocean of Night
2. Across the Sea of Suns
3. Great Sky River
4. Tides of Light
5. Furious Gulf
6. Sailing Bright Eternity

Što rekao Garw, sve ima veze s vodom. Hajde, guru, ako si imao nešto drugo na umu, javi, ili potvrdi Garwov odgovor.

Ma opusteno, niko ne funkconise najbolje na ovu ladnocu, nismo eskimi...za kaznu da angazujes nekoga od mojih bivsih kolega da pronadje u bazi slab(uglavnom gvozdeni kvadar, sirovina za proizvodnju lima) sa odnosom strana kao kod crnog monolita i da ga nadjes na skladistu i odneses negde i postavis u pravi polozaj.
1429. Ako je najmanja ivica slaba 18 cm, koliko bi prosecno kilavih programera trebalo da se takav slab prenese do odredista? :D

Ma opusteno, niko ne funkconise najbolje na ovu ladnocu, nismo eskimi...za kaznu da angazujes nekoga od mojih bivsih kolega da pronadje u bazi slab(uglavnom gvozdeni kvadar, sirovina za proizvodnju lima) sa odnosom strana kao kod crnog monolita i da ga nadjes na skladistu i odneses negde i postavis u pravi polozaj.
1429. Ako je najmanja ivica slaba 18 cm, koliko bi prosecno kilavih programera trebalo da se takav slab prenese do odredista? :D

negdje izmedju 1 i 10001?

ajde ajde, to je lagano pitanje, ne mora se uvek googlati do besvesti. Uz razumnu pretpostavku o masi koju programer moze nositi (recimo kao masa katodnog 21" monitora) i odgovor je lak.

ja ne poznajem ni jednog programera koji moze da podigne katodnjak od 21 incha
cekaj, lazem - znam jednog koji bi to mogao da se nije usino prosle godine...
da ne mislis mozda na "servisere"?

U stvari to bi bilo otprilike 1660 kg za slab ivice 18 cm i odnosom strana 1:4:9.

No ne slazem se sa postavkom problema posto programeri koji stoje na raspolaganju za takav poduhvat maksimalno nose LCD monitor ili eventualno lap top, sto ogranicava njihov kapacitet nosivosti na 4 kg max :-)
Znaci trebalo bi nam 415 programera.

No tu se javlja problem druge vrste na toj povrsini slaba svaki programer/nosac slaba bi imao na raspolaganju 28 cm2 prostora sto je otprilike dovoljno za pola dlana cime bi se potencijalna noseca moc smanjila za 50% odnosno na 2kg sto bi pak zahtevalo dupliranje broja programera, a to bi opet smanjilo raspolozivu povrsinu za nosenje i prostor za ekstremitete i kapacitet nosenja po programeru.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back